En daarom was 2014 fantastisch

Geplaatst op 1 januari 2015 door Emmy in Boeken, Persoonlijk / 12 Comments

Ik heb een geweldig jaar gehad. Super toffe events, de allerliefste mensen en gewoon lekkere ontwikkelingen op persoonlijk vlak. Kijk jij mee met de hoogtepunten van dit jaar?

Januari

Wauw.. dit lijkt al een eeuwigheid geleden! Ik weet nog dat ik het heel druk had met school en genoot van de nasleep van de boeken adventskalender 2013. Ik begon het jaar met een doelenlijstje voor 2014. Grappig dat ik aardig tevreden kan zijn! Ook maakte ik voor de TTT een lijstje met 10 schrijvers die ik graag wilde ontmoeten. Hoe gaaf is het dat ik nu kan zeggen dat ik TWEE van die helden heb mogen ontmoeten.. AAAAAH! En 2015 begin ik meteen met een interview van P.C. Cast. Echt.. 2014 was het jaar van schrijvers ontmoeten!

Ook ging ik samen met mijn vriend een weekend naar New Castle. Ondanks mijn zeeziekte vond ik het geweldig.

https://i0.wp.com/zonenmaan.net/wp-content/uploads/Photo-17-01-14-11-34-46.jpg?resize=346%2C462

https://i0.wp.com/zonenmaan.net/wp-content/uploads/Photo-17-01-14-17-42-171.jpg?resize=498%2C374

Jammer dat mijn vriend en ik geen foto samen hebben genomen. Dan maar een foto van het kasteel. Liefde voor kastelen. Ook kocht ik er een aantal toffe boeken, waar ik allemaal enorm van genoten heb.

Tot slot liet ik me in januari overhalen door Lilian om naar het boekenfestijn in Rotterdam te gaan. Dit jaar probeer ik mezelf in te houden.

Februari

In februari schreef ik lekker een groot aantal recensies van boeken en zelfs van muziek. Ik kreeg in de feedback al te horen dat men series ook graag zou terugzien. Yay/nay?

Verder mocht ik kaartjes weggeven voor Elfia, liep ik mijn eerste geocache, illustreerde ik Noa’s blog, bestelde ik mijn eigen boekenleggers en schreef ik een column over plaatsen uit boeken.

Noa

624d465e931a11e39a5a12a62c3665ab_8

Vooral een creatieve maand dus, als ik mijn archieven moet geloven!

Maart

In maart stapte ik over van blogger naar mijn eigen wordpress host. Ik wilde gewoon meer mogelijkheden en had het gevoel dat ik alleen zou kunnen groeien als blogger als ik zou overstappen. Het ging allemaal heel vlot en snel. Natuurlijk zijn er altijd nog wel dingetjes die nog moeten worden veranderd, maar dat is nu eenmaal de dynamiek van een blog.

Begin maartwist Lilian me weer eens mee te slepen op boekenjacht. Amsterdam dit keer:

Ook vertrok ik richting Oss om mee te doen met het lezersfeest, wat Joany heeft georganiseerd. Het was vooral heel erg gezellig, vooral omdat de aanwezige meiden echt goede vriendinnen zijn geworden. Love you guys <3

lezersfeest-5_thumb

Ik illustreerde nog een blog!

screamingformysupper

En met de poepjes van het promoteam ging ik naar de voorpremiere van Divergent!

695a63dcb13d11e393ce12bcefd53e61_8Met aansluiten de bruiloftsparty van Ransom Riggs en Tahereh Mafi.

https://i0.wp.com/zonenmaan.net/wp-content/uploads/3f1a38d2b11e11e3a5e0128666df5ff2_8-300x300.jpg?resize=400%2C400

WOEHOE, pers!

Ook ging ik naar Imagicon met het promoteam. En daar kwam ik ook nog wat bekenden tegen. ZO LEUK!

April

In april begon ik dapper aan Camp NaNo. Maar ik besloot het toch te druk te hebben met bloggen, school en werken. Jammerrrrrrr. Verder schreef ik vooral recensies en nog een aantal populaire artikelen. Zoals deze ode aan mijn haar, of deze column over mijn frustratie van het in tweeën hakken van een film. Tevens is in april De Leesbeesten Leesclub opgestart! En tot slot viel de top 10 topblogs post erg op. Grappig dat mijn lijstje nu weer helemaal anders is!

 

 photo roodhaar_zps3926be64.png

Mei

Mei mei mei. In mei was mijn vriend jarig, was mijn moeder 2 jaar getrouwd en ik 3 jaar samen met mijn lieve meneer. <3 Verder had ik het volgens mij enorm druk met school en dingen plannen voor de zomer. Toch verschenen er ook wat interessante artikelen die ik graag nog even zou willen herhalen. Zo schreef ik een DIY over monoprinten (kan best thuis!). Ik schreef ook een artikel over de term ‘leesexemplaar‘. En… ik haalde mijn Reading Challenge van 75 boeken al! Ik heb hem meteen verhoogd en komend jaar.. tja… wat hoger inzetten? Ook voegde ik in mei het forum toe!

En ook heel leuk: ik werd uitgenodigd voor de boekpresentatie van Verslingerd! Het was mega gezellig en super tof! De reis zeker waard… En dat segwayen was ook minder eng dan ik dacht!

 photo 99636C40-4021-495E-A994-C1F07F60F1C7_zpsqugxgbnv.jpg

Kijk mij verbranden!

 photo 7386E9C1-4921-4643-8715-8E4AA8FA323D_zpszc9uffez.jpg

Worth it!

Juni

Juni was druk met schooldeadlines, assessments, stage halen en leuke boekdingen! Ik schreef naast recensies ook een paar heel ander soort artikelen en die diversiteit vond ik echt heerlijk. Zo schreef ik aan het begin van de maand een column over snel en veel lezen, waar heel veel toffe reacties op kwamen. Ook had ik een meet (of was dat in mei?) met het team van Dutch Comic Con, waar ik een Funko Pop van Jon Snow mee naar huis meenam (en naar het strand ging met Joany en Joanne!). Ik moest echt kwijlen van die funko pop’s en maakte een kwijllijst (die nu nog langer is!)

https://i0.wp.com/photos-a.ak.instagram.com/hphotos-ak-xfp1/10369515_630651513698192_316509009_n.jpg?resize=245%2C245

Tevens ging ik naar het rijksmuseum voor de boekpresentatie van Het Huis aan de Gouden Bocht. Ik was alleen maar vond het ZO vet dat ik er bij mocht zijn. Wel baalde ik een beetje dat het museum dicht was toen we klaar waren.. Ik wil er zo graag weer heen! Het feit dat ik na de verbouwing nog niet ben gaan kijken, is een schande! Voornemens, voornemens.

Ook vond de eerste Boek Bloggers Borrel bij Meulenhoff plaats. Zo tof om al die boekenbloggers samen te zien! Ik zag een hoop bekenden.

Vervolgens begon ik een nieuwe rubriek op mijn blog: Het favoriete boek van… Lisette beet het spits af. Ik bedenk me nu meteen dat er al heel lang geen Favoriet boek van is geweest. Oeps.

Tot slot liet ik zien waar ik de afgelopen tijd heen werd gestuurd door mezelf, begon het te kriebelen naar een nieuwe layout en bedacht ik een aantal zomerdoelen. JA GA MAAR LACHEN.

Het was een drukke, maar heel erg leuke maand!

Juli

Best lastig nog, zo’n jaaroverzicht! Ik was in juli jarig en ik ging met mijn boekblogvriendinnetjes naar Londen!!! Het was FANTASTISCH. Maar laten we bij het begin van de maand beginnen… Begin juli werd ik namelijk door Gottmer uitgenodigd om naar de boekpresentatie van Geraakt te komen. Dat was erg gezellig en ik leerde er oa. Cis Meijer en Ink van Thrillerlezers kennen.

https://i0.wp.com/2.bp.blogspot.com/-3VOe-iaR7hI/U7ZcMcKBoxI/AAAAAAAAFCg/RrY1qYvlkXE/s1600/IMG_2625.JPG?resize=261%2C348

Een dag of een paar dagen later mocht ik op bezoek bij Clavis, die een speeddateborrel hield voor bloggers. Dat was ZO gezellig! We kregen boeken, konden boeken laten signeren en bovenal de hele dag over boeken praten. YES.

IMG_4664

Vervolgens ging ik dus (na mijn verjaardag) naar Londen. Echt.. Het was ZO TOF.

emmy

Dit jaar weer!!!

Eenmaal thuis had ik vakantie en besloot ik te zeuren over sci-fi/syfy en maakte ik een nieuwe layout.

Schermafbeelding 2014-07-26 om 15.30.04

Vervolgens schreef ik in een persoonlijk update over mijn haar, mijn zomerdoelen en het feit dat ik stopte met mijn atelier. Omdat ik bijna op vakantie ging, was het nog even chaos of ik alles wel op tijd zou kunnen verhuizen, laat staan dat het zou passen. Maar wonder boven wonder paste vrijwel alles in één keer in het busje. Tja.. Ik heb wat dingen weggegeven. Ik heb trouwens absoluut geen spijt dat ik ben gestopt; ik kon er bijna nooit meer heen door werk en school en het internet was ruk. En eerlijk is eerlijk; reistijd belemmerd het ook. Toch hoop ik dat we binnen aan paar jaar kunnen verhuizen zodat ik een kamer heb die ik kan inrichten als atelier. Ik mis het kunnen schilderen wel enorm.

Eind juli vertrok ik met mijn vriend naar Noordwijkerhout, waar ik een week op de camping zou staan en naar Castlefest zou gaan.

Augustus

Castlefest en de vakantie waren super (ondanks de zure nasmaak van het jaar ervoor). Ik heb echt genoten. Heerlijk gelezen en lekker samen geweest met mijn vriend. Castlefest was ook weer heerlijk, al was het leuker geweest om weer met een groep rond te lopen. Ik kocht boeken (Verslaving!), las boeken en was weer verkleed.

IMG_5166IMG_5181

Ook begonnen we met een nieuw Dungeons & Dragons verhaal (of was dat nog juli?). Ik nam afscheid van mijn oude karakter en bedacht een nieuwe: de engel Gabriel!

Ik schreef een DIY voor een leuke agenda, want tja.. Dat schooljaar kwam er ook weer aan en stelde een twittervraag over eerste hoofdstukken.

Tot slot zat ik in augustus best in de rats dat ik geen werk zou hebben.. En toen werd ik opeens gebeld! Werk voor 3 dagen (nu 4!) in de week. YES PLEASE. Op een school (helemaal mooi!). Tevens werd ik door de bibliotheek/cultureel centrum gevraagd om cursussen te gaan geven. Daarmee eindigde augustus echt enorm positief, waardoor ik het schooljaar echt vol power kon beginnen.

September

September was druk en vooral wennen aan het hoge nieuwe ritme. Drie (vier) dagen werken, twee avonden school (aaaaah dit jaar afstuderen!!!) en beginnen met stage. Gelukkig vond ik al vrij snel een stageschool waar ik meteen aan de slag kon. Ook begon ik met #project healthy (HUILIE.. Echt… Dwing me mensen). Maar daarnaast deed ik ook heel veel boekige dingen. Allereerst had ik een Meet & Greet met DEBORAH HARKNESS. Een van mijn favoriete schrijfsters. Echt, zij is zo’n inspiratie!

3

Vervolgens ging ik naar Manuscripta, wat in Utrecht was. ’s Morgens zou ik helpen als promoteamlid bij Van Goor en daarna mocht ik gaan en staan waar ik wilde. Ik heb zo veel toffe mensen gesproken en ik werd herkend! Herkend worden is zoooo vreemd, maar gebeurde dit jaar wel vaker. Het was echt super gezellig om iedereen (weer) te ontmoeten en dankzij Marijke mocht ik een primeur bekend maken op mijn blog: de komst van Changeling.

Vervolgens bedacht ik me op de fiets naar huis dat een boekbloggersversie van Expeditie Robinson leuk zou zijn: Expeditie Boekblogginson.

Oktober

En toen was het alweer oktober. En wat was oktober vol! Allereerst plaatste ik mijn eerste blogsale. Vervolgens was het kinderboekenweek en gaf ik twee keer een workshop; eenmaal in de bibliotheek en eenmaal in een boekwinkel in Lelystad. Het was zo tof!

https://i0.wp.com/photos-d.ak.instagram.com/hphotos-ak-xaf1/10727251_282110961984099_984875060_n.jpg?resize=632%2C632

Op de laatste dag van de kinderboekenweek ging ik met een groepje boekbloggers naar de kinderboekenmarkt in Den Haag. Dit was niet zo boeiend, maar we hebben het gezellig gemaakt.

https://i0.wp.com/photos-a.ak.instagram.com/hphotos-ak-xaf1/10731813_803462886362312_1299584328_n.jpg?resize=632%2C632

Maite Carranza was er ook. Dat was echt overweldigend (voor haar) omdat ze niet had verwacht dat er mensen voor haar kwamen. Ze besprong ons haast. Hierdoor was ik ook de sjaak met het voorlezen. Ik en podiumvrees? Niet meer.

https://i0.wp.com/photos-f.ak.instagram.com/hphotos-ak-xaf1/10727802_706582769424165_1589201572_n.jpg?resize=632%2C632

Vervolgens illustreerde ik weer een blog

Schermafbeelding 2014-10-13 om 10.45.43

EN GING IK NAAR AMERIKA!!! Ik ging mijn zusje opzoeken die daar voor 4 maanden studeerde. Het was zo tof! New Orleans (en de rest van Amerika eigenlijk ook) is zo’n andere wereld. Het was heeeeel gaaf om mee te maken.

https://i0.wp.com/photos-e.ak.instagram.com/hphotos-ak-xpf1/891515_1535375863366132_476775092_n.jpg?resize=632%2C632

November

In november kreeg ik het steeds drukker: deadlines van school, een dag extra werken, veel stage voorbereidingen en tja.. Dat koste me veel energie. Daarnaast moest ook de Boeken Adventskalender weer voorbereid worden.. Geen NaNoWriMo voor mij dus! Wel heb ik nog een paar fantastische boekige events mogen meemaken. Man, wat ben ik toch een geluksvogel! Oh… en ik haalde de 200 boekengrens.

Zo was er het sprookjesfeest bij Clavis, waar Salla Sumikki zou zijn. Het was een verkleedfeest en ik won ‘beste kostuum’!

DSC_02571

Wil je teruglezen hoe ik die vleugels maakte? Dat kan, ik schreef namelijk ook een DIY!

Ook was het Best of YA event met Kiera Cass! Ik en mijn promopoepjes hadden het prima naar ons zin!

1

Ik vond het interview op het podium ook heel leuk (ik word nog eens een podiumbeest!)

https://i0.wp.com/zonenmaan.net/wp-content/uploads/82.jpg

Tot slot mocht ik Cassandra Clare en Holly Black ontmoeten.. AAAAAAAH.

1

IK HEB ZO VEEL SCHRIJVERS MOGEN ONTMOETEN. En zo veel GROTE namen. TE VET.

December

December is belachelijk snel gegaan. De BAK begon en was opeens al weer afgelopen en deadlines waar je U tegen zegt. En toen VAKANTIE. En toen was het jaar opeens voorbij.. Damn. Toen de vakantie begon, werd ik meteen ziek (ja tuurlijk), maar verder heb ik genoten van de rust. Lekker met mensen afgesproken en cadeautjes uitgewisseld. Heerlijk.

Ik volgde een workshop visleer maken en ging naar de boekpresentatie van Schrijven kreng! Dat was erg gezellig.

lis2

Ik maakte een kerstboom-Castiel en maakte een lijstje met boeken die ik wilde lezen tijdens de vakantie.

https://i0.wp.com/photos-b.ak.instagram.com/hphotos-ak-xaf1/t51.2885-15/10844248_584142308382801_1696021539_n.jpg?resize=638%2C638

Ook ging ik bij oma logeren en naar de Amsterdam Dungeon. LEUK!

Maar het leukst? De Blossom Books Cover Wedstrijd winnen! OP NAAR DE STEMBUSSEN!

En nu naar dat afstudeerjaar en hopelijk weer een heel leuk blogjaar… Spannend!

Nu zijn mijn vingers koud, dus ik rond het lekker af!

 

 

Tags: ,

Divider

12 responses to “En daarom was 2014 fantastisch

  1. Nancy

    Wat een leuk jaar heb je beleefd!
    Hopelijk wordt 2015 nog beter 🙂
    Ik heb even naar je cover gekeken en voor mij steekt jouw cover er bovenuit. Helaas kan ik niet stemmen aangezien er geen enkele deelnemende boekhandel in Nederland of Zeeuws-Vlaanderen ligt. Maar ik duim voor je dat je veel stemmen behaald!

  2. Natuurlijk was het me al eerder opgevallen dat je veel leuke dingen hebt meegemaakt het afgelopen jaar, maar nu ik ze zo op een rijtje zie verschijnen valt het pas op hoe druk 2014 voor je was. Nu maar hopen dat er in 2015 ook zoveel mooie kansen komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.