DIY | Elfenvleugels

Geplaatst op 5 november 2014 door Emmy in DIY / 8 Comments

Op instagram zijn de afgelopen weken meerdere malen foto’s verschenen van de vleugels voor mijn herfstelfjes kostuum. Het leek me erg leuk om er een DIY van te maken, daarom heb ik een groot aantal foto’s gemaakt van de stappen die ik moest nemen om de vleugels te maken. Ik hoop dat deze post jullie kan helpen om ook je eigen vleugels te gaan maken.

Wat heb je nodig?

~ Ijzerdraad dik op rol (2-3 mm dik)
~ Ijzerdraad dun op rolletje (1-2 mm dik)
~ Tangetjes om te knippen en te buigen
~ Ducttape of andere stevige plakband.
~ 4 doorzichtige panty’s (action of zeeman)
~ Een lijmpistool met patronen
~ Spuitlijm
~ Verf in spuitbus
~ Acrylverf
~ Glitters in diverse kleuren
~ Glitterlijm
~ Lint (dik en dun)
~ Elastiek (breed)
~ Nep bloemen en bladeren
~ Overig versiermateriaal
~ Naald en draad

Natuurlijk zijn er makkelijkere manieren om vleugels te maken en kan je het versieren zo gek maken als je zelf wilt, maar dit is wat ik heb gebruikt! Naast panty’s zou je ook organza kunnen gebruiken als stof, maar panty’s zijn makkelijk.

1

Ik heb mijn ontwerp al tijden terug gemaakt, maar van te voren heb ik nog even een model geschetst van hoe het ijzerdraad moest komen. Je kan er ook voor kiezen de binnenkant met ijzerdraad – als een soort bladnerven – in te vullen, maar daar had ik geen zin in. Ik wilde hem simpel! Ik heb twee soorten ijzerdraad gebruikt: een dikkere door in de tuin en een dunnere. De grote vleugels zijn met de dikke gemaakt, de kleine met de dunne.

2

Buig het ijzerdraad in de juiste vormen en bindt het bij elkaar met plakband. Dit gaat het geraamte vormen van je vleugels.

3

Knip een stuk pijp van de panty en trek deze over het geraamte heen. In het midden knoop je alles samen. Helaas hadden mijn panty’s behoorlijk zichtbare voetjes… Gelukkig ga ik nog verven! Als je donkere vleugels wilt, kan je uiteraard ook donkere panty’s gebruiken.

4

Even passen of hij goed zit!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit is de volgende stap: schilderen. Ik wilde mijn vleugels echte herfstkleuren geven. Het is slim om ze eerst in een kleur te spuiten, zodat je een gekleurde ondergrond hebt om op te werken. Anders pakt de verf niet zo goed.
Ik had de intentie om hem goud te spuiten, maar mijn spuitbus was leeg.. Dus heb ik oranje gepakt! Ook heb ik acrylverf klaargelegd voor de details.

12

Oranje boven! En je ziet al wat gekleurde details. Rood bij de randen en ter schaduw, goud voor wat opvallende stukjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik heb er niet voor niets kranten onder gelegd: de boel geeft behoorlijk af. Laat het dus goed drogen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terwijl het droogt heb ik genoeg tijd om de glitters bij elkaar te zoeken. Ik heb gezocht op herfstkleuren. De buisjes zijn losse glitters, het spul in de spuitflesjes is glitterlijm. Rechts staat een bus lijmspray. Spray je vleugels in en sprenkel er glitters over heen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oeeehoeee

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo is het wel voldoende.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met glitterlijm hem ik figuren in de vleugels ‘getekend’. Dit geeft echt heel leuke effecten en een gevoel van diepte. Het duurt wel lang voor het droog is.. Dus voordat je gaat versieren is het slim om een pauze in te lassen.

13

14

Het duurt wel even voor dit echt droog is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voor het versieren heb ik allerlei nepbloemen en bladeren gebruikt. Zakjes van de xenos, losse bloemen die ik ooit verzamel heb.. Ik heb een hele doos wel met dit soort fauna. Zo komt dat mooi van pas! Gebruik een lijmpistool om ze vast te lijmen. Pas wel op.. Dat ding is heet!

16

Ik ben tevreden! Nu is het tijd voor een stap die je eigenlijk beter eerder kan doen maar waar ik geen mogelijkheid toe had: het elastiek voor de schouderbanden vastmaken. Ik had nog geen lint om dat te doen.

17

Eerst maar eens een lint dubbelnaaien om de voelsprieten mee te bekleden. Je kan ook de naaimachine gebruiken, maar ik dacht: ik doe het wel ‘even’ met de hand. Nou.. Dat even duurt dus best veel tijd.

18

Bijna klaar!

19

Mijn lint was eigenlijk net niet breed genoeg.. Maar zo krijg je wel mooie plooien als het elastiek er in zit.

20

Je ziet nog wel een stuk wit (en ik moest nog een stukje afknippen), maar bij de schouders is alles tenminste rood!

21

Klaar! Op naar het sprookjesfeest! Mij herken je daar zeker!

Tags: , ,

Divider

8 responses to “DIY | Elfenvleugels

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.