Over mij

Hoi! Welkom op Zon en Maan!

Emmy van Ruijven (1990) zit vrijwel altijd met haar neus in een boek. En als ze dat niet doet, dan is ze aan het tekenen, met haar dochtertje aan het spelen of creatief bezig. Sinds 2011 vult ze haar blog met haar mening over boeken en alle andere dingen die haar bezig houden. En dat zijn er nogal wat!

In het dagelijks leven werkt Emmy als mediathecaris op een middelbare school. In 2013 studeerde ze af als illustrator aan de AKV St. Joost te ‘s-Hertogenbosch en in 2015 als docent beeldende vorming aan de FHK te Tilburg. In 2021 behaalde ze tevens haar certificaat voor Nationaal Mediacoach. Nu combineert ze alles wat ze leuk vindt! Op haar werk is ze bezig met o.a. leesbevordering en ziet ze het als een uitdaging om ook niet-lezers met een boek naar huis te laten gaan. Naast haar baan in het onderwijs werkt ze als freelance illustrator, schrijfster en maakt ze bookish merchandice (vooral kaarsen) voor haar webshop Letters & Lights.

Ze woont met haar man, dochtertje en twee katten in een nerdy huis in Den Bosch. 

Boeken

Van Emmy zijn de volgende boeken verschenen. 

Supernerd (2020)
Supernerd #2: forever nerd! (2022)
Daar heb ik een drankje voor (novelle, 2022)
Wintermagie (Verhaal in een verhalenbundel, november 2022)
Vloek van Vuur en Schaduw (2023)

Illustraties

Emmy verzorgde de illustraties in de volgende boeken:

Lobsters
Piper Perish
Wonderland
Supernerd 
Supernerd #2: forever nerd! 
Vloek van Vuur en Schaduw

Publicaties

HXmagazine  

Samenwerken 

Wil je  samenwerken? Dat kan! Ik recenseer boeken, geef workshops en ben in te huren als illustrator. 

Stuur een berichtje via de pagina contact.

Bekijk mijn portfolio

Ga naar mijn webshop

Disclaimer

Over Zon en Maan

Sinds 2011 is Zon en Maan een begrip in de Nederlands Young Adult boeken community. Elke maand komen er duizenden bezoekers een kijkje nemen. 

Op zon en maan verschijnen voornamelijk blogposts over young adult en fantasyboeken, Emmy’s expertise. Ze neemt ook graag een uitstapje naar een ander genre, of schrijf over andere dingen die haar bezighouden, zoals evenementen, hekserij, media en creativiteit. 

In de media

Bewaren

2 responses to “Over mij