Aquamarkers van de action

Geplaatst op 5 mei 2020 door Emmy in DIY, Recensie / 14 Comments

Ik ben groot fan van de markers van decotime die de action al een aantal jaren in het assortiment heeft. Dit zijn markers op alcoholbasis en als je een beetje handig bent met tekenen, dan kan je er hele leuke dingen mee voor een fijn budget. Afgelopen jaar kondigde decotime aan ook markers op waterbasis – aquamarkers – uit te brengen.

Natuurlijk was ik er meteen op aan het azen. Kansloos natuurlijk, die dingen zijn hier bij ‘mijn’ Action altijd meteen uitverkocht. En toen kwam de corono-crisis en was het ook daar een stuk rustiger en wist ik de zes sets te scoren. Daar ben ik dankbaar voor! Waarom ik deze sets wilde? Omdat ze in een handige tray zitten die je kunt stapelen.

Nu is de vraag natuurlijk: hoe zijn ze? Ik gebruik namelijk vooral waterverf tijdens het illustreren en ik heb een aantal ecoline stiften. Waar kon ik ze het meest mee vergelijken?

Laten de aquamarkers eens gaan uittesten!

Ik besloot een tekening te maken om het uit te proberen!

Simpele tekening van Steph. Nu even wat kleuren uitzoeken! Gelukkig biedt de hele set een behoorlijke diversiteit. Nu is het altijd de vraag of de kleur op de dop ook daadwerkelijk overeenkomt met de dop, dus ik heb er een extra vel papier bij gepakt om te testen.. En ik ben positief verrast!

De kleuren komen aardig overeen en daar ben ik altijd erg blij mee. De bruine was wat donkerder dan ik inschatte, maar de andere kleuren kwamen goed overeen.

Ik heb de illustratie ingekleurd op de manier waarop ik hoopte dat het zou werken als ik water zou toevoegen: de stukken die donkerder en feller qua kleur moesten worden heb ik ingetekend. De stiften zelf hebben een kwastkast (deze heb ik gebruikt) en een dunne kant. De dunne kant heb ik later gebruikt om losse haren te tekenen. Eerst stond die smalle punt me tegen, maar later besefte ik dat het alleen maar handig is wanneer je gedetailleerd werk maakt.

Oke, bij het haar zijn de kleuren aardig door elkaar gelopen, maar verder ben ik dik tevreden met de kleuren. Ook ben ik tevreden over hoe de markers blenden als je er met een natte kwast overheen gaat. De kleuren zijn lekker verzadigd en daar word ik blij van!

De gele aquamarker vond ik wat feller dan op de dop. Ik was benieuwd of deze toch wel aanwezige lijnen wel voldoende zouden mengen met water om een egaal verloop te krijgen.

Je ziet het nog wel, maar ik ben niet heel ontevreden. Wel vind ik het jammer dat het wat doorloopt in het rokje en het haar, maar dat is mijn eigen ongeduld geweest. Had ik maar moeten wachten tot het droog was.

Het voordeel van deze markers is dat je ze kunt gebruiken als gewone stift. Dus zonder water en dat ze dan lekker fel van kleur zijn. De aquamarkers zijn namelijk goed gepigmenteerd, zoals jullie hebben kunnen zien.

Omdat het stiften op waterbasis zijn, is het gemakkelijk om ze te gebruiken als waterverf. Simpelweg door met een kwastje water toe te voegen. Let er dan wel op dat kleuren gemakkelijk uit kunnen lopen.

Je zou er ook voor kunnen kiezen de punt van je kwast tegen de punt van de marker te houden en dan enkel met de kwast te schilderen. Dan zijn de kleuren lichter.

Ik denk dat je hier ook wel mee kunt handletteren, maar daar heb ik zelf niks mee gedaan.

Deze sets Decotime aquamarkers zijn voor €3,99 te koop bij de action. Er zijn zes sets en in iedere set zitten 12 kleuren. Er zijn ook kleinere sets te koop, maar die heb ik nog niet aangeschaft.

Werk jij graag met markers?

Tags: ,

Divider

14 responses to “Aquamarkers van de action

 1. Mooi zeg! Ik wil ze 😉 Al heb ik nog nooit met markers gewerkt.

  Hoe zit het met doordrukken op bijvoorbeeld bullet journal-papier als je water toevoegt?

  • Goede vraag! Dat zou ik nog moeten testen, maar ik denk dat het meevalt. Ze drukken in ieder geval niet zo door als de alcoholmarkers. Ik denk dat het grootste ‘gevaar’ schuilt in het feit dat het papier kan gaan ribbelen.

 2. Die stash met die tray, dat wil je toch <3 Op deze review zat ik stiekem al te wachten! Ze doen zeker goed hun werk voor die prijs!

 3. Kitty Ocean

  Welk papier gebruik je? Want tot nu toe kan ik er nog niet mee werken. Of mijn aquarelpapier gaat er aan, of het mengt niet, of het gaat alle kanten op. Misschien ligt het aan het papier…

   • Pepijn

    Dat is niet wat ik op de foto’s zie? Kan je iets specifieker zijn wat ik op de foto’s voor papier zie? Want bij mij ziet alles er heel anders uit.

    • Wat voor soort papier gebruik je Pepijn? Er zit wel een groot verschil tussen verschillende soorten tekenpapier, namelijk. Als je deze markers op bijvoorbeeld aquarelpapier zou gebruiken krijg je weer een ander effect. Ik heb ze op 120 gr papier gebruikt om te voorkomen dat het papier meteen kapot zou gaan, maar niet op aquarelpapier, omdat ik dan verwacht dat het teveel opzuigt en daardoor gaat lopen.

 4. Marjolijn

  Wat leuk om dit zo te zien en te lezen! Ik weet niets van illusteren, dus het is leuk om stap-voor-stap te zien hoe jij werkt (ook al is dit even als test) =)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.