Twin Markers van de Action

Geplaatst op 25 juni 2016 door Emmy in DIY, Recensie / 109 Comments

Door Joanne werd ik onlangs gewezen op de markers die je bij de Action kunt kopen. Er zijn zes verschillende pakjes verkrijgbaar met elk drie stiften voor slechts 95 cent per stuk. Nu ben ik een groot fan van copic markers, maar laat mijn budget het niet toe om een enorme verzameling aan te leggen. Ik was dan ook ontzettend benieuwd of deze alcohol stiften te vergelijken zijn met de copic markers en of de kwaliteit ook aan mijn standaard voldoet.

Edit december 2016:Action heeft nieuwe markers in het assortiment! Nu in doosjes van 12 stuks (er zijn vier kleurthema’s) voor €3,99.

Edit augustus 2017: Jippie! ze zijn er weer, in setjes van 3. Een paar oude kleuren zijn terug, maar nu ook donkergroen en grijs.

Edit september 2017: Er zijn nu ook boxen met 24 stuks te koop. Een donkere en een lichtere variant (voor zo’n 7 euro!). In de lichte variant (met pastelkleurtjes!) zit ook een blender.

markers

Dankzij Joanne ben ik in het bezit van alle zes de pakketjes en ik heb ze getest! Elk pakketje bevat drie stiften van een bepaalde kleurschakeling. Op de dop staat een nummer en de naam van de kleur.

markers2

Het kenmerk van dit soort stiften is dat ze uit twee kanten bestaan. Een dunne stiftpunt en een dikkere. Nu ben ik gewend van Copic dat de dunne punt daar bijna als een kwast gebruikt kan worden. Deze markers van de action zijn steviger en ik was bang dat je daardoor minder kon blenden. Wel was ik meteen verrast door de pigmentatie. Wauw, wat zijn ze lekker fel. Wat fijn! En ze doen het allemaal goed.

markers3

Gelukkig viel dit enorm mee. Bij copic gebruik ik de grote stiftpunt eigenlijk zelden, maar bij deze vind ik het erg fijn. Vooral de lichte kleuren vind ik prima blenden.

markers4

De kleine punt van deze markers is steviger en daardoor iets minder geschikt voor de manier van kleuren die ik vaak gebruik, maar bijvoorbeeld wel enorm voor de hype van kleuren voor volwassenen. Ook deze kleuren blenden gemakkelijk.

Het voordeel van alcoholmarkers is namelijk dat dat je kleuren over elkaar kan gebruiken zonder dat je het papier kapot maakt of je punt verprutst. Ze doen wat dat betreft precies wat ze horen te doen en daar ben ik blij mee!

markers5

Na een kleine testtekening met diverse kleuren kan ik alleen maar zeggen dat ik dit tevreden ben met deze Twin Markers van de Action. Ze werken fijn en voor die prijs kan je ze eigenlijk niet laten liggen.

markers6

Er zijn 6 verschillende pakketjes met drie stiften te koop voor slechts €0,95 per setje. Ren dus snel naar de winkel om je collectie markers op te zetten. Ideaal voor kleuren, handletting, happy planners en versieren.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tags: ,

Divider

109 responses to “Twin Markers van de Action

 1. Het ziet er echt heel gaaf uit! Ik ben niet zo goed in tekenen als jou hihi, maar het lijkt me wel ontzettend gaaf om hier eens mee te gaan tekenen/kleuren. Binnenkort maar eens een bezoekje aan de Action brengen <3

    • Kitty OceN

     Wit bestaat niet want alcoholmarkers zijn geen solide kleuren zoals acrylmarkers. Je kleurt met inkt, niet met verf.
     Of bedoel je de blender, die de kleur weer een beetje oplost? Die zit vaak in een set of kun je ontsmettingsalcohol voor gebruiken.
     Natuurlijk kun je wel met acrylverf over alcoholmarkers heen en zo highlights aanbrengen.

 2. Hmm ik twijfel of ik dit zal kopen 🙁 want het is wel een heel andere tekenstijl als ik anders doe, straks verpruts ik het… Maarja het is wel heel goedkoop

 3. Isabelle

  Als ik nou ook nog wat talent bij die markers cadeau kreeg haha. Ik ben echt fan van al jou tekeningen! Kun je daar geen cursus in gaan geven 😉
  Nu eerst maar snel naar de action die markers gaan halen 😀

  • Marin

   Ik gebruik brushmarkers, hebben dezelfde tip als copics: dus een brush en werken precies t zelfde. En ze zijn maar 3 euro. Het nadeel is dat je ze niet kan hervullen

 4. Nathalie

  Ik heb ze toevallig gisteren ook gekocht en m’n moeder heeft ze een poosje terug ook gekocht. Leek me inderdaad erg leuk voor handlettering of kleuren voor volwassenen. Dus ben erg benieuwd of ik er mooie letters mee kan creëren, want mijn gewone handschrift is een hor mess ?.

 5. Martina

  Een super alternatief voor Copics.
  Ik heb ze zojuist gehaald en heb het rek leeggehaald 🙂 Zo heb ik zelf een voorraadje en ik kan ze mooi cadeau doen aan een vriendin voor haar verjaardag.

  Dankje voor de tip!

 6. Toen ik bij het kaartjes maken meer begon te focussen op het inkleuren van stempels ging ik even opzoek naar degelijke kleurpotloden en copic markers. Die zoektocht deed me een paar keer steil achterover vallen. ZEVEN euro voor 1 potlood of copic marker lag echt wel gigantisch boven mijn knutselbudget. Uiteindelijk kocht ik dus gewoon een grote doos met 45 kleurpotloden en hield ik het voor bekeken wat stiften betrof. Een tijdje terug begon ik opnieuw te twijfelen toen ze bij Boekenvoordeel een handig stiftenetui verkochten voor net geen 30€. Eigenlijk ben ik blij dat ik dat niet gekocht heb want nu kan ik binnenkort die van de Action aanschaffen. Hopelijk zijn ze ook bij ons filiaan te vinden.

   • Vandaag ben ik naar de Action geweest in de hoop de Twin Markers op de kop te kunnen tikken. De verkoopster wist me echter te zeggen dat ze steeds opnieuw binnen de kortste keren uitverkocht zijn. Gelukkig vond ik wel een handige doos voor mijn washi-collectie. Bovendien heb ik nu een geldig excuus om regelmatig terug naar daar te gaan in de hoop dat de stiften wel een keertje binnen zijn.

 7. Lisa

  Ik ben een beetje teleurgesteld in de twinmarkers ik heb een kwart a3 papier ermee getekend en hij is leeg dit vind ik heel jammer

  • Hai, sorry dat ik me er mee bemoei, maar hoe groot was je vlak, hoeveel heb je achter elkaar gedaan, wat was je papiersoort en hoe bewaar je je markers? Want ook een Copic kan een kwart a3 niet in 1x aan. Zeker niet als je een groot veld in 1x wilt doen. Soms moet een marker even ‘herladen’ 🙂 En als je de markers verticaal bewaard, zakt de inkt ook meer naar 1 kant 🙂 Sinds ik met die factoren rekening houdt (niet te zuigend papier, verticaal bewaren, niet te grote vlakken in 1x) doe ik een heel stuk langer met mijn Copics en ik verwacht dat je met deze markers ook meer zou kunnen (al blijf ik een Copic fan – die blenden toch beter dan deze, maar het is een leuke aanvulling om te combineren)

 8. Peter

  Heb wel een aantal Copics, maar heb deze gekocht voor als ik wat ideeën wil uit schetsen en daarbij wat kleur wil gebruiken. Voor die prijs ideaal! Misschien haal ik nog wel de Flying Tiger markers erbij voor de bruin en grijs tinten.

 9. aranka

  ik weet niet bij welke action jullie ze gekocht hebben maar ik kan ze nergens aan komen bij geen enkele action in de regio.

  ik wil ze heel graag hebben maar weet niet waar ik ze wel kan verkrijgen .

  iemand tips

  • Ik vrees dat ze overal vrij snel zijn gegaan en dat het een op=op actie was. Hopelijk komen ze ooit nog terug.. Ik ga het in ieder geval in de gaten houden.

  • Je kunt ze op normaal papier gebruiken, maar het liefst wel een beetje glad. Dus geen aquarelpapier!
   Ik gebruik zelf het liefst tekenpapier van 120 tot 160 gram.

  • Haha, ik ga even gemeen zijn: ik houd JUIST van zuigend papier zoals aquarelpapier XP Ik ken mensen die geweldig op printerpapier werken en ik ken mensen die geweldig op markerpapier werken. Oftewel, als glad papier niets voor je is, probeer dan eens zuigend papier 🙂 Wie weet ligt dat je beter 🙂
   Mijn favo papier, op volgorde: Copic Bleedproof 70gr, Merkloos papier wat vroeger bij Bruna en V&D lag, nu niet meer verkrijgbaar (200 gr) en dat hele goedkope aquarelpapier van de Boekenvoordeel (niet geschikt als aquarelpapier XP)

    • Haha, het zuigt de markerinkt er wel in (bleed een beetje) en ik heb wel eens op aquarelpapier (goed aquarelpapier) gewerkt en dat was ook fijn, al was mijn stift toen zo leeg

     • Daarom alleen al zou ik het niet doen. Snap wel dat het mooi kan zijn (mijn ecolinestiften hebben dat papier juist nodig), maar ik heb liever niet dat mijn stift zo leeg is. :p

 10. Loezju

  Afgelopen week heb ik alle 4 de kleurendoosjes bij Action weten te scoren! 12 markers per doosje; paars/roze, blauw, oranje/geel/rood/bruin, groen.

  Ze zijn dus zeker nog verkrijgbaar!

   • Kitty ocean

    Je kan ze alleen bij de action krijgen en die krijgt ze onregelmatig binnen. Ze zijn nergens te bestellen. De touch5 is erg vergelijkbaar en via eBay en alie express te krijgen, maar dan wel een bintje duurder.

 11. Gianna

  Ook ik heb 2 dozen van 24 op de kop getikt. Doordat ik alle4 de setjes van 12 al had wel veel dubbele. Maar aangezien sommige bijna leeg zijn geen drama. Volgens mij zijn er wel maar 2 varianten van de doos met 24 stuks.

 12. Een week of drie geleden heb ik een set gekocht met metallic zwart en wit. De zwarte vind ik wel prima, hoewel ik hem toch iets te metallic/glanzend vind. Maar die witte is gewoon stom. Misschien was dit een typisch gevalletje van te mooi om waar te zijn (want waarom koopt deze sukkel een witte stift?). Zelfs op papier in kartonkleur (of überhaupt op karton) kwam er enkel transparant vocht uit de dunne witte stift. Uit de markeerstift van de witte kwam wel een vaag wit iets.

  • Kitty Ocean

   Van hetzelfde merk? Meestal moet je witte stiften eerst pompen om er verf uit te krijgen? Ik heb niet echt zoiets bij mijn Action gezien…

   • sparky

    metalic is in een serie van 10 kleuren uitgebracht ,white,silver,black,silver 2,purple,gold,yellow,pink,blue,green en mint, uitgebracht in december voor de feestdagen

    • Kitty Ocean

     Die heb ik gemist O.o Jammer, dat had ik wel willen hebben. Bij mijn Action(s) alleen de standaard kleuren. Oh well, ik heb nu glitter- en metallic aquarel, dus dat kan er altijd overheen als dat nodig is 😛

   • Vlekken zijn bij mij uit de kleding gekomen. Ernstige vlekken met nagellakremover. Ik kan het niet adviseren op kleding, zeker niet als het daadwerkelijk gebruikt gaat worden. Ook vloeit het nogal, omdat de stof zuigt. Als je iets wilt decoreren en laat staan ter sier, zou het nog kunnen, maar strakke lijnen zal je waarschijnlijk niet lukken. (Yes, I tried)

 13. Kiek

  Ik heb 2 kleuren (vintage rose, 13 en magic violet, 05) die ik nergens in de kleurenlijst kan vinden, op die plekken staan “scarlet” en “cherry pink”, weten jullie waar mijn kleuren vandaan zijn en of daar nog een speciale kaart voor is?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.