Speeddaten & Borrelen @ Clavis

Geplaatst op 5 juli 2014 door Emmy in Boeken, Evenement / 22 Comments

Ik vind het altijd ontzettend tof en leuk en gezellig al ik een mailtje van een uitgever krijg om langs te komen (met andere bloggers) om te kletsen over boeken en bloggen. Want wat is er nu leuker? Clavis is een uitgever die heel goed beseft welke waarde bloggers kunnen hebben en dus wilden zij ons uitnodigen voor een speeddate met de uitgever: oftewel ons de kans geven om allerlei takken van het uitgeefvak te bestoken met vragen. Ook zou schrijfster Martine Glaser (De Zaterdag van het Onweer) er zijn en debutante Jennefer Mellink zou haar boek aan ons presenteren.

IMG_4646IMG_4647

Ik sprak af met Storyhunters Ellis en Joanne om samen naar Pand Noord af te reizen, waar we keurig en op tijd (en oververhit) aankwamen. We kregen een drankje en mochten ons bij de andere bloggers voegen. En ik maar zeulen met mijn koffertje die ik binnenkort nodig heb. (Om te vullen met boeken, grapte ik). Onder andere Katja, Anneke, Dieuwke en Lisanne waren er ook. (En nog meer, sorry!) We kregen een rooster voor de speeddates en vervolgens een aantal korte presentaties van Patty zelf, Martine (die over zichzelf vertelde en toen de ruwe versie van haar nieuwe boek voorlas) en Jennefer die ons lekker maakte met haar boek Gebroken. Uiteraard was het toen al uitgelopen (HA). Wat betreft foto’s heb ik er helaas niet zo veel gemaakt.. Veel waren er ook een beetje mislukt (smoesjes!)

IMG_4652IMG_4656

Ik begon mijn speeddates met redactrice Tine, die vertelde over hoe dat ongeveer gaat. Dat het verschillende keren wordt bekeken; op het scherm, maar ook als het al is opgemaakt en vervolgens geprint. Ook kijken er meerdere mensen naar. Ze vertelde dat er een groot verschil zit tussen redactiewerk bij vertalingen (die al geedit zijn door het buitenland) en werk van Nederlandse bodem (waar je nog suggesties kunt doen aan de schrijver). Dit vond ik interessant…En ook wel heel bemoedigend voor mensen die net zoals moi nog wel eens wat taalfouten maken.

Vervolgens mocht ik naar Patty van PR. Wat een leuk gesprek was dat. We hebben het gehad over allerlei toffe dingen in de toekomst.. Dus daar hoor je vast snel meer over!

Na een kleine pauze mocht ik naar Riene, grafisch vormgever en ontwerper van een aantal van die kwijlcovers. Echt, ik denk dat ik de covers die Clavis ontwerpt het beste vind van allemaal. Want er is zo goed over nagedacht.. Zo veel passie en aandacht in gestoken. Eerst liet ze me de totstandkoming van Martine’s boek zien. Wat voor mij een heel herkenbaar proces is.. Maar wel gaaf om te zien natuurlijk! Ik mocht leuk meedenken en er werd naar mijn mening gevraagd, wat ik als illustrator extra leuk vind. Er werd me meerdere malen gezegd dat ik echt wat illustraties moest gaan insturen en mee moest doen met de wedstrijd. Dit vond ik natuurlijk heel leuk om te horen en ik heb mijn kaartje dan ook flink verspreid. Want dat lijkt me toch wel een grote droom!

Na het leuke gesprek met Riene mocht ik naar Kristien, acquirerend fondsredacteur (hele mond vol ja!) en daar werd me weer eens duidelijk gemaakt hoe veel passie er in Clavis zit. Daar heb ik echt bewondering voor. Ook dit was een leuk gesprek over de gang van zaken binnen de uitgever.

Vervolgens mocht ik naar vertegenwoordiger Martijn die mij nog herkende van de vorige keer (omdat ik eruit sprong. Yes?). Ook hier had ik een leuk gesprek mee, onder andere over hoe belangrijk bloggers momenteel zijn en wat mijn blog voor mij betekend. Ook  hij drukte me op het hart dat ik echt mee moest doen met die wedstrijd. Ja, ik ben nu echt wel overtuigd!

IMG_4649IMG_4662

Als laatste had ik gesprekken met de schrijfsters, maar onder tussen was het al behoorlijk uitgelopen en hielden we het kort. Ik had een leuk gesprek met Martine Glaser en vervolgens met Jennifer, die ontzettend jeugdig en enthousiast was. Ik ben echt mega benieuwd naar Gebroken, maar ook naar Martine’s nieuwe werk. Ik liet uiteraard mijn boeken signeren, want ik had De Zaterdag van het Onweer natuurlijk niet voor niets meegezeuld naar Amsterdam.

Tot slot hebben we nog wat gedronken aan de bar en mochten we nog een recensie-exemplaar uitzoeken. Uiteraard koos ik voor ‘Rood als bloed’ omdat ik daar ZOOOOO benieuwd naar ben! En deel 2 is natuurlijk ook net uit.

IMG_4660IMG_4664

En toen was het alweer voorbij. 1 1/2 uur later dan gepland vertrokken we, maar ach.. Het was het waard. Het was immers zo ontzettend gezellig! Ik wil Clavis dan ook ontzettend bedanken voor de leuke middag en de andere bloggers voor hun gezellige opvulling. Love you!

Tags: , , , ,

Divider

22 responses to “Speeddaten & Borrelen @ Clavis

  1. UGH ik had die mail ook gekregen, maar aangezien ik TOEN dacht dat ik gisteren nog school had (terwijl ik gewoon vrij was) heb ik me niet aangemeld. Zo zuur! Ik had er graag bij willen zijn!

  2. Kuch *Katja* Kuch kuch Maar gelukkig ben jij niet de enige die mij liever ziet als een kat 😉 Ik baal er echt van dat ik de borrel heb gemist 🙁 De volgende keer zal ik er wel voor zorgen dat ik in de buurt een slaapplek heb als het weer zo laat wordt.

  3. Ik had deze mail ook gehad, nu wel een beetje spijt dat ik niet geweest ben :p Maar het kost nogal veel geld zo’n retourtje Amsterdam ._. Maar Rood Als Bloed, yay! Snel lezen 😀

  4. Het was zeker een leuke borrel, vond het ook zo gaaf dat we allemaal mensen die achter de schermen werken bij Clavis ook konden spreken! Echt een leuke ervaring 🙂 Ook leuk dat we nog boeken meekregen, ik heb Boy Nobody mee kunnen nemen naar huis! 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.