Verslag boekpresentatie Schrijven Kreng + WIN

Geplaatst op 10 december 2014 door Emmy in Boeken Adventskalender 2014, Winactie / 20 Comments

10 december

button

Op woensdag 3 december vertrok ik eerder van mijn werk in de richting van Amsterdam. Op het kantoor van LS Amsterdam zou namelijk de boekpresentatie plaatsvinden van Schrijven, kreng, het nieuwste boek van Lisette Jonkman. De dinsdagavond ervoor kocht ik het boek in mijn favoriete boekhandel in Tilburg, omdat ik een grote baaldag had. Bij het bladeren door het boek alleen al kreeg ik enorm veel zin om te gaan schrijven. Oh jee, als dat maar goed gaat met het afstuderen om de hoek….

Maargoed.. Ik gooide een aantal leesboeken in mijn tas voor in de trein en vertrok naar Amsterdam. Het was ontzettend koud, maar gelukkig had ik met een aantal andere boekbloggers afgesproken op het station. Ik vind het altijd ontzettend gezellig om met elkaar af te spreken!

We stapten in de tram en netjes op tijd kwamen we binnen, met rode neusjes en koude vingers, maar toch in een opperbest humeur. De hele bovenverdieping van de uitgever was leuk versierd. Met vlaggetjes, overal boeken van Lisette en een tafel met ‘Kopen, kreng!’. Ha, dat soort humor kan ik wel waarderen!

lis1

Esmee en ik zochten een plekje achterin en poogden een kop thee voor onszelf in te schenken. Helaas was de kan leeg. Ach. Verder babbelde we even met de mensen om ons heen voordat Lisette met haar workshop begon. Hedda (van de uitgever) kondigde het aan en toen volgde de workshop. Ik vond hem erg leuk en ik kreeg nog meer zin om te gaan schrijven. Argh. Gelukkig staan alle tips die zijn gegeven ook in het boek!

Vervolgens volgden er nog wat anekdotische toespraken en was het alweer tijd om te gaan borrelen. Ook zou Lisette gaan signeren. Ik heb weer een heel leuk stukje in mijn boek ontvangen en ontzettend gezellig staan kleppen met andere boekbloggers (love you!) maar er is meer….

lis2

Ik heb namelijk niet één, maar twee exemplaren laten signeren. Eentje voor mezelf, maar ook een is voor jullie. Een van jullie dan. Ha. Is dat niet leuk!?

Schrijven kreng!Tips & trucs van de grappigste schrijfster van Nederland!

Voor iedereen die bruist van de ideeën, maar bang is voor de knipperende cursor.

Je wilt een romantisch, grappig en meeslepend verhaal schrijven, maar hebt geen idee waar je moet beginnen? Of misschien zit je vast in een verhaal en kun je wel wat tips gebruiken om verder te gaan? Schrijfster Lisette Jonkman deelt haar tips, blunders en misstappen met je.

Na het lezen van dit boek wil je nog maar één ding: verder met dat manuscript!

Lisette Jonkman schreef de romans Glazuur, Verkikkerd en Verslingerd. In Schrijven kreng! helpt ze je op haar humoristische wijze verder naar de volgende fase van je schrijfproject.

Ok. Een van jullie wint deze super leuke prijs dus. Je kunt meedoen tot en met 21 december en om kans te maken wil ik dat jullie mij op een zo creatief mogelijk manier overtuigen dat jij dit boek nodig hebt. Mail me, sms me, fax me (haha, kan niet), stuur een tekening.. Weet ik veel. Overtuig me!

Natuurlijk zou ik het tof vinden als je me zou volgen op bloglovin‘ of via de mail en dat jullie dit boek toevoegen aan je goodreads TBR.

Heel veel succes met meedoen! En wie weet begin jij 2015 wel met een super toffe schrijfgids!

Deze winactie is gesponsord door LS Amsterdam en Emmy

Tags: , ,

Divider

20 responses to “Verslag boekpresentatie Schrijven Kreng + WIN

 1. Marion Poeste Thomas

  Wat een gaaf verslag. Ik stuur toch een berichtje om kans te maken op het boek. misschien niet origineel. maar misschien is mijn ”reden” om hem te willen winnen dat wel.. mijn eigen boek ”ademloos verlangen” is in 2013 uitgekomen en steeds zeg ik dat ik met een tweede deel verder gaan(het begin is gemaakt) en ik heb heel veel kinderboeken/verhalen klaar liggen die ik verder zou willen uit merken, maar het komt er telkens niet van. ook door o.a. gezondheidsklachten, wat gewoon even voor het schrijven gaat. Maar wie weet is dit boek wel de oplossing voor mij om weer door te gaan en mijn concentratie en schrijfflow terug te krijgen. wie weet…

 2. Esmee

  I need this! Hahaha. Ik ben fan van Lisette, ze is zo ontzettend leuk. En hoewel het nog niet direct een ambitie van me is om een boek te gaan schrijven, roep ik wel al een tijdje dat ik een blog wil beginnen, maarja. Daar moet ook voor geschreven worden… En dat lukt dus nog niet zo. 🙁

 3. Ik verdien dit boek, omdat ik gewoon schaamteloos weer meedoe met een winactie 😉
  En omdat ik al jaren, jaren, jaren wil schrijven (sinds ik klein was zo ongeveer), en wel een schop kan gebruiken om het weer op te pakken. Omdat ik weer ruimte in mijn hoofd wil krijgen om woorden op papier te zetten, in plaats van dat het daar vol zit met al die narigheid van de laatste maanden, en omdat ik daar zelf geen boeken voor kan betalen. Daarom. =)

 4. Anita te Gussinklo

  Over dit boek las ik:

  Wanneer je Schrijven kreng! leest, voelt het als een high tea met je beste vriendin, die je precies die tips geeft waar je op zat te wachten. Het ‘ja, ja, JA!’-gevoel – alleen de chocola moet je zelf nog regelen.
  Laat ik nu net een choc-o-holic zijn, dus chocolade is altijd wel in huis.

 5. Mooi kleedje heb je aan op die foto met Lisette. Echt waar, ik zeg het niet om meer kans te maken op dat boek, vermits ik niet mee ding naar ‘Schrijven Kreng’. Veel succes aan de deelnemers die dit wel doen.

 6. Hihi, heb net op aanraden van mijn dochter Verkikkerd gelezen. Ze heeft hier maanden voor gezaagd, maar ik vind mezelf geen chicklitlezer. Maar Lisette schrijft ongelofelijk grappig en vlot, ik had het boek op drie avonden uit. Ben onmiddellijk naar de bib gerend, maar helaas waren alle boeken van haar uitgeleend. Dus hoop ik via deze weg toch nog eentje van haar te pakken te krijgen.

 7. nakita

  Ik wil zelf.ook een boek schrijven en ik weet niet precies hoe dus ik wil.hier mijn inspiratie uit gaan halen als het lukt en daarom wil ik het heel graag lezen. Ik ben de laatste tijd ook veel aan het tekenen dus drm is de cover geweldig!

 8. Ik was in november 2011 (Nano) aan een lang verhaal begonnen, daarna nog wel een beetje verder aan geschreven, maar eigenlijk ligt het al een paar jaar stil… Wel wat korte verhalen geschreven (en vooral veel verslagen en een scriptie :P), maar ik zou toch wel graag aan dat verhaal verder willen schrijven. Ik doe echter vooral andere dingen :O Dat boek klinkt dus wel als een hele goede inspiratiebron!

 9. Marjolein

  Ik hoef jou eigenlijk helemaal niet te overtuigen, jij komt mij als ik klaar ben dit boek op je knietjes brengen. Ik geef je namelijk geen keus. Jij laat mij winnen, en anders dan breek ik bij je in om het boek zelf te komen halen! En denk maar niet dat ik zo’n reis ga maken voor maar één boek, dan neem ik de rest van je boeken ook mee. En je vriend. En je laptop. Wees voorbereid, Emmy!

  • Beste Marjolein, ik weet niet of dit als grapje is bedoeld of niet, maar ik vind dit een ziekelijke soort of humor die ik niet waarderen kan. Met dit soort ‘grappige’ bedreigingen hoor je naar mijn mening niet te spotten.

   • Marjolein

    Hoi Emmy,
    Het spijt me heel erg dat je mijn antwoord zo opvat, ik wilde het echt niet zo overbrengen. Ik zie het zelf eigenlijk als een grap, maar ik realiseer me dat het bedreigend kan overkomen. Ik vraag je mijn excuses aan te nemen, en ik hoop dat je begrijpt dat ik niet zo wilde overkomen!

    • Hoi Marjolein,

     Bedankt voor je reactie. Ik snap erg goed dat je het bedoeld hebt als grap. Maar zo kwam hij dus ook op anderen niet over. Het is je allemaal vergeven. 😉

 10. Kim Milkyway

  Waarom zou dit ‘kreng’ willen schrijven?

  Het zit zo: Ik heb vroeger weleens geprobeerd korte verhalen te schrijven en soms ging dat ook heel goed maar ik liep altijd vast. Ik ben vaak onzeker of het wel een goed verhaal is en dan lukt het niet meer om me er toe te zetten verder te gaan. Dit ‘kreng’ heeft dus eens een trap onder der kont nodig! =P

 11. Jacqueline

  Dit is serieus een lastige vraag, Emmy. Op een creatieve manier jou weten te overtuigen. Tekenen kan ik niet, als ik je op ga bellen (niet dat ik je nummer heb) kom ik weer een beetje eng over, je hebt geen fax (oké, die heb ik ook niet) dus dat valt ook al af. Dan blijft ernog maar één ding over: ik ga je overtuigenmet een gedichtje. En aangezien ik zo a-poëtisch ben als maar kan, moet je je maar beter pretty damn special voelen! Want ik ga voor je dichten en dat doe ik voor niemand xd.

  Schrijven kreng, is het boek van mijn dromen,
  Het boek waardoor — als ik het krijg — de tranen over mijn wangen zullen stromen.
  Het is een boek niet alleen voor mijn plezier,
  Maar ook voor al het andere vertier.
  Want als ik dit boek zal krijgen en winnen,
  Zal Nederland eindelijk een eigen J.K Rowling binnen.
  Ik weet dat binnen verkeerd staat in die zin,
  Maar zoals ik al zei, kan ik echt niet dichten, mijn grote vriendin.
  Vandaar dat ik nu maar stop met dit vreemde gedoe,
  Want waarschijnlijk wordt ook jij een beetje moe.

  Hoe overtuigend was dat?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.