Project Healthy #1

Geplaatst op 5 september 2014 door Emmy in Persoonlijk / 34 Comments

Huh, een gezondheid post? Waar zijn de boeken? Eh.. ja.. In mijn kast.. En ik hoop straks in een overvolle tas als ik terugkom van het boekenfestijn. Ik kom net terug van een verkwikkend uurtje zwemmen en tijdens die activiteit besloot ik dat ik dit moest plaatsen. Omdat ik dan een extra stok achter de deur heb en omdat ik het ook aan boeken gaan koppelen.

Het schooljaar is net weer begonnen en met dat schooljaar heb ik besloten dat ik echt wat beter op mijn gezondheid moet gaan letten. Een dweil heeft een betere conditie dan ik, de weegschaal slaat uit naar iets wat ik niet wil weten en om de haverklap ben ik uitgeput. En dat wil ik niet meer. No more excuses: het is klaar. Die suikerverslaving moet de deur uit.. En mag het liefst heel wat kilo’s meenemen. Vrees niet, ik ga niet doorslaan.. Maar laten we eerlijk zijn: ik ben (veel) te zwaar. Om mezelf een fijner gevoel te geven en mijn gezondheid te boosten heb ik besloten het roer vanaf vandaag om te gooien. (oeheoehoeee)

Meer bewegen. Minder eten. Ja, lekker makkelijk gezegd als die rol koekjes je aankijkt.. En een sportschoolabonnement echt niet in mijn budget past. Toch ben ik er stiekem al een beetje mee begonnen: fietsend naar mijn nieuwe werk… Dus drie maal per week 13 kilometer fietsen op een dag. Wellicht binnenkort zelfs vier keer. Elke week minstens een keer gaan zwemmen. Zwemmen is namelijk de enige sport die ik momenteel een beetje leuk vind en vol te houden. Want hardlopen? Sorry, dat trekt mijn lijf nu niet (en dat is stom). Qua eten? Tja.. Al het zoete proberen te laten staan. En als je dan toch neemt, gewoon met mate. Oh wat wordt dat een uitdaging. Want ik <33333 zoet.

Maar waar blijven die boeken nou? Vraag je je misschien wel af. Nou. Ik zoek al een tijdje een excuus om boeken bij awesomebooks te bestellen.. Maar eigenlijk vind ik er geen die echt ‘mag’. Want ik heb nog genoeg ongelezen boeken staan.. En het loon dat ik ga krijgen hoeft niet meteen op aan boeken. Toch wilde ik voor mijn ‘laat ik nu eens echt serieus gaan gaan afvallen en mijn conditie verbeteren’ project, een soort beloning opstellen. En toen had ik opeens het juiste excuus! Voor elke Kg die ik afval, mag ik een boek in mijn winkelmandje op awesomebooks plaatsen. Het duurt dus vast nog wel even voordat ik die bestelling daadwerkelijk kan plaatsen.. Maar het zou toch geweldig zijn als ik – wanneer die boeken binnen komen – al een stuk lekkerder in mijn vel zou zitten?! Daarnaast heb ik dan ook nog de tijd om te sparen én om mijn plank wat leger te lezen.

Maar lieve mensen, ik heb wel hulp nodig! Dus mocht jij een leuk en gezond recept weten: dan hoor ik dat heel graag! Een tijd terug heb ik het Bodie Boost Bikini Book gekregen en daar staan ook wel tips in.. Maar ik wil graag diverser eten.. En niet alle dingen die daar in staan worden hier in huis lekker gevonden. Dus help mij boeken te verdienen! Volgende maand zal ik een update geven over hoe het gaat. Ik hoop lekker!

Zo, en nu ga ik lekker mijn tas verder inpakken voor de geweldige middag die ik met Joanne ga hebben. Eerst het boekenfestijn en dan Deborah Harkness!

twitter

Tags: , , ,

Divider

34 responses to “Project Healthy #1

 1. Wat een goed idee, misschien ook iets voor mij haha. Maar veel plezier vandaag en ik ben stiekem wel een beetje jaloers hoor! Had ook wel naar Utrecht willen gaan vandaag.

 2. Wat een leuk idee zeg voor iedere kilo die je afvalt dat je een boek in je winkelmandje mag gooien! Gebruik al die boeken om gewicht te heffen om meer spieren te kweken om zo nog meer boeken bij het Boekenfestijn mee te kunnen nemen >:3

  Nee, maar effe serieus… ik heb niet echt verstand van gezond eten en sporten en al die dingen :p Maar ik kan me wel herinneren dat mijn moeder had een keer zo’n afval ding gedaan waarbij ze 3 keer op een dag, zoveel mag eten als je zelf wilt. Dus van bijvoorbeeld 07:00 – 08:00 lekker uitgebreid ontbijten, 12:00-13:00 uitgebreid lunchen en dan voor het avondeten van, pak em beet, 18:00 – 19:00 alles eten wat je maar wilt, en misschien ook nog even een toetje erachter aan gooien en een koekje. Want buiten die tijden mag je dan niks eten. Zoiets was het geloof ik.

 3. Ik als former fatty steun je! Zelf ben ik heel wat kilo’s kwijt geraakt met de Weight Watchers, maar je hoeft niet perse daar heen (abbo kost ook veel, maar als je eenmaal de regels onder de knie hebt, gaat het goed).

  Misschien is dit een handige avondeten tip: 100 gram vlees, 100 gram aardappels/rijst/pasta en onbeperkt groenten.

  Succes en veel plezier op het boekenfestijn 🙂

 4. Ik vind het hartstikke knap van je! Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is. Heel veel succes Emmy! Wij gaan komende zomer gewoon supergezond en kilo’s slanker naar Italie toe. Dat gaat helemaal worden. 😉

 5. Nicole

  Echte tips heb ik niet voor je, ik ben zelf ook niet z’on sport type.
  Wat voor mij wel goed werkte is zwemmen, ik heb toen ik jonger was aan wedstrijdzwemmen gedaan (moest helaas stoppen vanwege school).
  Maar ik vond het heel leuk en fijn om te zwemmen.
  Als je wilt gaan sporten moet je iets zoeken wat je leuk vindt om te doen, en waar je van merkt dat je lichaam het ook fijn vindt.
  Bijvoorbeeld: Je kunt wel aan Zumba gaan deelnemen, heel gezellig en leuk, dansen de muziek etc. maar als je merkt dat je lichaam dan werkt het op langer termijn ook niet.

  Zo vind ik fitness ook niets. Ik heb het een aantal keer geprobeerd, samen met mijn moeder, een keer met een vriendin en alleen. Een poosje ging het wel maar na een tijdje had ik geen zin, omdat het niet bij me past.

  Wat ik persoonlijk ook fijn vind is fietsen, dus als het maar droog is (en geen storm :P) dan liever de fiets dan de auto. En wandelen vind ik ook fijn.

  Wat ik uit mijn omgeving ook veel te horen heb gekregen is alleen diëten werkt eigenlijk niet.
  Voor een tijdje gaat het goed, maar ben je klaar met je dieet en je houdt dat eetpatroon niet aan, komen de oude kilo’s (misschien meer) er weer bij helaas.
  De tips waren dan ls je toch wilt diëten, dan samen met sporten.

  Oh! wat ik bij mij zelf ook heb gemerkt is toen ik begon met fanatiek fitnessen is dat in het begin de kilo’s eraf “vlogen” maar na een tijdje bijna niet. Het leek net of er gewicht bijkwam, dit klopte ook maar in plaats van het vetgehalte was het spiermassa, door het sporten.

  Ik vind je beloningssysteem ook een goed idee. Wat je ook kunt doen is in plaats van elke kilo.
  Als je een maand lang elke week 2 keer hebt gesport ofzo. En dan een beloning.

  Heel veel succes met het vinden van een sport om weer in conditie te komen.

  • Ik hou het nu op zwemmen en (naar mijn werk) fietsen.. Omdat ik door mijn vrij drukke schema gewoon geen ruimte (en puf) heb om nog iets te doen. Wellicht dat het af en toe twee keer zwemmen per week wordt.. Maar dat ligt een beetje aan de omstandigheden! 🙂 Bedankt voor de tips in ieder geval! Ik was niet van plan echt te gaan dieten, maar meer een gezondere levensstijl te creeeren. Want van die crashdieeten, daar moet ik niet aan denken!

 6. Heel veel succes! Ik ben twee jaar geleden ook heel veel afgevallen, maar dat was compleet op de verkeerde manier, dus nu probeer ik al een tijdje om met gezond eten en bewegen ook die teruggekomen kilo’s er weer af te krijgen, haha. Qua sporten kan ik je geen tips geven, want behalve skeeleren en schaatsen heb ik ook overal een hekel aan. Maar gezonde recepten zijn er genoeg op internet! Op optimavita.nl of ilovehealth.nl bijvoorbeeld, maar op ‘normale’ foodblogs zijn ook genoeg dingen te vinden (zelfs op mijn blog af en toe, tussen de taarten door ;)). Zoek vooral ook naar gezonde tussendoortjes, bananenbrood is bijvoorbeeld een goede optie voor als je trek hebt. Nogmaals heel veel succes, het gaat je vast lukken! Je weet immers waar je het voor doet. 😀

 7. Gezond zijn is zo moeilijk! Maar de beste tip is volgens mij voorbereiding. Voorbereiden wat je maaltijden worden, wat je naar binnen gaat werken als je een onvoorstelbare craving hebt. Oh en in mijn geval: Het vriendje slaan. Als ik roep: Ik heb honger! Staat hij aan het eind voor de dag met een tower burger voor de deur. Dat werkt dus niet 😛

 8. Wat superknap van je, veel succes! En een prachtige beloning natuurlijk. Verder heb ik niet echt tips voor gezond eten, maar qua beweging schijnt touwtjespringen heel goed te zijn voor je conditie en dat vind ik persoonlijk stukken leuker dan hardlopen. Of je gaat weer korfballen? ^^

  • Touwtjespringen is een goed idee! Dankjewel! Misschien dat ik ooit wel weer op korfbal ga, maar daarvoor wil ik eerst weer meer conditie hebben en lekkerder in mijn vel zitten. Want onzeker spelen is niet leuk! Ook heb ik nu nog avondschool, dus de kans dat ik mee kan trainen is klein. Ik droom er ooit van, wanneer ik kinders heb, dat ik dan samen met hen ga korfballen. 🙂

 9. Lisanne

  Stoer van je om dit zo te doen! En de boekenregel…. slimmmmm!!! hahaha
  Toevallig ik ben ook begonnen met zwemmen. Hardlopen sucks, geen zin in een abonnement op de sportschool of verplichtingen op een andere vereniging…. Zwemmen is dan een fijne uitkomst 🙂
  Om mijn overtollige vakantiekilo’s kwijt te raken (+ de kilo’s van het op mijzelf wonen…. Mama kocht nooit Ben en Jerry’s 😉 , ben ik ook gezonder gaan eten. Met dank aan kookboek Veg! Een leuk vegetarisch kookboek maar waar je makkelijk vlees bij kunt eten als je wilt. Lekker en gezond. Op de blog van de Groene Meisjes staan voor niet veganisten/ vegetariërs ook lekkere recepten 🙂 Ik eet nl gewoon vlees en zuivelproducten, maar vind er wel inspiratie. Succes!

 10. Laura

  Als de wil er is, en die is er, dan is er een weg! Mijn tip is om vegetarisch te denken, met vegetarisch eten leg je de nadruk veel meer op groenten. En die zijn gezond! Ook neem ik vaak salade mee naar m’n werk, niet die dure krengen van de Appie maar gewoon een zelfgemaakte met wat ik lekker vind. De koolhydraten die je met brood laat staan is sowieso positief. En de tussendoortjes hè.. Ik eet 2x per dag een tussendoortje. 1x mag het iets lekkers zijn. De andere keer moet dat fruit zijn of iets anders gezonds. Komkommertjes, tomaatjes, stukjes paprika, worteltjes etc. Succes!! En die gigantische bookhaul houden we te goed van je 🙂

 11. Ondanks dat dit geen boeken artikel is, toch super leuk om te lezen. Alvast heel veel succes. Ik ben dit schooljaar ook begonnen met het doel om wat meer te doen, ik ben wel gewoon slank, maar mijn conditie wil ik ook gewoon verbeteren. Wat ik erg fijn vind is bij ons op de hometrainer fietsen en ondertussen iets doen wat ik erg leuk vind, zoals muziek luisteren of boeken lezen. En wat betreft eten denk ik niet dat ik super veel tips heb, afgezien van het logische, niet teveel eten en fruit als tussendoortje (ik ben de afgelopen dagen verslaafd geraakt aan druiven 😛 ). O misschien, als dat werkt met de andere mensen om je heen, niet teveel verschillende snacks hebben liggen. En als je inderdaad goed bezig bent is dat wel een super leuke manier van belonen 🙂 Veel succes in ieder geval, hopelijk levert het een hoop boeken op (al is dat misschien weer niet zo goed voor je budget als je erg fanatiek wordt)

  • Haha liever euro’s aan boeken dan euro’s aan koekjes, toch? 😉 Soms vind ik het wel jammer dat wij hier geen hometrainer hebben.. Maar daar hebben we ook absoluut geen ruimte voor! Dus ik moet het met een echte fiets doen (helaas). Kookprogramma’s kijken al fietsend lijkt me best lekker.

 12. Ik duim voor je. Zelf wil ik ook heel graag wat gewicht kwijtspelen, maar tot nu toe is me dat nog niet gelukt. Nochtans heb ik hier dankzij een wedstrijd van enkele jaren geleden wel een heel goed kookboek in de kast staan, met magere maar toch lekkere recepten. http://www.standaardboekhandel.be/seo/nl/boeken/basiskookboeken/9789002235276/-/kilootje-minder

  Misschien moet ik het gewoon samen met jouw proberen. Deze week ben ik alvast een keer gaan wandelen én binnenkort heb ik ook terug een hometrainer in huis staan. Vooral die laatste is superhandig want hierdoor kan ik bewegen én lezen tegelijkertijd.

 13. Gaia

  Leuk bedacht, om jezelf met boeken te belonen! Ik ben ook te zwaar (door medicatie) en ben al een tijdje bezig met afvallen. Ik ben al wat kilo’s kwijt! Inderdaad is 100g eiwitten / vlees, 100g zetmeel en veel groeten voor het avondeten een goed handvat. Groenten en fruit zijn sowieso gezond, ook als tussendoortje. Af en toe iets zoets nemen, mag best, maar let op de porties. Ik mag van mezelf af en toe wat ongezonds, maar het moet een normale portie zijn (dus bijvoorbeeld een of twee koekjes en niet meer). Ook niet te veel vette dingen eten, helpt. Frituren bijvoorbeeld is erg slecht, dat doen wij dus ook niet (nou ja, we hebben geen frituur maar ok!). Over het algemeen is kip gezonder dan varkensvlees en rund, al eten wij alledrie. Vis is nog gezonder, dat bevat goede omega-3 zuren. Ik houd persoonlijk niet van de meeste vissen, maar ik probeer een keer in de week vis te eten. Dat raad ik zeker aan. Ook kan het verstanding zijn om eens te letten op calorieën. Ik kijk regelmatig op de verpakking, zeker als ik iets nieuws eet. Als je er een tijdje op let, krijg je door waar veel vetten en suikers in zitten en wat veel calorieën bevat (NB noten bijvoorbeeld bevatten ook veel calorieën maar dat zijn hele goede vetten!). Zelf probeer ik regelmatig te wandelen en te fietsen (hometrainer), dit is goed voor je conditie en voor je gewicht. Spieren wegen meer dan vet, dus het kan soms zijn dat je gewicht omhooggaat wanneer je spieren opbouwt. Dat is alles wat ik zo even kan bedenken. Heel veel succes!

 14. Dag Emmy. Wat een mooie blogpost. Ik vind hem heel herkenbaar, want ik loop tegen hetzelfde aan: de suikerverslaving. Persoonlijk heb ik een hekel aan diëten, omdat de meeste mensen dit tijdelijk doen en naderhand zitten de kilo’s er zo weer aan. Ik zou dus gaan voor een nieuwe leefstijl ipv een dieet. Waar ik momenteel veel positiefs over hoor zijn sappen en dan vooral groene smoothies. Ik heb een maandje geleden geprobeerd om de dagen te beginnen met een sapje: geperste sinaasappel, ander stukje fruit, wat flinke scheppen groente, handje vol rozijnen en gebroken lijnzaad en ongeveer 100 ml water (want soms werden ze namelijk zo stijf dat ze in het bekertje bleven zitten

  • Ik denk dat ik maar een blender ga vragen voor Sinterklaas. 🙂 Ik zoek inderdaad ook naar een gezondere levensstijl waar ik me prettig bij voel. Een dieet zie ik niet zitten, want ik wil blijvend effect en geen gejojo. 🙂

 15. Nancy

  Tof dat je het diëten koppelt aan boeken kopen! Hopelijk lukt het op die manier.
  Ikzelf heb een aantal jaren geleden een stopmoment gehad. Toen ben ik veel afgevallen, maar helaas komt er sindsdien elk jaar een kilo opnieuw bij…
  Een paar regels probeer ik sindsdien wel vast te houden om niet volledig overboard te gaan:
  1) 2 liter water per dag drinken. Zuivert je lichaam en stilt je hongergevoel een beetje.
  2) ’s ochtends ontbijten en dan zeker om de 3u iets eten. Je lichaam is een haardvuur en als je niet om de 3u een houtblok op het vuur gooit, dooft het uit waardoor alles wat je daarna eet dubbel meetelt. Mijn schema ziet er als volgt uit: ontbijt, fruit, lunch, 4-uurtje, avondeten. En mijn 4-uurtje is mijn zondig moment, waarbij ik dan iets van chocolade eet zoals een mini snickers. Op die manier kijk ik elke dag toch nog uit naar mijn portie zoetigheid 😉 (geleerd op de fitness bij een afvalprogramma!)
  3) 3u voor het slapengaan niets meer eten. Bij mij is dat meestal rond middernacht, dus vanaf 21u ’s avonds mag ik van mezelf niets meer eten. Zolang heeft je lichaam nodig om wat je ervoor gegeten hebt te verteren. (ook tip van fitnesscoach!)
  4) Regelmatige lichaamsbeweging, maar dat doe jij al met je fietsen en zwemmen 🙂

 16. Kijk dat vind ik nou eens en goede actie, om boeken te gebruiken als beloning 🙂 Jezelf belonen met eten is altijd zo makkelijk, maar niet gezond, dus als dit jou kan helpen. Je maakt al een goed begin met het fietsen en zwemmen! 🙂

 17. Daar ben ik ook al een hele tijd mee bezig. Een goede tip is om ‘goestingskes’ te vermijden door 1. tien minuten te wachten voor je iets neemt en 2. fruit te zoeken dat je lekker vindt. Nu zal je zeker wel de bananenverhalen enzo kennen. Overboord daarmee. Fruit is beter als snoep en daar mag je dan gewoon iets van nemen als je honger hebt.
  Verder ben ik ook de groententoer op: groenten ipv boterhammen bijvoorbeeld. Werkt voor mij echt heel goed 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.