Column | Van Hot Naar Her

Geplaatst op 27 juni 2014 door Emmy in Boeken, Column / 4 Comments

Afgelopen maand was een drukke maand. Niet alleen omdat het de laatste loodjes van dit schooljaar waren, maar ook omdat ik heel Nederland ben heb doorkruist om de tofste boekige dingen mee te maken. Het was druk en soms was het eigenlijk net te veel, maar aan de andere kant heb ik ook wel weer genoten van elke keer dat ik in de trein ben gestapt. Want lange afstanden in de trein betekent: LEZEN. Behalve dan als je met andere boekenbloggers in de trein zit, dan is het PRATEN OVER BOEKEN.

Graag neem ik jullie mee naar alle plekken waar ik afgelopen maand ben geweest!

kriskras

Zoals te zien op bovenstaand plaatje, woon in in Best (geel). Dat ligt bij Eindhoven en heeft (godzijdank) een eigen station. Hierdoor kan ik gaan en staan waar ik wil en kom ik zonder al te veel moeite op stage en op school. Maar daar gaat het vandaag natuurlijk niet over. Veel interessanter zijn de roze stippen. Dit zijn namelijk de plekken waar ik deze maand heen ben gegaan omdat het iets met boeken te maken had. Uiteraard ben ik ook nog op andere plaatsen geweest, maar dat ging niet over boeken.

Laten we bij eind mei beginnen. Ik werd toen namelijk uitgenodigd voor de boekpresentatie van Verslingerd,  welke plaatsvond in Enschede. Geloof me, het lijkt zo dichtbij, maar je reist echt een heel stuk. Soms vind ik dat zo gek he, dat sommige stukken zo kort zijn en andere stukken zo lang, terwijl ze voor mijn gevoel helemaal niet zo ver uit elkaar liggen.

Vervolgens had ik een afspraak in een plaatsje boven Alkmaar, dit is een secret project waar jullie binnenkort nog heel veel over gaan horen, denk ik zo. Ook dit was een hele rit, en uiteindelijk kwamen we ook nog eens terecht in Zandvoort, voor nog enkele uurtjes strand. Wat natuurlijk al helemaal geen straf is.

De dikke vette stip rondom Amsterdam stelt meerdere evenementen voor. Namelijk allereerst de boekpresentatie van Het Huis aan de Gouden Bocht, wat plaatsvond in het Rijksmuseum (en het boek is super mooi!). Het was heel interessant om hier bij te zijn, al had ik geen mensen om me heen die ik kende of die rond mijn leeftijd waren. Still Worth It. Het tweede ding in onze hoofdstad was meteen de dag erna, namelijk de Boekbloggersdag bij uitgeverij Meulenhoff/Boekerij.

Als je denkt dat het daarmee afgelopen was, dan kan ik je helaas teleurstellen, want afgelopen zaterdag rolde ik de trein weer in om af te reizen naar het zuiden, naar Heerlen om precies te zijn. Hier zou ik voor het Best of YA team gaan flyeren. Helaas viel het een beetje tegen en heb ik mezelf erg moeten inhouden om geen boeken te gaan kopen (maar dat is gelukt). Wel heb ik heerlijk in de trein kunnen lezen, dus dat maakte alles goed.

Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik de mogelijkheid krijg om zo veel van ons kikkerlandje te zien, puur en alleen omdat de afspraken, uitgevers en andere evenementen plaatsvinden verspreid over het land. Het brengt ons ergens en we zien zo heel wat nieuwe mooie plaatsen. En het feit dat ik zo mijn treinabonnement er een beetje uit krijg, vind ik ook niet erg!

En hoe zit dit dan volgende maand? Volgende maand ga ik weer een keer naar Amsterdam, maar verder ik ook verder weg. Ergens buiten Nederland. En wat dat is, dat mogen jullie lekker raden!

In welke uithoek van het land ben jij deze maand terecht gekomen?

Tags: , ,

Divider

4 responses to “Column | Van Hot Naar Her

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.