Het Eerste Boek Bloggers Event van Uitgeverij Meulenhoff @ Amsterdam

Geplaatst op 15 juni 2014 door Emmy in Evenement / 22 Comments

Na weken wachten was het gisteren dan eindelijk zo ver. Met een tas vol leesvoer voor onderweg stapte ik in de trein, om in Den Bosch af te spreken met Manon (Kwetterelfje), waarna we in de intercity richting Amsterdam stapte. In de hoofdstad hadden we met een groep bloggers afgesproken, zodat we gezamenlijk richting de Herengracht konden wandelen. Want wandelen is gezond jongens! (Gelukkig was het minder warm dan de dag er voor, toen ik naar het Rijksmuseum mocht). Ik wist waar het ongeveer moest zijn, dus dit keer (zonder te verdwalen) heb ik iedereen op tijd aanwezig weten te krijgen. Yes. Het was overigens niet te missen welk pand het was, want er stond een hele rij bloggers voor de ingang. Ontzettend veel nieuwe gezichten, wat leuk!

Eenmaal binnen moesten we onze aanwezigheid aanstrepen en onze naam + blog op een sticker schrijver, waar heel mysterieus 1a, 1b, 2a of 2b op stond. Oh nee. Groepen. Aaaah. We raakten half in paniek.. want nieuwe mensen.. Haha nee, gelukkig viel dat heel erg mee, want we zijn immers allemaal boekengek. We mochten alvast kwijlen bij een boekentafel, een pitstop maken bij het toilet en mochten toen naar de TUIN om de anderen te meeten. Ja, want Meulenhoff heeft een ware tuin. God, wat ben ik jaloers.

 photo Photo14-06-14140435_zps3eebaf8d.jpg

Ik heb niet zo veel foto’s gemaakt, moet ik eerlijk bekennen, want ik was veel te druk met andere dingen. Hier staan we in de tuin en ZIE DAT PAND. Wauw. Het was nu wachten totdat we ‘aan het werk’ gezet zouden worden.

 photo Photo14-06-14141019_zpsbca9798b.jpg

Je werd inderdaad in groepen verdeeld en een richting op gestuurd. Ik zat in de groep dat eerst het boek ging bespreken. Dat vond ik erg leuk, want ik hou wel van een pittige discussie. Dat ik die vaak opstart is een detail. We hebben allerlei dingen besproken, zoals de cover, het genre en welke waardering we het boek zouden geven. Dat lag heel erg uiteen en dat vond ik juist zo goed. Iedereen had een andere kijk op het boek en hoe en of je het kon waarderen. Ook dwaalde de discussie even af naar of je wel kritische recensies mag plaatsen en of sterren geven niet stom is voor de schrijver. Sorry hoor, maar als je schrijver bent ben je – net als illustrator – iemand die altijd kritiek kan verwachten en dat moet leren niet te persoonlijk op te vatten. Ik snap wel dat je geen kritiek wilt, maar je kiest er zelf voor je werk de wereld in te gooien. Zo. Emmy’s mening.

Vervolgens kregen we een ‘workshop’ blogrecensies schrijven. De oorspronkelijke spreker was helaas verhinderd dus we kregen een ander, die zogenaamd precies wist hoe we het zouden moeten aanpakken. Aan vorige zin kan je vast wel afleiden wat mijn mening daarover is. Ik vond het elitair gezwam en die vrouw zou het woord ‘moeten’ nooit meer in haar mond mogen nemen. Nee, sorry, ik vond het helaas een zware tegenvaller en ik heb me echt moeten inhouden om niet overal tegen in te gaan. Alles alleen maar voor lezers… Pff.. Sorry, ja ik vind jullie lezers echt hartstikke tof, maar nog toffer vind ik dat ik mezelf kan zijn. En dat jullie dat waarderen vind ik veel belangrijker dan dat ik perfecte recensies schrijf die voor een mega groot publiek geschikt zijn. Liever 1 vogel in de hand dan 10 in de lucht, hoor. Ik zal er niet heel veel dieper op in gaan, want ik snap wel welke gedachte Meulenhoff met deze workshop had (ervaringen delen en iets nieuws leren), maar ik wil niet luisteren naar iemand die zegt hoe ik iets MOET doen. Ga weg, griezel. Ik heb zelfs (en daar ben ik heel eerlijk in) de neiging gehad om op te staan en weg te lopen. Maar dat vond ik niet respectvol. Al heeft mevrouw de spreker wel gezegd dat ze mij dan wel zou negeren toen ik zei dat ik mezelf wilde blijven. Eh. Dankje. Ok. Nu stop ik er echt mee.

Vervolgens was het borreltijd, waarbij ik even met een schrijfster heb staan babbelen, natuurlijk met andere bloggers heb staan kletsen, Breek me van Liz (Pluizenbol) overgekocht, gesproken over #Secretproject1 & 2, een promovideo opgenomen voor ‘Why I love this book’ en boeken uit mogen zoeken voor mijn Goodiebag. Er lag niet veel meer wat mijn ding echt was (later bleek Neil Gaiman al weg te zijn, wat shit was, want die stond al sinds uitkomst op mijn wishlist), De Reiziger had ik immers al, en de rest sprak me matig aan. Ik miste de fantasy een beetje… Maarjaaaaaa.. Niert klagen, want ik mocht gewoon boeken uitzoeken!

 photo Photo14-06-14174237_zps7873eab8.jpg

Deze boeken gingen uiteindelijk allemaal in mijn tas (het paste!), dus rara welke heb ik meegenomen. πŸ˜‰

We zijn niet helemaal tot het einde gebleven, maar samen met wat bloggers nog even ergens wat gaan eten.. Uiteindelijk aten we bij Bagels&Beans.. Midden in een boekwinkel! Ik heb er braaf niks gekocht. Toen was het alweer tijd om richting huis te gaan, waar ik om 21.15 bekaf aankwam. Het was een gezellige, intensieve en interessante middag vol met lieve mensen.

Tags: , , ,

Divider

22 responses to “Het Eerste Boek Bloggers Event van Uitgeverij Meulenhoff @ Amsterdam

 1. Klinkt alsof het erg leuk was! Vind het nog steeds jammer dat ik er niet bij kon zijn doordat ik ziek ben. Wel stom van de recensieworkshop, ik kan daar ook nooit tegen, haha, en juist goed dat je jezelf bent. πŸ™‚

  • Ik heb eerst wel getwijfeld of ik het zou opschrijven.. Heb ook bewust een foto weggelaten… Maar uiteindelijk vond ik wel dat ik mag aangeven wat er minder aan was!

 2. Ja, er was inderdaad discussie en dat is goed. Alleen waar het precies over ging, kon ik niet helemaal volgen.
  Ik had er wel wat aan die workshop, maar ik maak mij nooit druk om hoe die persoon vind dat een recensie eruit moet zien. Wel heb ik al een tijdje gedacht, mijn recensies kan nog wel iets anders. Hier heb ik wel wat ideetjes opgedaan.
  Ik vond de bespreking van het boek erg leuk en jij hebt duidelijke mening πŸ™‚ En was inderdaad leuk om te zien hoe iedereen zo verschillend over hetzelfde boek kan denken.
  Oeps, ik heb die van Neil Gaiman πŸ˜€
  Leuk verslag en vond leuk je te hebben ontmoet.

 3. Haha jammer dat ik er niet bij was. Ik had waarschijnlijk (te?) hard geroepen dat ik het met je eens was =P
  Misschien een rare vraag trouwens, maar hoe kom je ΓΌberhaupt bij dat soort evenementen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.