Best of YA event 2014

Geplaatst op 4 november 2014 door Emmy in Persoonlijk / 16 Comments

Als ik dit typ zit ik nog steeds een beetje in de roes die zondag mij opleverde. Een lange maar vooral heel erg gave dag. Super leuke mensen, een geweldige invulling van het event en tja.. heeullll veel boeken! Vandaag dus een verslagje van hoe het was.. Met voornamelijk foto’s!

Omdat ik nog in het Best of YA promoteam zit, had ik het geluk dat ik – net zoals vorig jaar, met Lauren Kate – een speciale meet en greet kreeg met de ere gast: Keira Cass. Ik vertrok vrij vroeg van huis en kwam vrij laat aan… Daar werd ik een beetje zenuwachtig van, maar he, alles kwam uiteindelijk gewoon goed. 🙂

18

We spraken af in het restaurant naast Panema, waar het event zou zijn. Gelukkig was ook Kiera zelf fashionable late.. Dus voelde ik me een stuk beter.

17

Bij de Selection serie hoort natuurlijk een kroontje! Ik en Esmee waren hier keihard bezig dat ding goed op ons hoofd te zetten.

16

JUM.

14

Het leuke van een lunch-interview is dat alles zo lekker informeel is en je gewoon zo veel kunt vragen: boek gerelateerd, maar ook persoonlijk! Kiera was echt ontzettend leuk en enthousiast. Volgens mij vond ze het ook mega gezellig! Ik kon echter niet overal over meepraten, omdat ik deel 3 natuurlijk nog niet gelezen had. Ik voel me wel echt ontzettend bevoorrecht dat ik de mogelijkheid heb gehad om lekker met haar te kunnen babbelen terwijl ik heerlijke hapjes naar binnen schoof.

Ik grapte ook nog dat wij mee hebben gedaan aan een soort selectie om bij het promoteam te komen en dat wij de elite waren. Hier moest ze wel om lachen!

15

Natuurlijk zou ze ook gaan signeren, dus had ik ‘De selectie’ en ‘de elite’ ook mee. De One kregen we van de uitgever. WOEHOE. ’s Avonds ben ik er meteen in begonnen. Rot hoor!

4

Daarna wilden we nog heel graag met de hele groep op de foto met Kiera. En toen moest ze al weer naar het interview.. Dus hadden we geen tijd om samen op de foto te gaan. Wij mochten de zaal al in om te helpen met de laatste dingen en om al een plekje uit te zoeken (vooraan!). Ook even overleggen over wie de vragen zou gaan beantwoorden bij het interview on stage.

1

En toen stroomde de zaal langzaam door en zag ik al wat bekenden! Super gezellig! Ik fladderde overal een beetje rond om met mensen te praten en deelde hapjes uit (ben ik niet zo goed in :))

Iets over half vier begon het en werd Helen Vreeswijk op het podium geroepen. Wat een positieve en sterke vrouw is het toch… Hoe zij met haar ziekte om gaat: applaus! Ze werd geïnterviewd en beantwoordde vragen uit het publiek. Die tweede prijs heeft ze in ieder geval zeker verdiend!

13

Vervolgens waren wij aan de beurt! We moesten allemaal op het podium komen om wat vragen te beantwoorden. Ik had van te voren al aangegeven dat me het leuk leek om te doen, dus ik kreeg ook een aantal keer de microfoon in mijn handen. De vragen die we uit het publiek kregen waren voornamelijk over hoe je ook in het promoteam kon komen. Ik beantwoord vragen graag op mijn eigen manier en met interactie met het publiek.. Dus dat ging wel leuk! Volgens drie verschillende mensen van de uitgever deed ik het echt heel erg leuk! Dat soort complimenten vind ik echt enorm leuk om te horen, want stiekem heb ik best wel faalangst. Maar op het podium voor een praatje: no problemo!

12

Vervolgens werd de cast van de theaterproductie van Boy 7 gepresenteerd. Ook zij kregen een aantal vragen, maar je merkte wel dat iedereen heel veel zin had in de hoofdact. Vervolgens was er een pauze.. Gevolg: iedereen boeken kopen, drinken halen en foto’s maken. Ook ik maakte gedurende de middag/avond een paar leuke foto’s bij de fotobox.

6

5

Selfie time! En toen… Kiera Cass!

11

Het was echt een heel leuk interview en er was voldoende tijd om vragen uit het publiek te beantwoorden. Kiera praat graag en dat merkte je! Helaas konden niet alle 300 aanwezigen een vraag stellen! Vervolgens zouden beide schrijvers (en de cast leden!) gaan signeren. En geloof me, dat is chaos met zo veel mensen! Ik was blij dat ik al een krabbel had.. Al wilde ik nog een foto, dus heb ik alsnog tot het einde gewacht. Ik weet dat het best moeilijk is geweest voor sommigen om zo lang te moeten wachten, maar je moet het er voor overhebben toch!

10

Ik hielp nog even met de uitgever, alvorens ik bij de laatste mensen aan kon sluiten voor een foto! Bijna iedereen was al weg… Wel jammer, want ik heb ZO VEEL mensen NIET gesproken of gezien. 🙁 Jammer! Hopelijk volgende keer wel!

8

Na half 8 vertrok ik pas, maar nu heb ik wel een foto! En natuurlijk een enorm goed gevulde goodiebag! Echt.. als je dit jaar niet geweest bent omdat je het stom vind dat je een kaartje moet kopen of je twijfelde om wat voor een reden dan ook: de goodiebag alleen al is het waard!

3

Dit is wat er zoal in zat (minus de kroon en de One). TWEE boeken!!!, folders, een kettinkje.. M&M’s (al op), stickers, flyers.. Een hele mooie buit dus! En daarnaast kreeg je ook nog een consumptiemunt bij het scannen van je kaartje.

Ik ben echt super blij met de boeken die er in zitten, want ik wilde ‘Een wereld zonder hemel’ heel graag hebben. Als ik dan toch mag zeiken had ik graag de andere omslag gehad.. Maar de inhoud is echt fantastisch! Ik las het boek al een tijdje terug, maar nu deel 3 ook uit is, kan ik niet wachten tot de hele trilogie gelezen in mijn kast staat.

2

Kortom: het was weer fantastisch! Ik kijk al uit naar het event van 2015!

Tags: , , ,

Divider

16 responses to “Best of YA event 2014

  1. Het was inderdaad heel leuk! Ik merkte als een van de mensen die lang stond te wachten voor een handtekening dat er vooral veel onduidelijkheid was over waar de rij nu precies begon. Daarom liep die rij ook zo vreemd uiteindelijk.

    • Het ging vanaf het begin al een beetje verkeerd, omdat iedereen opstond en een rij begon te vormen. Drie rijen. Maar dat is natuurlijk ook weer een leermoment voor de volgende keer!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.