Leesclub: Eleanor & Park | Voorbeschouwing

Geplaatst op 5 april 2014 door Emmy in Boeken, Leesbeesten Leesclub / 2 Comments

Een van de allerleukste dingen aan het hebben van een blog is toch wel ontmoeten en samenwerken met andere bloggers. Ik heb al heel wat ontzettend leuke mensen ontmoet en hele leuke samenwerkingen mogen aangaan. Een paar weken (is het al weer weken?) terug kwam Sanne met het lumineuze idee om onder een aantal bloggers een leesclubje te organiseren. Vrijwel iedereen riep volmondig ja en zo werd er besloten dat er in april gezamelijk één boek gelezen zou worden waar bijna iedereen ontzettend naar uitkeek. Nu was het zoeken naar dat ene perfecte boek wat lastiger, maar het is gelukt dames en heren. Wij gaan lezen: Eleanor & Park!

Two misfits.
One extraordinary love.

Eleanor… Red hair, wrong clothes. Standing behind him until he turns his head. Lying beside him until he wakes up. Making everyone else seem drabber and flatter and never good enough…Eleanor.

Park… He knows she’ll love a song before he plays it for her. He laughs at her jokes before she ever gets to the punch line. There’s a place on his chest, just below his throat, that makes her want to keep promises…Park.

Set over the course of one school year, this is the story of two star-crossed sixteen-year-olds—smart enough to know that first love almost never lasts, but brave and desperate enough to try.

Met deze leesclub is het de bedoeling dat we het verhaal analyseren op een andere manier dan (voor mij) gebruikelijk, namelijk voor, tijdens en na. Dus vandaag de zogenaamde voorbeschouwing! Ik ga in een aantal vragen duiken en beloof plechtig dat ik nog geen woord van dit boek gelezen heb (al ben ik wel mega benieuwd!0

1. Wat is je eerste indruk van Eleanor & Park?
Ik kijk even in de spiegel. Rood haar. Een beetje een misfit. Ook wel eens de verkeerde kleren. Tja. Een jongere versie van mezelf? Nee.. Grapje. Ik ben wel erg benieuwd omdat zo veel mensen zo enthousiast van over Rainbow Rowell, dat het gewoon heel goed moet zijn. Normaal gesproken zou ik boeken over alleen maar liefde misschien niet zo snel oppakken, maar ik heb gemerkt dat ik qua boeken soms nog best wel trendgevoelig ben.
Mijn eerste indruk is dan ook een beetje blanco, omdat ik niet weet wat ik nou kan verwachten.

 

2. Wat vind je van de cover?
Voor het gemak plak ik even hier de covers:
Eleanor & ParkEleanor & ParkEleanor & Park
Zoals jullie kunnen zien zijn er over het algemeen 3 covers in omloop waarvan twee dzelfde, maar dan in andere kleur. Een latere vraag in dit rijtje is welke ik mooier vind, dus ik beschrijf ze hier maar allemaal.
De meest linker cover vind ik het leukst. Hij past in de stijl van Fangirl en is erg simpel maar duidelijk. De manier hoe ze met elkaar zijn verbonden, via een koptelefoondraad, vind ik erg goed want dit symboliseerd verbondenheid, maar wel op een vreemde (misfit) manier. Het is een ontzettend herkenbare cover en hoewel de hoofdpersonen zijn afgebeeld, heb je door het ontbreken van het gezicht nog alle vrijheid om ze zelf in te vullen.

 

De overige twee vind ik wel mooi, maar heeft weinig wat iets laat zien over hun persoonlijkheden. Het ziet er uit als het zoveelste liefdesverhaal, al zijn de kleuren wel erg leuk (bij beiden). Het gebruik van typografie vind ik wel erg leuk en speels. Dit boek zal opvallen door de kleuren en de tekst, niet om de afbeelding.

 

3. Heb je al eens iets van Rainbow Rowell gelezen, en zo ja, wat?
Nee, ik wacht op de Nederlandse fangirl, die in de zomer gaat verschijnen (topzomer!) Eleanor & Park komt waarschijnlijk in het najaar in Nederland!

 

4. Lijkt dit genre (contemporary YA) je leuk?
Jawel, al zal ik eerder een ander genre uit de kast trekken. Het is dat het over misfits gaat dat ik me er toch door aangetrokken voel.

 

5. Op basis van de flaptekst: welk personage spreekt je het meest aan?
Eleanor. Volgens mij is ze heel grappig. En ze heeft rood haar. Ik heb ook rood haar.

 

6. Wat zijn je verwachtingen van het boek?
Ik verwacht een grappig verhaal over vriendschap, liefde en beloftes.Verder heb ik eigenlijk geen idee wat ik moet denken. Ik denk niet dat het heel spannend zal zijn, maar gewoon awkward leuk.

 

7. Zou dit boek je aandacht trekken als het in de boekhandel ligt?
Ja, vooral omdat ik al zo veel over Rainbow Rowell gehoord heb. Ik bedoel, die naam alleen al is episch.

 

8. Welke cover van Eleanor & Park vind je mooier?
De meest linker, met de koptelefoons en de illustraties. Want illustraties en erg herkenbaar.

 

Zo. Door deze voorbeschouwing heb ik nog meer zin om dit boek te gaan lezen. Dus ik denk dat ik deze maar snel eens open ga slaan!

 

Heb jij dit boek al gelezen?

Tags: , , ,

Divider

2 responses to “Leesclub: Eleanor & Park | Voorbeschouwing

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.