Manuscripta!

Geplaatst op 8 september 2014 door Emmy in Boeken, Evenement / 25 Comments

Afgelopen weekend had ik een aantal geweldige dagen: leuke mensen, lekker veel doen en bovenal: BOEKEN. En omdat ik jullie ook geen verslagje van Manuscripta wilde onthouden: bij deze! Helaas heb ik van het evenement zelf geen foto’s gemaakt, want ik was eigenlijk veel te druk!

Ik zou namelijk eerst gaan helpen bij Unieboek het Spectrum, waar ik in het Best of YA team zit. Dus sprak ik met een aantal mensen af op Utrecht Centraal. Al ontmoette ik Lilian, Audrey en Lilian’s zus al in Den Bosch. Monica, waar ik ook mee afsprak, zat in dezelfde trein, maar dan achterin. Rara waar zaten wij? Op Ureecht vonden we ook Ilse, Ellis en Esmee. Ja, booknerds, UNITE. Het lijkt wel zo’n heerlijke magicgirl anime. Helaas kon Joanne er op dat moment nog niet bij zijn. Samen met Esmee, Ellis en Monica vertrok ik richting het centrum van Utrecht, waar Manuscripta plaats zou vinden. Oh… Manuscripta is overigens de opening van het nieuwe boekenseizoen, waardoor er heel veel uitgevers hun nieuwe boeken staan te promoten en leuke dingen organiseren voor degene die al zijn uitgekomen.

Onderweg kwamen we ook Best of YA teamlid Rosa tegen, die stage loopt bij Clavis. We bleven even kleppen waardoor we iets vertraagd bij de juiste kraam aankwamen. Voordeel is wel dat Katja maar 5 minuten na ons aan kwam rennen. En toen was het tijd om aan de slag te gaan. Mijn dienst zou tot 3 uur gaan duren, dus ik was benieuwd. Meteen was het echt mega druk bij onze stand, waar je door je in te schrijven voor de nieuwsbrief aan het rad van fortuin mocht draaien. Eerst heb ik helpen draaien, toen ben ik gaan flyeren en daarna heb ik achter de kraam gestaan. Allemaal gezellig mensen (al snapte ik soms niet waarom oude mannetjes aan het rad gingen draaien en een boek wonnen.. Maarja.. kleinkinderen ofzo?) een van de allerleukste dingen die tijdens mijn dienst begonnen en tot laat in de middag doorgingen: ik werd gewoon herkend! Door uitgevers, medebloggers, maar ook door bezoekers! Zo ontzettend vet! Waaah. Dankjulliewel!

Na drie uur mocht ik gaan en staan waar ik wilde. Ik had een bon voor gratis taart en wilde zelf nog aan het rad draaien. Ik won helaas niks, maar Joanne natuurlijk wel.. Vervolgens zijn we rond gaan lopen. We hebben staan babbelen met onder andere Xander, Clavis, Dutch Media, LS Amsterdam en Storm.. en natuurlijk een hele boel ‘losse’ mensen, als Elsbeth, Lisette en Marijke. Ik heb mijn jeugdboeken van Simone van der Vlught en een van mijn John Boyne boeken laten signeren. Ik heb wat boeken mogen meenemen waar ik ONTZETTEND naar uit kijk en tot slot heb ik HEEEEEEL wat leuke nieuwtjes voor jullie waar ik hopelijk snel meer over mag vertellen. Ik heb bij heel wat uitgevers dingen nagevraagd die ik zelf wilde weten of die mij vaak gevraagd worden, en op de meeste van die vragen kan ik nu voortaan antwoord geven. Yes! Er komen in ieder geval hele vette dingen aan in boekenland!

Wel vond ik het jammer dat er niet heel veel aanbod voor jongeren was. Je merkte ook duidelijk dat het publiek vooral ouderen of gezinnen met kinderen waren. Gelukkig zagen we ook heel wat jongeren en boekbloggers in het wild. Want ja ‘dit is de boekblogger in zijn natuurlijk habitat’. Wel miste ik sommige uitgevers enorm, zoals Blossom Books, Gottmer en Harlequin. Het zou leuk zijn als ook zij de markt hadden aangevuld, want zo heel groot was het niet. Ik kan me voorstellen dat als je niemand kent, je er zoooo doorheen bent. Gelukkig is er dan nog een grote boekhandel op de hoek.

Tot slot heb ik beloofd dat ik ook mijn Manuscripta buit zou laten zien, dus bij deze!

man4man5

Eerst nam ik een tweetal boeken over van Lilian: Ruin and Rising (gesigneerd!!!) en Shadow kiss, deel drie van de Vampire Academy serie. Hier ben ik heel blij mee en de prijs vond ik prima. Het andere boek wat ik overnam was van Esmee, die een stapel van deze boeken wist te scoren bij de Big Bazar. Shadow gaat over voodoo en daar ben ik wel benieuwd naar.

man2 man3

Op manuscripta mocht ik als De Jongen uit het Woud van Jen Minkman ophalen als recensie-exemplaar. Ik ben er erg benieuwd naar, wat ik heb Jen’s vorige boek ook met plezier gelezen. Bij Clavis kreeg ik ‘Wit als sneeuw’, waar ik echt ontzettend naar uitkijk. Deel 1 was zo spannend! Tot slot kreeg ik ook de filmeditie van Als ik blijf mee ter recensie. Ik heb daar zo veel goeds over gehoord, dat ik niet kan wachten. Binnenkort kunnen jullie dan ook weer veel recensies verwachten!

man6 man1 man7 man8

Dit zijn de boeken dit ik heb laten signeren: Jehanne, schijndood, de jongen uit het woud en het victoriaanse huis. Zo blij mee! En de rijen vielen echt heel erg mee.. Vergeleken comic con enzo… Aan de andere kant was er ook niet heel erg veel ruimte voor een praatje.

Ik heb echt een fantastische middag gehad met allemaal super gezellige mensen. Jullie zijn fantastisch!

Tags: , , ,

Divider

25 responses to “Manuscripta!

  1. Jaaaah! Ik vond het ook awesome! En inderdaad, ik miste óók Blossom Books! Het was beter geweest als die er ook bij was geweest. Maar God, misschien maar beter ook. Joost en ik zijn sowieso eeuwig heen en weer blíjven lopen tussen de stands. Ook daar waar we al geweest waren. Zelfs nadat we een boek hadden gekocht of zo. En dan tussendoor nog zitten, want ik was echt een beetje like “whoa, zó. veel. mensen!”. Want er waren natuurlijk ook nog de handtekeningen (ik had sowieso 6 boeken bij me om te laten signeren) en natuurlijk de mensen inderdaad! Al dat geklets en zo.

  2. Het was zooooo leuk! Ik heb echt enorm genoten, zo leuk om iedereen te zien/ontmoeten, en al die boeken! Wauw, volgend jaar ga ik zeker weer! 🙂 Was er maar vaker Manuscripta, dan kon ik vaker boek(blog)land zien en verkennen 🙂 Ik werd ook herkend van YoungAdultBooks wat wel grappig was, gelijk maar verteld dat ik zelf ook blog haha!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.