Sprookjes Feest @ Clavis

Geplaatst op 8 november 2014 door Emmy in Evenement, Persoonlijk / 20 Comments

Hoewel de meeste blogjes over dit evenement al verschenen zijn, wilde ook ik er graag nog even aandacht aan besteden. Een heel erg uitgebreid verslag zal ik er niet van maken want a. ik maakte zelf vrijwel geen foto’s, b. 100 keer hetzelfde lezen is niet leuk, c. mijn broodjes zijn bijna klaar en d. mijn kat is mijn bloemen aan het opvreten. Bloemen? Ja, daar kom ik nog even op terug! Ik hoop ik vandaag EINDELIJK eens die beloofde Amerikablogjes af te maken. Ik ga mijn best doen!

Nou.. Het was dus woensdag.. Een vrij onfortuinlijke dag voor velen en ‘vroeger’ (een week geleden) zou ik vrij zijn op woensdag. Maar ik ben een dag extra gaan werken… Dus moest ik na een aantal toetsen gesurveilleerd te hebben als een gek naar huis om mezelf om te kleden. Terwijl ik de jurk over mijn hoofd trok gaf ik mijn vriend de opdracht mijn vleugels te verpakken. Ik trok meteen een panty kapot. Pak een ander, trok die ook meteen kapot. Dacht toen: boeiend. En propte de laatste dingen in mijn mandje. Ja. Ik heb spierpijn in mijn armen. Ik vond het een wereldwonder dat alles paste.

Omdat ik buiten de spits gratis kan reizen, stapte ik vrij vroeg in de trein en heb ik in Eindhoven rustig een trein gemist. En in Utrecht ook. Rustig gegeten en uiteindelijk was ik iets over half 7 in Amsterdam, waar ik al snel Anneke tegenkwam. Voor ik het wist stonden we met een hele groep te wachten. Allemaal half verkleed.

En toen namen we het verkeerde pontje en waren we fashionable late bij Kamp Noord. Voordeel: iedereen keek ons aan toen ons halve sprookjesbos kwam binnenwandelen.

Salla is echt heel leuk en de vragen die aan haar gesteld werden waren ook heel goed. Ik vind Lumikki echt een interessant personage, dus ik vond het leuk om te horen hoe de schrijfster over haar dacht. En ik ben – mede door Ellis op het grote scherm – best wel benieuwd geworden naar haar andere boeken. Want he, als er een Emmi in zit?!

Na het officiële gebeuren was er tijd voor een borrel. Met moeite wurmde ik mezelf door de deuropening (spanwijdte enzo) en irriteerde ik me aan mijn gatenkaaspanty. Echt. Eenmaal thuis was er vrijwel niks meer van over. Rotdingen.

Clavis had de zaal ontzettend mooi versierd en had weer allemaal leuke dingen om te doen geregeld; polaroid foto’s (LEUK), oogmake-up (niet gedaan, want ik kan er niet goed tegen en was eerlijk gezegd te druk met leuk doen om in de rij te gaan staan), het signeren van boeken (ook een verrassing voor jullie!) en Post op Pootjes (ook niet gedaan, te druk.. jeuh).

Ja, ik had het druk met lekker kletsen met iedereen en foto’s laten maken. En heerlijke hapjes eten. Ik liet mijn boeken signeren door Salla en zij herkende met van Ellis’ filmpje. LEUK!

En toen opeens kreeg ik een sticker. Ik vroeg aan Rosa of dat ‘was wat ik dacht dat het was’. Ja dus. Een tijdje later werd iedereen met een sticker namelijk naar voren geroepen voor de kostuumwedstrijd. AAAAAH. En toen moesten we één voor één op een blok staan voor het publiek.

DSC_02501

Ik heb de foto’s gepikt van Katja. 🙂 Hier samen met Belle en Jack Frost <3

Aan de hand van het applaus werd de winnaar bepaald. Jongens, heel erg bedankt voor dat overweldigende gegil en gejuich, want ik mocht de prijs gewoon meenemen. WAAAH. Zo VET!

DSC_02571

Stiekem zet ik het kroontje af en toe nog op.

Ik mocht een hele mooie bos met bloemen meenemen, een kroontje en toverstafje en een te lief tasje vol prijsjes: stickers, to do list papiertjes en nog een schrijfblogje.. En een boekenbon. NICE! Die ga ik zeker lekker gebruiken voor een mooi boek! Hebben jullie een goed idee voor een boek?

Wat een leuke avond heb ik gehad. Echt fantastisch. Ik was wel gruwelijk laat thuis en moest de volgende dag weer doodleuk toetsen afnemen.. Maar YOLO.

Ik wil Clavis bedanken voor de leuke avond en al mijn medebloggers/leesfanaten bedanken voor alle gezelligheid. Jullie zagen er allemaal prachtig uit!

Tags: , , , , ,

Divider

20 responses to “Sprookjes Feest @ Clavis

 1. ink

  Ik ga nu toch bijdehand doen! Ik ben een redelijk trouw lezer van je blog, omdat je en vaak tips hebt voor boeken en om je persoonlijke stijl. Je schrijft aan het begin dat je geen uitgebreid verslag maakt omdat het overal al heeft gestaan en 100 keer hetzelfde lezen niet leuk is. Nou Emmy jpuw verslag is het eerste wat ik lees! En soms lees ik iets heel leuks en verwijs ik mensen door naar jouw blog! En dat zijn dan ook mensen buiten jouw normale bloggerswereldje. Dus je schrijft niet alleen voor het blogwereldje he?! Bij mijn blog hebben zes mensen een verslag over hetzelfde festival geschreven met hun beleving en foto’s. Alle zes de stukken zijn uitstekend aangeklikt. Blablabla…niet te snel invullen dus. ook al had ik het 100 keer gezien dan vind ik nog jouw verslag boeiend.

  • Rosa

   Ik zal het eens laten vallen bij mijn collega’s op het hoofdkantoor van Clavis… Misschien zijn zij binnenkort toch ook wel te porren voor een feestje! Woon je toevallig in de buurt van Hasselt?

  • Ebe

   Ja, precies wat ik dacht!
   Ik woon nl. ook in België (Antwerpen) en het enige moment waarop je ergens YA-boeken tegenkomt is op de jaarlijkse boekenbeurs of in de boekhandel natuurlijk. Maar er worden hier echt NEVER Young Adult events gehouden. Alsof alleen 40-plussers lezen ofzo.

   • Dat is jammer ja, maar ze moeten natuurlijk ook kijken of het rendabel is! Ook qua bloggers zijn er veel meer Nederlandse boekenbloggers, dus de Nederlandse kant van de uitgevers hebben ondertussen ontdekt hoe leuk het is om YA event te organiseren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.