De beste historische boeken uit mijn boekenkast

Geplaatst op 10 juni 2015 door Emmy in Boeken / 5 Comments

Onlangs stelde ik voor jullie een enorme lijst op met urban boeken die jullie wellicht kon inspireren tot nieuw leesvoer. Vandaag wil ik eigenlijk hetzelfde doen, maar dan met historische fictie. Jullie zullen vast niet vreemd opkijken als ik vertel dat dit een van mijn favoriete genres is. Als kind was ik al gefascineerd in alles wat met het verleden te maken heeft en dit uit zich nu in het lezen van vele boeken die zich in voorgaande eeuwen afspelen. Van sommige boeken is een recensie verschenen, andere noem ik gewoon bij titel. Je mag uiteraard altijd bij me navragen waar het boek over gaat. Er zitten enkele young adult boeken tussen.

Dochter van het woud
De Stam van de Holenbeer
Stormvogel
Het schaduw van de wind
Witch Finder
Allerzielen
De Reiziger
De Golem en de Djinn
Hannah’s gave, Changeling & Andere boeken van Philippa Gregory
De Wandelhoer
Het Nachtcircus
Danubia (non-fictie, wel erg tof)
Jehanne (en andere jeugdboeken van Simone v/d Vlught)
De laatste winter & Springtij
Codenaam Verity
Stuck
Het Winterpaleis, Het victoriaanse huis en andere boeken van John Boyne.
Een verschrikkelijke schoonheid
Het huis aan de gouden bocht
Elke dag een druppel gif
Stad van Maskers
De boekendief
Kroonsz
Codenaam Coco

En dat zijn er maar een aantal in het enorme aanbod. Ik ben altijd wel op zoek naar nieuwe toppers over vervlogen tijden. Ik vind het namelijk heerlijk om me een voorstelling te kunnen maken van hoe het leven er toen uitgezien moet hebben en hoe schrijvers daar (creatief) mee om zijn gegaan.

Hoewel ik bepaalde tijdens (renaissance, middeleeuwen e.d.) prefereer, merk ik dat ik ook steeds meer zin krijg om andere tijdperken aan te grijpen. Wel vind ik het van belang dat een schrijver de tijdgeest weet te grijpen.

Nu ben ik uiteraard ook benieuwd of jullie ook van boeken met de geschiedenis in de hoofdrol houden. En welke boeken jullie mij eventueel nog zouden kunnen aanraden.

Tags: , , ,

Divider

5 responses to “De beste historische boeken uit mijn boekenkast

  1. De reiziger en Stormvogel zijn denk ik toch wel mijn favoriet. Ken je Belle van Lesley Pearse al? Speelt zich af rond 1900, de serie gaat steeds meer naar het heden toe.

  2. Marjo Grimmius

    Een schitterend gebrek van Arthur Japin is een dikke aanrader! Ook de boeken van Sarah Lark zijn prachtig vind ik… Zoveel mooie historische romans <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.