Stuck (Verdwaald in de tijd) – Lisa T. Bergren (River of Time #1)

Geplaatst op 30 april 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Stuck (Verdwaald in de tijd) – Lisa T. Bergren (River of Time #1)Stuck Serie: River of Time #1
| 15oktober 2012
Aantal pagina's: 382
ISBN: 9789029717366
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Gabi en Lia brengen elke zomer in Italië door. Als dochters van een archeologe gaan ze vaak met haar mee naar oude graven met bijzondere muurschilderingen.
Op een dag leggen ze hun handen tegelijk op een tekening van twee handen en verdwijnen ze naar het jaar 1332. Daar is een hevige strijd gaande tussen twee adellijke families. Gabi wordt gered door de prins Marcello Forelli die haar naar het kasteel van zijn vader brengt. Ineens lijkt haar vakantie een stuk interessanter...

Koop dit boek bij Bol.com

Bij alleen al het lezen van de beschrijving van Stuck begonnen de vlinders in mijn buik rond te fladderen. Tijdreizen.. Naar middeleeuws Italie? Vol geschiedenis, avontuur en romantiek? YES PLEASE. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik dit boek wist te winnen op het lezersfeest. Esmee, die er ook bij was, was super enthousiast en zei dat ik het echt snel moest lezen. Nou, heel snel is dus niet gelukt, maar ik heb er zeker van genoten!

Ik heb zelf nog niet zo veel boeken gelezen over tijdreizen en ik vond de manier waarop Lisa Bergren het heeft laten gebeuren erg mysterieus en goed. Geen rare machines, maar een mysterieus volk met een graftombe voorzien van wel een heel bijzonder muur. Als de hoofdpersoon Gabi eenmaal in het verleden terecht is gekomen, word je meegesleurd de sneltrein in.

Hoewel er wel erg makkelijk gedaan wordt over Gabi’s komt in het kasteel, was dit niet erg storend. Ik had verwacht dat ik me enorm zou gaan ergeren aan de ongegronde naïeve houding van de kasteelheer, maar dat viel gelukkig mee. Ikzelf ben een groot fan van de hofcultuur van Italië en ik was bang dat Bergren het misschien niet zo liefdevol had aangepakt.. Maar gelukkig druipt haar liefde voor Italië en geschiedenis van de pagina’s. Hierdoor werd het boek meteen een stuk geloofwaardiger en kon ik mezelf er veel beter in verdiepen.

Wel ga ik mezelf dan rare dingen afvragen als: hoe gaat Gabi om met het feit dat de toiletten hier totaal niet aanwezig zijn? En spontaan kwam daar het antwoord. Dit vind ik een enorme plus aan het boek. Niet perse dat er een po aanwezig is, maar dat de schrijfster aan dit soort details heeft gedacht. Als ik dan wel even mag muggenziften: Gabi gaat wel erg vaak in bad… Ach, ik moet niet zeuren, want mijn vraag werd beantwoord.

Al met al heb ik erg genoten van de snelheid in het verhaal en bleef het spannend tot het einde. De middeleeuwse- vroege renaissance sfeer zit er goed in en de beschrijvingen zijn leuk. Ook de personages eisen allemaal hun aandacht voldoende op en worden netjes uitgewerkt, zonder meteen alles te verklappen.

Nu rest nog maar een ding: hopen dat de rest van de delen ook ooit in het Nederlandse gaan verschijnen.. Want anders wordt het toch doorgaan op de Engelse… Want deze serie is te leuk om links te laten liggen! Stuck is een heerlijk boek!

Naar welke tijd zou jij graag willen reizen?

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

6 responses to “Stuck (Verdwaald in de tijd) – Lisa T. Bergren (River of Time #1)

  1. Donja

    Ik vind dit boek heel erg leuk, en ik zou het heel jammer vinden als het boek niet verder vertaald word. Want Engelse boeken lezen vind ik maar niks.

  2. Eleonora

    Het zou toch eigenlijk wel vertaal moeten worden in het Nederlandse. Het boek is te mooi en de vervolg serie moet je ook kunnen lezen. Het zou fijn zijn als een uitgever in Nederland toch zijn best doet om de boeken ook in het Nederlands op de markt te brengen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.