Stravaganza – Stad van Maskers – Mary Hoffman

Geplaatst op 22 augustus 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Stravaganza – Stad van Maskers – Mary HoffmanStad van maskers Serie: Stravaganza #1
Andere boeken in deze serie: Stad van sterren
| juni 2003
Aantal pagina's: 333
ISBN: 9789000034871
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

De doodzieke Lucien ontdekt dat hij een stravagante is, iemand die naar een andere wereld kan reizen. Hij gaat graag naar het prachtige zestiende-eeuwse Belleza, want daar is hij sterk en gezond en kan hij alles doen wat hij wil. En in Belleza woont Arianna, het vurige meisje met de violetkleurige ogen. Maar het onafhankelijke Belleza is in gevaar. Er zijn mensen die de stad liever ten onder zien gaan. Lucien is de enige die de stad kan redden. Terwijl hij in zijn eigen wereld om zijn leven vecht, strijdt hij in de andere wereld tegen levensgevaarlijke vijanden én voor de liefde. Stad van maskers is adembenemend spannend. Het voert je mee naar een schitterende, magische wereld vol geheimen, gevaar en romantiek.

Toen ik jonger was en op de middelbare school zat, waren heel wat meiden heel enthousiast over deze serie, maar op een of andere manier kwam ik er nooit aan toe om te beginnen met lezen. En nu ben ik heel blij dat de bieb deze boeken heeft staan en ik deze heb kunnen lenen! Ik nam Stad van Maskers mee.

Wat ik vooral heel erg leuk vond aan dit boek is dat je een duidelijke link kan leggen naar het Italie van de 16e eeuw, wat ik persoonlijk een heel interessant tijdperk vind! Hoewel het wel een fantasiewereld is, heb je toch echt een tastbaar beeld wat je kan vormen. Super! Ik heb meteen het volgende deel gehaald.

Ook een grote plus vind ik dat het – ook al is het een deel van een serie – het wel een afgerond verhaal is… Dat maakt het niet een eindeloos verhaal over een paar personages, denk ik, maar een heerlijke afwisseling tussen tijdreizende tieners. Jummie!

Ik heb dit boek in een paar uur uitgelezen, dus ik kan dan maar één ding zeggen en dat ik dat ik het een heel erg leuk boek vond. De sfeer, de herkenningspunten uit de geschiedenis, de maskers, het glas… Fantastisch! Ook dat de romantiek er niet teveel bovenop ligt, vond ik een hele verademing.

Veel negatieve punten kan ik niet opnoemen over Stad van Maskers, maar wel dat het af en toe net iets te snel ging. Ik hou wel van wat details in een boek en ik had graag wat meer details gelezen. Dit deed de spanning teniet en ik had dan ook geen moment dat ik echt op het puntje van mijn stoel zat. Helaas kost dit een ster in de normering, maar met vier sterren mogen we vooralsnog niet klagen toch?
Zeker voor de iets jongere lezers die van geschiedenis houden zal dit een heel erg leuk boek zijn. Ik ga zeker verder met deze serie.

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

4 responses to “Stravaganza – Stad van Maskers – Mary Hoffman

  1. Eens, het is echt een hele leuke serie! Overigens spelen de karakters uit dit eerste deel ook wel een rol in de andere boeken, maar het is zeker geen eindeloos verhaal over hen 😉 Veel plezier met de rest van de serie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.