Een verschrikkelijke schoonheid – Gemma Doyle trilogie #1 – Libba Bray

Geplaatst op 9 september 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Een verschrikkelijke schoonheid – Gemma Doyle trilogie #1 – Libba BrayEen verschrikkelijke schoonheid Serie: Gemma Doyle Trilogie #1
Andere boeken in deze serie: Opstand van de Engelen
| november 2008
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9789048801107
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De 16-jarige Gemma groeit op in India aan het eind van de 19de eeuw. Wanneer haar moeder overlijdt, krijgt ze een angstaanjagend visioen, waarover ze niemand durft te vertellen. Na haar moeders dood wordt Gemma naar Spence gestuurd, een strenge kostschool voor welgestelde meisjes in Engeland. Maar ook in Engeland wordt Gemma geplaagd door visioenen, en blijkt dat ze vanuit India gevolgd is door een mysterieuze jongen, Kartik, die haar raadselachtige waarschuwingen geeft.
Dankzij haar scherpe tong en intelligentie, weet Gemma de vriendschap te winnen van de brutale Felicity, de mooie Pippa en de verlegen Ann. Ze ontdekt een oud dagboek waarin gesproken wordt over een andere wereld. Samen met haar nieuwe vriendinnen sluit Gemma zich aan bij de Orde, een geheim genootschap van vrouwen die macht hebben over die andere wereld. Maar dan roepen ze krachten op die ze niet meer kunnen controleren, en verandert het leven van Gemma en haar vriendinnen voorgoed.

Bestel dit boek op bol.com

Een verschrikkelijke schoonheid is zo’n boek waar ik al heel veel over gehoord had en die ik een paar maanden terug eindelijk op mijn ‘nog te lezen’-boekenplank kon zetten, maar nog niet aan toe was gekomen. Ergens schaamde ik me daarvoor, want ik kreeg het gevoel dat ik daardoor ontzettend achterliep wat betreft het lezen van YA boeken.

Ik wist totaal niet wat ik er van moest verwachten, maar ik ben aangenaam verrast. Het is een bijzonder verhaal dat zich afspeelt in een bijzondere tijd met aantrekkelijke en vooral diverse karakters die zich heel natuurlijk ontwikkelen.

Van te voren was ik erg benieuwd naar hoe India verteld zou worden, maar het was – naar mijn idee – wel erg kort. Het was eigenlijk zo voorbij en ik miste daardoor de sfeer van het land. Maar afgezien daarvan weet Libba Bray de sfeer van het 19e eeuwse Engeland erg goed weer te geven. Zo realistisch dat het net is alsof je er zelf bij bent.

Wat ik ook wel mooi vind aan dit boek is dat het heel rustig verteld wordt. Veelal is een verhaal erg gehaast – zeker als er zo veel gebeurd – maar hier vond ik veel rust tijdens het lezen. Ik vond de karakters heel leuk opgezet en goed naar elkaar toe groeien. Hun verschillende karakters en afkomsten vond ik goed passen bij hun situaties en ik vond ze allemaal echt wat hebben.

Ook de magische kant vond ik erg leuk gedaan en helemaal niet overdreven. Je hebt nog wel eens dat hoofdpersonen dan allemaal zo geweldig goed en krachtig zijn en hoewel Gemma ook wel een grote kracht heeft, schept ze daar weinig over op en blijft haar grote twijfel aanwezig en wint haar gezonde verstand het van het verlangen. Top!

Ik ben nu erg benieuwd naar de rest, maar ik heb gehoord dat zeker deel 3a een beetje tegenvalt, dus ik voel me een beetje tegengehouden om verder te lezen. Een verschrikkelijke schoonheid vond ik in ieder geval heel erg leuk en ik vind het – net zoals bij ‘Voor ik val’ – om veel te vertellen over dit boek. De sfeer was gewoon zo bijzonder dat ik eigenlijk niet zo goed kan omschrijven wat het boek met me gedaan heeft. Misschien moeten jullie het zelf maar lezen, om het ook te ervaren.

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

4 responses to “Een verschrikkelijke schoonheid – Gemma Doyle trilogie #1 – Libba Bray

  1. O ik zou zeker de andere delen lezen als ik je was. Deel 2 vond ik het leukst, maar ook deel 3 is leuk ook al is die misschien iets minder dan de rest.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.