Changeling (Order of Darkness #1) – Philippa Gregory

Geplaatst op 6 juli 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Changeling (Order of Darkness #1) – Philippa GregoryChangeling Serie: Order of Darkness #1
Andere boeken in deze serie: Stormbrengers
| mei 2012
Aantal pagina's: 256
ISBN: 9781442453449
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Dark myths, medieval secrets, intrigue, and romance populate the pages of the first-ever teen series from #1 bestselling author of The Other Boleyn Girl.

Italy, 1453. Seventeen-year-old Luca Vero is brilliant, gorgeous—and accused of heresy. Cast out of his religious order for using the new science to question old superstitious beliefs, Luca is recruited into a secret sect: The Order of the Dragon, commissioned by Pope Nicholas V to investigate evil and danger in its many forms, and strange occurrences across Europe, in this year—the end of days.

Isolde is a seventeen-year-old girl shut up in a nunnery so she can’t inherit any of her father’s estate. As the nuns walk in their sleep and see strange visions, Isolde is accused of witchcraft—and Luca is sent to investigate her, but finds himself plotting her escape.

Despite their vows, despite themselves, love grows between Luca and Isolde as they travel across Europe with their faithful companions, Freize and Ishraq. The four young people encounter werewolves, alchemists, witches, and death-dancers as they head toward a real-life historical figure who holds the boundaries of Christendom and the secrets of the Order of the Dragon.

Koop dit boek bij bol.com

Changeling heb ik ooit op het boekenfestijn gekocht nadat ik het bij anderen zag langskomen op hun haul en ik heel benieuwd was naar wat Gregory zou bakken van een serie voor jongeren. En eerlijk waar, alleen al door de vormgeving van het boek zou je het in je kast willen hebben. De vormgeving van de kaft vind ik niet heel bijzonder, maar van binnen. Holy lord. Wauw. De schutbladen zijn voorzien van antieke wereldkaarten die door een Venetiaanse monnik is gemaakt zoals de Moslim kaartmakers dit doen: het zuiden boven. Daarnaast begint elk hoofdstuk met een illustratie (houtsnede) wat erg goed bij de sfeer past. En tot slot: het papier is niet kaarsrecht afgesneden, waardoor je de indruk krijgt dat het echt een heel oud boek is. Daar ga je toch van kwijlen!?

Het boek zelf gaat over Luca, die door zijn eigen nieuwsgierigheid een plek krijgt bij de Inquisitie (ja, die mensen die aan heksenverbranding deden enzo). Je volgt hem en zijn gevolg en daar stuitten ze op Isolde, de andere kant van het verhaal. Isolde, een Lady, wordt door haar broer gedwongen een keuze te maken tussen trouwen met een lelijke prins en hoofdzuster worden in een klooster. Ze kiest voor het laatste, maar in het klooster beginnen vreemde dingen te gebeuren. Aan Luca om dit op te lossen!

Alle personages hebben zo hun verleden, wat zorgt voor een interessante mix van karakters. Isolde, die echt een lady is, Luca, die te nieuwsgierig is en natuurlijk Ishraq, de trouwe vriendin van Isolde. Zij vond ik echt heel tof, omdat zij opgeleid is in diverse disciplines en niet gebonden wordt door christelijke gebruiken (maar de islamitische, die destijds opener was wat betreft het recht van de vrouw). ZIj is echt een stoere, sterke chick die echt wat peper in het verhaal gooit. Verhalen die in deze tijd afspelen hebben nog wel eens de neiging om vrouwen als zwak af te schilderen, maar Ishraq bewijst in Changeling zwaar het tegendeel!

Ik vond het verhaal van Changeling echt leuk, al leek het meer uit een aantal korte verhalen te bestaan. Dat vond ik ook wel weer eens verfrissend, al geeft het niet echt een climax die je zou verwachten. Toch intrigeert het geheel me wel en ben ik mega benieuwd naar de vervolgdelen. Die verschillende verhalen zorgen er namelijk voor dat er meer mogelijkheden ontstaan om de wereld te leren kennen en af te tasten. Het neemt je werkelijk mee de tijd in. Dit boek brengt namelijk alles wat ik tof vind samen: mythologische verschijnselen, historie (voornamelijk die tijd!) en fantasy. Ridders op paarden, kastelen en de constante strijd met het geloof. Heerlijk! Hou jij nu ook van die elementen? Dan raad ik je dit boek van harte aan. Het is een lust voor het oog en net zo goed geschreven als Gregory’s boeken voor volwassenen!

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.