Stormbrengers (Order der Duisternis #2) – Philippa Gregory

Geplaatst op 17 oktober 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Stormbrengers (Order der Duisternis #2) – Philippa GregoryStormbrengers Serie: Order of Darkness #2
Andere boeken in deze serie: Changeling
| oktober 2014
Aantal pagina's: 288
ISBN: 9789044739381
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Order der duisternis - Boek 2

CONSTANTINOPEL IS GEVALLEN EN DE WERELD ZAL ONHERROEPELIJK VERANDEREN.

Luca Vero maakt deel uit van de geheime Orde der Duisternis, die een inquisitie houdt naar tekenen van het einde van de wereld. Op zijn tocht komt hij terecht in Piccolo, Italië, een plaatsje geregeerd door angst: voor het onbekende, voor de krachten van de natuur, voor vreemden.
Luca reist samen met zijn trouwe vriend en knecht Freize, zijn griffier broeder Peter, de mooie vrouwe Isolde en haar dienares Ishraq. Vlak nadat het gezelschap in het dorpje arriveert, komt er een kinderkruistocht voorbij, onder leiding van een zelfverklaarde heilige, Johann de Goede. Hij belooft zijn volgelingen dat de zee voor hen zal wijken op hun tocht naar Jeruzalem, waar de doden zullen herrijzen. Luca en Isolde laten zich meeslepen door het enthousiasme, maar ergens ver weg op zee loert het gevaar...

Toen ik een paar maanden terug helemaal blij was dat ik Changeling eindelijk gelezen had, sprong ik na Manuscripta helemaal een gat in de lucht. Ik had namelijk de grote eer om aan te kondigen dat dit geweldige boek naar Nederland zou komen. Deltas weet ons helemaal te verwennen, want op 20 oktober verschijnen meteen deel 1 én deel 2. Ik mocht deel 2, Stormbrengers, lezen en wauw, wat ben ik hier blij mee!

Philippa Gregory kennen jullie vast wel van de historische romans die zich voornamelijk focussen op de Tudor dynastie, maar ze heeft dus ook een Young Adult serie geschreven die zich afspeelt in middeleeuws Italië. Historie met een vleug mysterie en misschien wel magie, dat is dus ZO mijn cup of tea. Ik vond het dan ook fantastisch om dit boek nu ook in het Nederlands te kunnen lezen. Want een echte historische young adult serie gebaseerd op deze tijd hebben we in ons taalgebied nog niet, terwijl er echt wel fans van het historische genre zijn.

Maar genoeg gesproken over hoe fijn het is dat Stormbrengers door Deltas is vertaald (ik vind het gewoon zo fijn dat ik nu gewoon door kan lezen zonder moeite te moeten doen het boek te vinden in het Engels). Laten we kijken naar het boek zelf. De omslag is zoals de Engelse en de titel is goed vertaald. De hele vertaling leest prettig en Deltas heeft de oorspronkelijke illustraties in het boek gelaten. Deze illustraties zijn gebaseerd op houtsnedes en passen perfect in de sfeer van de tijd.

Hoewel ik het eerste deel vond aanvoelen alsof het uit meerdere kortere verhalen bestond, was dit in dit deel minder het geval. Dat is prettig, want die kortere delen uit het vorige deel lieten je goed kennis maken met de personages. Dit boek heeft die korte verhalen niet meer nodig.

De personages komen goed uit de verf en hebben allemaal hun eigen achterliggende verhaal dat zich langzaam ontluikt. Daarin merk je heel erg goed dat het om een doorgewinterde schrijfster gaat die gewend is te schrijven met personages die verweven zijn met intriges. Toch wordt het niet te moeilijk in dit boek, want Gregory heeft goed rekening gehouden met de doelgroep.

De verloop van het verhaal vond ik leuk. Lekker vlot en met een goede spanningsboog. Hoewel er niet heel veel gebeurd, is alles ontzettend goed beschreven. Goed en geloofwaardig. En het einde? Serieus, dat vraagt naar meer.

Wat ik tevens erg prettig vind is dat er heel subtiel vermeld wordt wat er ook al weer in het vorige boek gebeurd is en waarom ze ook al weer op stap zijn. Het einde stuurt duidelijk naar het volgende deel en dit geeft de indruk dat deze serie echt een geheel vormt in plaats van losse stukken waarbij je je soms af kan vragen of het allemaal wel klopt.

Kortom: ik ben lyrisch enthousiast over deze serie en ik vind het echt geweldig dat iedereen in Nederland nu ook kan genieten van dit prachtige verhaal. Hou je van historie en spanning, maar wil je het allemaal niet te moeilijk? Dan is Stormbrengers echt iets voor jou.

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.