De schaduw van de wind

Geplaatst op 21 oktober 2012 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

De schaduw van de windDe schaduw van de wind Serie: Het Kerkhof der Vergeten Boeken #1
| oktober 2004
Aantal pagina's: 541
ISBN: 9789056720780
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

In het oude centrum van Barcelona ligt het Kerkhof der Vergeten Boeken. Hoofdpersoon Daniel Sempere wordt door zijn vader, weduwnaar en boekhandelaar, meergenomen naar de geheimzinnige, verborgen wereld van verhalen.
Vanaf dat moment neem Daniels leven een wending die hij niet had kunnen voorzien. Hij mag een boek uitzoeken en kiest De schaduw van de wind, geschreven voor een zekere Juliá¡n Carax. Het boek laat hem niet meer los, ook al schudt de wereld tijdens het grauwe Franco-regime om hem heen op zijn grondvesten. Hij wil alles weten over het boek en de schrijver . En merkwaardigerwijs lijken alle mensen die hij ontmoet, ook de vrouwen op wie hij verliefd wordt, deel uit te maken van het grote spel waarvan het boek het middelpunt vormt.

“Betoverend en magisch verhaal over het mysterie en de zoektochten van het leven”
Al vele keren kreeg ik van mensen te horen dat het zo’n ontzettend mooi boek was en dat ik hem prachtig zou vinden. Of het nou online was of mijn oma, werkelijk iedereen prees het boek de hemel in. Toen ik hem voor weinig op het boekenfestijn kon kopen, lag hij dus meteen in mijn mandje en mocht hij mee naar huis.
Een tijdje geleden ben ik er mee begonnen en hoewel ik hem minder snel uitlas dan andere boeken, mag  ik zeggen dat ik van het verhaal genoten heb! Zeker de laatste dag moest ik  gewoon blijven lezen, en las ik zo’n 200 pagina’s in een treinvaart uit.
In het oude centrum van Barcelona ligt het Kerkhof der Vergeten Boeken. Hoofdpersoon Daniel Sempere wordt door zijn vader, weduwnaar en boekhandelaar, meegenomen naar deze geheimzinnige, verborgen wereld van verhalen.
Vanaf dat moment neemt Daniels leven een wending die hij niet had kunnen voorzien. Hij mag een boek uitzoeken en kiest De schaduw van de wind, geschreven door een zekere Julián Carax. Het boek laat hem niet meer los, ook al schudt de wereld tijdens het grauwe Franco-regime om hem heen op zijn grondvesten. Hij wil alles weten over het boek en de schrijver. En merkwaardigerwijs lijken alle mensen die hij ontmoet, ook de vrouwen op wie hij verliefd wordt, deel uit te maken van het grote spel waarvan het boek het middelpunt vormt.
Dit werd er op bol.com gezegd over het boek. Voor mijn gevoel was het boek veel meer, want man, wat word je er in gezogen! Zeker op het eind, als allerlei plotlijnen bij elkaar gebracht worden, raakte ik aangenaam verrast. Sommige dingen liepen zoals ik gedacht had, anderen waren totaal verrassend, en dat vind ik juist zo sterk aan dit boek. Elk personage is ontzettend goed uitgewerkt en heeft echt zijn eigen persoonlijkheid. Ze kwamen tijdens het lezen echt tot leven.
Aan de ene kant zou ik graag een film van dit verhaal willen zien, maar ik heb van sommige personages zo’n beeld in mijn hoofd gekregen dat ik niet zou willen dat deze verdwijnen door het uiterlijk van een acteur of actrice.
Al met al is dit een prachtig boek wat ik zeker iedereen aan kan raden. Het past heerlijk bij dit weer en is perfect om lekker met opgetrokken knieën op de bank te gaan zitten lezen. Van mij krijgt dit boek een 5/5 en hij krijgt een mooi plekje in mijn boekenkast!
Momenteel is ‘In de Schaduw van de wind’, geschreven door Carlos Ruiz Zafón, te koop voor €9,95.
five-stars

Tags:

Divider

2 responses to “De schaduw van de wind

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.