Mijn 2020 in boeken, een wrap-up

Geplaatst op 31 december 2020 door Emmy in Boeken / 2 Comments

2020 is voorbij. Ik wilde eerst nog een maandelijks overzicht maken met de hoogtepunten, maar daar had ik uiteindelijk de energie niet voor. Mijn twee mooiste hoogtepunten zijn natuurlijk de komst van Lily en van Supernerd. 2020 was een leerzaam jaar op allerlei vlakken. Vandaag wil ik terugkijken op 2020 als leesjaar. Heb ik al mijn doelen gehaald?

Goodreads

Begin dit jaar stelde ik mijn goodreads challenge in op 150. ‘Te makkelijk voor jou!’ riepen een aantal mensen. ‘Dit gaat je nooit lukken met een baby!’ riepen anderen. Het lukte me! Ik heb aanzienlijk minder gelezen dan de jaren ervoor en ik verwacht dat het in 2021 nog minder zal worden. Toch ben ik op zo’n 170 gelezen boeken geëindigd en daar ben ik natuurlijk erg trots op. 18 boeken kregen 5 sterren en ik gaf er geen enkele maar 1. Wel las ik wat boeken niet uit en gaf ik veel meer boeken 2 sterren. Mijn dikste boek was Sneeuw en as en het dunste De Gruffalo. Ook waren zo’n 18 boeken rereads!

In juli verwachtte ik dat ik rond de 175 boeken zou eindigen. Dat lukte helaas niet, maar toch ben ik niet ontevreden. In 2013 las ik ongeveer evenveel boeken (169) en iets meer pagina’s dan nu. Dat jaar was ook enorm druk. En ja, ergens is het jammer dat ik geen 300 boeken aan kan tikken, maar he, ik heb een prachtige baby!

Mijn TBR tackelen

Het doel was dit jaar om op 100 ongelezen boeken uit te komen. Vorige keer stond ik op 127 en leek het all is lost, maar aangezien ik nooit heb gezegd hoe ik op 100 ongelezen boeken kom. Ik heb onlangs met een kritisch ook naar mijn boeken gekeken en een aantal boeken van die plank gehaald die ik toch niet meer zou gaan lezen. Ik ben op 107 ongelezen boeken geëindigd! Knap toch? Ik had een nieuw doel van 120 en dat is sowieso gelukt. De laatste maand wilde ik onder de 110 blijven en ook dat is gelukt. Yasss!

Grannie challenge

Esmee maakte al jaren de grannie challenge en dat vond ik altijd erg leuk om te doen. Vorig jaar heb ik zelf een lijst samengesteld. Helemaal gelukt is hij niet, maar ik ben een eind gekomen!

Helaas, het is niet helemaal gelukt, maar het overgrote deel is afgestreept en daar ben ik trots op. Volgend jaar hoop ik weer een leuke lijst te hebben. Geef jij me een uitdaging?

Overige

Naast het lezen lag er nog een doel: minder boeken kopen en minder boeken krijgen. Dat is best aardig gelukt. Zeker de laatste maanden. Ik ben ook meer zelf gaan kopen dan recensie-exemplaren aan te nemen. Ik lees hierdoor meer waar ik zin in heb en met minder druk. Stiekem heb ik de amazon sale van vorig jaar wel gemist, maar aan de andere kant: ik heb nog genoeg te lezen!

Binnenkort mijn nieuwe leesdoelen voor 2021!

Tags: ,

Divider

2 responses to “Mijn 2020 in boeken, een wrap-up

  1. Marjolijn

    Misschien kun je komend jaar een boek lezen dat zich in Brabant afspeelt? En dan telt je eigen boek natuurlijk niet :p

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.