A Throne of Swans (A Throne of Swans #1) – K. Corr & E. Corr

Geplaatst op 11 maart 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

A Throne of Swans (A Throne of Swans #1) – K. Corr & E. CorrA throne of swans door K. Corr, E. Corr
Serie: A throne of Swans #1
Uitgever: Hot Key Books | Januari 2020
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9781471408755
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

In a world where the flightless are ruled by those who can fly...

When her father dies just before her birthday, seventeen-year-old Aderyn inherits the role of Protector of Atratys, a dominion in a kingdom where nobles are able to transform at will into the bird that represents their family bloodline. Aderyn's ancestral bird is a swan. But she has not transformed for years, not since witnessing the death of her mother - ripped apart by hawks that have supposedly been extinct since the long-ago War of the Raptors.

With the benevolent shelter of her mother and her father now lost, Aderyn is at the mercy of her brutal uncle, the King, and his royal court. Driven by revenge and love, she must venture into the malevolent heart of the Citadel in order to seek the truth about the attack that so nearly destroyed her, to fight for the only home she has ever known and for the land she has vowed to protect.

Written in rich detail and evocative language, this is the start of an irresistible, soaring duology about courage, broken loyalties and fighting for your place in the world.

De zusjes Corr wisten mij bij hun vorige trilogie enorm te verrassen: ik vond het een heerlijke guilty pleasure en hoewel het misschien geen heel vernieuwende YA was, genoot ik van de magie, het heksenelement en de vlotte pen. Op YALC wist ik een ARC te scoren van hun nieuwe serie, A Throne of Swans, een hertelling van het Zwanenmeer.

Als je kan vliegen – veranderen in een vogel – dan heers je over de mensen die dat niet kunnen. Aderyn kan veranderen in een zwaan en is erfgenaam van Atratys, een domein binnen het koninkrijk. Als haar vader vlak voor haar verjaardag sterft, wordt ze de nieuwe Beschermer. Alle ogen zijn nu op haar gericht, terwijl Aderyn al jaren niet meer in een zwaan is veranderd. Niet meer sinds ze heeft gezien hoe haar moeder is verscheurd voor haviken, terwijl die uitgestorven zouden zijn. Net in haar nieuwe rol wordt ze opgeroepen door haar oom, de koning. Ze moet daar haar geheim bewaren, de moed vinden zichzelf te veranderen en opnieuw te vliegen en achterhalen waarom die haviken haar moeder hebben vermoord.

Hertellingen van sprookjes blijven helemaal hot en de zussen Corr bewijzen met A Throne of Swans dat zij ook prima toe in staat zijn om een sprookje een eigen draai te geven. Vanaf de allereerste pagina vond ik het heerlijk verslavend en zat ik helemaal in de wereld van Aderyn. De wereld is betoverend en sprak tot de verbeelding: hoe tof is het namelijk om in een vogel te kunnen veranderen en te kunnen vliegen?

Qua plot is het misschien niet het meest diepgaande fantasyverhaal, maar het is meeslepend, verslavend en bevat een schattige romantiek. Ik vond het oprecht een leuk verhaal en ben zeker benieuwd naar het vervolg.

Aderyn vond ik een prettige hoofdpersoon. Ze maakt een goede groei door en is niet perfect of het meest krachtige van iedereen. Haar traumatische verleden gaf haar wat mij betreft een interessante achtergrond en ook het feit dat dit echt een rol speelt in de plot maakte het realistisch. Ik genoot van alle intriges aan het hof en de wereld die de zussen Corr hebben geschapen. Ik denk dat we er nog veel meer van gaan zien.

Ook de schrijfstijl beviel me weer ontzettend. Het boek heeft echt een sprookjesvibe meegekregen en het leest vlot weg, zonder dat het verhaal te weinig details bevat. Een verrassend complete hertelling, zonder dat het een echte kopie van het Zwanenmeer is geworden.

A Throne of Swans is sprookjesachtig, romantisch en magisch. Een boek dat veel young adult lezers zal aanspreken!

A Throne of Swans beviel mij ontzettend goed. Ik vond het meteen betoverend en genoot van de sprookjesachtige sfeer. Wederom zijn de zussen Corr er in geslaagd om mij mee te slepen in een wonderlijke wereld vol romantiek en interessante personages. Dit boek gaat veel young adult lezers enthousiast maken.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

5 responses to “A Throne of Swans (A Throne of Swans #1) – K. Corr & E. Corr

  1. Net als Annabel ben ik niet heel erg bekend met het verhaal van Het Zwanenmeer, maar ik vind het wel tof dat deze auteurs eens een verhaal hebben herverteld wat niet zo vaak als inspiratie dient voor moderne hertellingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.