Opposite of Always – Justin A. Reynolds

Geplaatst op 23 juli 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Opposite of Always – Justin A. ReynoldsOpposity of Always door Justin A. Reynolds
Uitgever: Macmillan | April 2019
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 465
ISBN: 9781509870042
Uitgave: Paperback, Luisterboek
Goodreads
three-stars

Debut author Justin A. Reynolds delivers a hilarious and heartfelt novel about the choices we make, the people we choose, and the moments that make a life worth reliving.

When Jack and Kate meet at a party, bonding until sunrise over their mutual love of Froot Loops and their favorite flicks, Jack knows he’s falling—hard. Soon she’s meeting his best friends, Jillian and Franny, and Kate wins them over as easily as she did Jack.

But then Kate dies. And their story should end there.

Yet Kate’s death sends Jack back to the beginning, the moment they first meet, and Kate’s there again. Healthy, happy, and charming as ever. Jack isn’t sure if he’s losing his mind.

Still, if he has a chance to prevent Kate’s death, he’ll take it. Even if that means believing in time travel. However, Jack will learn that his actions are not without consequences. And when one choice turns deadly for someone else close to him, he has to figure out what he’s willing to do to save the people he loves.

Vorig jaar kocht ik op YALC het boek Opposite of always om mijn deal compleet te maken. Ik had het boek wel eens langs zien komen omdat het ook vertaald is naar het Nederlands.Hoewel het verhaal me op zich wel aansprak, waren er nog veel meer boeken die mijn aandacht eisten. Totdat ik het boek tegenkwam op Storytel en hem als audioboek besloot aan te zetten. Dit bleek ideaal voor tijdens het opruimen van mijn mediatheek.

Jack en Kate ontmoeten elkaar op een feestje en al snel heeft Jack door dat hij tot over zijn oren verliefd is op dit meisje. En voor hij het weest is alles voorbij, want Kate sterft. Je zou zeggen dat hun verhaal daar eindigt, maar nee. Jack wordt namelijk teruggebracht naar hun eerst ontmoeting. Jack krijgt een nieuwe kans. Is dit het universum dat hem zegt dat hij haar moet redden?

Ik ben een lezer die het liefst meteen in een verhaal duikt en eigenlijk zelden de achterflap van een boek leest. Soms word ik hierdoor enorm door een boek verrast en soms is het een mega teleurstelling. Dit boek wist me te verrassen, omdat ik helemaal was vergeten dat ik dit boek had uitgekozen omdat het een comteporary met een fantasy-achtige twist zou zijn. Opposite of Always is namelijk een soort groundhog day waarbij de hoofdpersoon, Jack, een periode opnieuw beleefd.

Het boek wist mij op een bepaalde manier dus te verrassen, omdat het verhaal in eerste instantie helemaal niet die kant op lijkt te gaan. Je ziet vooral Jack en Kate op overdreven zoete en kleffe manier verliefd op elkaar worden. Prima, zo kunnen tieners zijn natuurlijk. Het is een behoorlijke instalove, maar oke.

En dan overlijdt Kate. Ze heeft sikkelcelziekte. Als Jack terug gaat in de tijd probeert hij op meerdere manieren te voorkomen dat ze zal sterven. Met een medicijn, of haar op tijd in het ziekenhuis te krijgen. We krijgen verschillende tijdlijnen te lezen die aan de ene kant allemaal wel verschillend zijn, maar ook weer hetzelfde. Dit maakte Opposite of Always op sommige vlakken wat traag.

Hoewel ik het idee heel mooi vond, hoe Jack voor Kate vocht, had ik op den duur het gevoel alsof Kate niets meer was dan haar ziekte. En dat vond ik jammer, want ze leek me een hele leuke meid.

Ook kan je je afvragen of Jack’s motieven niet mega egoistisch zijn. Tuurlijk, het is verschrikkelijk dat Kate kwam te overlijden en ik snap dat hij haar wil redden. Maar deed hij dit niet vooral voor zichzelf? Aan de andere kant: zou ik ook doen. Zeker als tiener. (Ik heb mezelf toen ook compleet weggecijferd voor mijn toenmalige vriendin).

Ik vond het een vermakelijk boek om te luisteren terwijl ik aan het opruimen was, maar het repetitieve viel een beetje tegen. Ook had ik Kate graag meer leren kennen als alleen het meisje met de ziekte. Lees dit boek als je houdt van zwijmelen en een vleugje fantasy in een realistisch verhaal.

three-stars

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.