A Curse So Dark and Lonely (Cursebreakers #1) – Brigid Kemmerer

Geplaatst op 22 januari 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

A Curse So Dark and Lonely (Cursebreakers #1) – Brigid KemmererA curse so dark and lonely door Brigid Kemmerer
Ook door deze auteur: Een vloek zo eenzaam
Serie: Cursebreakers #1
Andere boeken in deze serie: Een vloek zo eenzaam
Uitgever: Bloomsbury | Januari 2019
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 496
ISBN: 9781681195100
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

In a lush, contemporary fantasy retelling of Beauty and the Beast, Brigid Kemmerer gives readers another compulsively readable romance perfect for fans of Marissa Meyer.

Fall in love, break the curse.

It once seemed so easy to Prince Rhen, the heir to Emberfall. Cursed by a powerful enchantress to repeat the autumn of his eighteenth year over and over, he knew he could be saved if a girl fell for him. But that was before he learned that at the end of each autumn, he would turn into a vicious beast hell-bent on destruction. That was before he destroyed his castle, his family, and every last shred of hope.

Nothing has ever been easy for Harper. With her father long gone, her mother dying, and her brother barely holding their family together while constantly underestimating her because of her cerebral palsy, she learned to be tough enough to survive. But when she tries to save someone else on the streets of Washington, DC, she's instead somehow sucked into Rhen's cursed world.

Break the curse, save the kingdom.

A prince? A monster? A curse? Harper doesn't know where she is or what to believe. But as she spends time with Rhen in this enchanted land, she begins to understand what's at stake. And as Rhen realizes Harper is not just another girl to charm, his hope comes flooding back. But powerful forces are standing against Emberfall . . . and it will take more than a broken curse to save Harper, Rhen, and his people from utter ruin.

Ik denk dat maar weinig mensen de hype rondom A Curse So Dark and Lonely ontgaan is. Sinds de Fairyloot een speciale editie had, leek iedereen deze moderne Belle & het Beest te willen hebben. Hij stond ook op mijn lijstje, maar ik had nog geen goed moment gehad om het boek aan te schaffen. Tot ik Priscilla’s exemplaar mocht lenen! Vol verwachting begon ik in het boek en op een gegeven moment kon ik gewoon niet meer stoppen.

Het leek allemaal zo makkelijk. Prins Rhen, de erfgenaam van Emberfall is door een tovenares vervloekt en moet het herfstseizoen van zijn 18e verjaardag alsmaar overdoen. De vloek zou stoppen als een meisje verliefd op hem zou worden. Eitje, lijkt het… Totdat blijkt dat hij aan de eind van elke seizoen in een verschrikkelijk beest verandert. In al die jaren is er nog maar weinig van zijn kasteel, familie en hoop over.

Harper heeft het helemaal niet makkelijk. Haar vader is weg, haar moeder ligt op sterven en haar broer lukt het niet om het hoofd voor hen beide boven water te hebben. Ondanks haar handicap is Harper echter een doorzetter en vastbesloten te overleven. Totdat ze iemand op straat redt en wordt meegenomen naar Rhen’s vervloekte wereld. Is Harper het antwoord op de vloek?

Hoewel ik even in A Curse So Dark and Lonely moest zien te komen, raakte ik toch wel meteen verslaafd aan de sprookjesachtige sfeer van het boek. Ondanks dat het een hertelling is, voelde het namelijk heel eigen, wat mede kwam door Harper. Harper komt namelijk uit de moderne tijd en bracht een frisse wind met zich mee. Zij moet zich opeens zien te redden in een nieuwe wereld waarin magie blijkbaar normaal is en waar zij als niemand opeens op een voetstuk wordt geplaatst. Ik vond de manier waarop dit werd gedaan erg fijn lezen: Harper is niet meteen dat perfecte poppetje. Ze is sterk, vindingrijk en niet op haar mondje gevallen (zonder dat het geforceerd aanvoelt).

De chemie tussen de personages sprak me ook aan. Harper, Rhen en Grey ontwikkelen een band die ik heel sterk vond. Het is niet echt een liefdesdriehoek, maar je merkt wel dat ze elkaar heel dierbaar zijn. Deze band helpt Harper ook om zich op haar eigen manier in deze nieuwe wereld te bewegen en haar eigen weg te vinden. Ik vond het enorm geslaagd en toen ik er eenmaal in zat, was ik echt verslaafd.

Hoewel A curse so dark and lonely op bepaalde vlakken nog net iets meer de diepte in gemogen, want ik bleef met wat vragen achter. Hoe zijn deze wereld en de onze met elkaar verbonden bijvoorbeeld? En waarom was het einde zo snel in vergelijking met de rest van het boek? Desalniettemin kijk ik enorm uit naar het vervolg.

A curse so dark and lonely is – als je er eenmaal in zit – een fantastische en verslavende hertelling van Belle en het Beest. Het is stoer, magisch en heeft een hoge verslavingsfactor.

Ben je op zoek naar een heel eigen hertelling van Belle en het Beest? Dan moet je A curse so dark and lonely echt eens proberen. Ik vond het heel erg vermakelijk en het voelde nooit echt als een hertelling. Het is meer dat je de rode draad zag terugkomen en dat de auteur er echt een eigen draai aan heeft gegeven. De personages smaken naar meer, evenals de mogelijkheden van de twee werelden.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “A Curse So Dark and Lonely (Cursebreakers #1) – Brigid Kemmerer

  1. Oeh, een retelling van Belle en het beest.
    Zo heb ik er de laatste tijd meer gelezen en die waren niet allemaal even origineel.

    Deze klinkt dan weer erg leuk dus ik heb hem op mijn to read list geplaatst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.