De Academie – Astrid Boonstoppel

Geplaatst op 10 december 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De Academie – Astrid BoonstoppelDe Academie door Astrid Boonstoppel
Ook door deze auteur: Dit is hoe het ging
Uitgever: Blossom Books | Oktober 2020
Genres: Young Adult, Thriller
Aantal pagina's: 256
ISBN: 9789463491716
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Wie wil er nu niet toetreden tot het allerhoogst haalbare?

‘Ze zijn slim, talentvol en grenzeloos ambitieus. En ze opereren vanuit de schaduw.’

Verwacht van de winnaar van de Jonge Jury Debuutprijs 2020!

Astrid Boonstoppel debuteerde met de thriller Dit is hoe het ging, die de Jonge Jury Debuutprijs 2020 won en werd genomineerd voor de Hebban Debuutprijs. Haar nieuwe boek is minstens zo spannend en speelt zich af op een chique privéschool in de bossen. Talentvolle meisjes, machtige mannen en nog machtigere vrouwen spelen de hoofdrol in dit verslavende verhaal met een duister randje.

Niemand weet wat er precies gebeurt tijdens een Academiejaar aan de exclusieve Recourt Academie voor Meisjes. De alumni zwijgen als het graf. Eén ding is echter zeker: de studenten worden zonder uitzondering succesvol.

Jaarlijks worden hooguit vijf studenten toegelaten tot de eliteschool van Frédéric en Isabella Recourt. De ambitieuze, talentvolle Em is een van die studenten. Ze kan niet wachten om haar grote voorbeeld, Isabella, in het echt te ontmoeten. Dit jaar is het begin van haar toekomst. Maar langzamerhand ontdekt ze dat de Academie vele geheimen kent…

Astrid Boonstoppel blies ons met haar debuut omver en onlangs is haar nieuwste boek, De academie, verschenen. Ik hou intens van verhalen over kostscholen, dus ook dit boek stond hoog op mijn wensenlijstje. Ik ontving een exemplaar en kon niet wachten om te gaan lezen!

Em wil na het halen van haar diploma heel graag naar de chique privéschool Recourt Academie voor Meisjes om daar een jaar te studeren. Elke alumni is namelijk super succesvol en dat wil zijn ook. Em kan haar geluk dan ook niet op als zij samen met drie andere meiden wordt toegelaten. Ze kan niet wachten om haar grote voorbeeld, Isabella Recourt te mogen ontmoeten. Em kan niet wachten om te werken aan haar nieuwe toekomst, maar leert al snel dat er grote geheimen zijn over de academie.

Wat was De Academie een heerlijk spannend boek, zeg! Ik heb van begin tot eind genoten. Het concept was fantastisch en sprak tot de verbeelding: hoe tof is het om naar een poepchique school te mogen en daar het beste uit jezelf te leren halen? Niet dat ik ooit zo slim of getalenteerd of knap was als de meiden uit het boek, maar het gaat om het idee. Ik had – door de fijne schrijfstijl van Astrid Boonstoppel – het idee dat ik er echt bij was.

Hierdoor raakte ik emotioneel betrokken. Ik was blij met de maatschappelijk kritische vragen die aan bod kwamen en werd ook echt boos om de seksistische houding die aan bod kwam. Boonstoppel laat hiermee zien dat je naast een spannende thriller ook echt bepaalde thema’s kan aanboren om lezers daarover na te laten denken.

Het einde is ook weer een flinke onthulling. Zelf had ik hem ergens wel aan zien komen en vond ik hem minder heftig dan haar vorige boek. Toch was hij goed en passend. Misschien was het einde wel een tikkeltje abrupt. Ik had graag meer gelezen over wat er daarna gebeurde.

Ik vond De Academie genieten. De personages waren interessant en ik hou nu eenmaal van het kostschoolidee. Wel had ik de indruk dat bepaalde verhaallijnen – met name die van de andere meisjes – meer aandacht verdiende. Zeker als een van het vraagtekens begint te zetten bij het hele concept.

Al met al vond ik De academie een heel tof boek. Ik denk dat veel lezers zullen smullen van het concept en de spanning en ik hoop ook dat het veel lezers aan het denken zal zetten.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.