De veer van de valk (Explorer Academy #2) – Trudi Trueit

Geplaatst op 20 februari 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De veer van de valk (Explorer Academy #2) – Trudi TrueitDe veer van de valk door Trudi Trueit
Ook door deze auteur: Het Nebula-mysterie
Serie: Explorer Academy #2
Andere boeken in deze serie: Het Nebula-mysterie
| September 2019
Genres: Jeugd, Avontuur
Aantal pagina's: 224
ISBN: 9789490764937
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Het tweede boek vol spannende avonturen en gevaarlijke missies!
Cruz is eerstejaars leerling aan de Explorer Academy. Daar worden kinderen van over de hele wereld opgeleid tot buitengewone Explorers. In boek 1, Het Nebula-mysterie, ontdekte Cruz dat zijn familie vanuit het verleden een mysterieuze link heeft met een geheime afdeling van de National Geographic Society. Op het nippertje wist hij te ontsnappen aan een geheimzinnige vijand.
In De veer van de valk gaat het avontuur van Cruz verder. Hij krijgt een geheime opdracht. Met zijn vrienden speurt hij naar deeltjes van een speciale formule, verspreid over de hele wereld. Zijn zoektocht voert hem naar het ijzige landschap van Scandinavië. Wie kan hij vertrouwen? Een missie vol spanning en avontuur!

Een goed jeugdboek (van de categorie middle-grade) op z’n tijd vind ik heerlijk om te lezen. Het avontuurlijke, het wonderbaarlijke en even geen tienerdrama spreekt me enorm aan. Nu zijn de personages in de Explorer Academy serie ook tieners, maar hoeven we niet pagina na pagina te lezen over verliefdheid en stomme ouders. Na een avontuurlijk eerste deel besloot ik onlangs het vervolg, De veer van de valk, op te pakken, die ons beloofde mee te nemen naar Scandinavië.

In Veer van de Valk wordt Cruz wederom uitgedaagd om codes te kraken en raadsels op te lossen. Hij krijgt als eerstejaars leerling aan de Explorer Academy een geheime opdracht om stukjes van een formule te vinden. Deze stukjes kunnen zich overal ter wereld bevinden, maar gelukkig heeft hij een aantal supertrouwe en slimme vrienden. Zijn zoektocht brengt hem in dit boek naar het koude landschap van Scandinavië. En die trip is niet zonder gevaar.

Waar ik boek één wel leuk vond en vooral ideaal voor lezers die lezen misschien niet zo leuk vinden of lezers met een fascinatie voor wetenschap, moet ik bekennen dat ik het tweede deel leuker vond. Ik kon me gemakkelijker inleven in de personages en ik kreeg de indruk dat de schrijfster zelf ook meer feeling voor het verhaal begon te krijgen. Er hoefde weinig geïntroduceerd te worden, waardoor het avontuur meteen van start kon gaan.

De veer van de valk is absoluut een avontuurlijk boek te noemen en net als Cruw en zijn vrienden wordt je overladen met raadsels, puzzels en andere breinbrekers die je samen met hen op kunt lossen. Uiteraard hoef je je daar niet perse in vast te bijten: je kunt jezelf ook gewoon laten meevoeren met het avontuur en daarbij genieten van de bijpassende illustraties. De illustraties maken het boek voor veel lezers toegankelijker, maar past natuurlijk ook bij het feit dat deze serie is opgezet door National Geographic. De illustraties zijn serieus en realistisch en in sommige gevallen gemaakt in combinatie met foto’s.

Wat ik ook leuk vind is dat National Geographic echt met explorers werkt en dat je aan het eind van het boek wordt voorgesteld aan wetenschappers die zich bezighouden met verschillende wetenschappelijke aspecten die Cruz en zijn vrienden tegenkomen in het boek. Dit geeft het boek een stukje realisme mee, waar sommige tieners enorm veel behoefte aan hebben. Dit vind ik een slimme zet.

Veer van de valk is weer een groot wetenschappelijk avontuur. Cruz neemt je mee naar Scandinavië, waar hij een reis maakt vol puzzels en gevaar.

Al met al vond ik Veer van de valk een leuk vervolg en ben ik zeker geprikkeld om deel drie ook te gaan lezen. Het is avontuurlijk, zit vol feitjes en past goed bij de doelgroep. Ik weet zeker dat veel tieners zich uren met dit boek zullen vermaken.

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.