Het Nebula-mysterie (Explorer Academy #1) – Trudi Trueit

Geplaatst op 17 oktober 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Het Nebula-mysterie (Explorer Academy #1) – Trudi TrueitHet Nebula-mysterie door Trudi Trueit
Ook door deze auteur: De veer van de valk
Serie: Explorer Academy #1
Andere boeken in deze serie: De veer van de valk
| Februari 2019
Genres: Jeugd, Avontuur
Aantal pagina's: 231
ISBN: 9789490764906
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Avontuur, gevaar en een spannende missie rond de wereld. Dat staat de twaalfjarige Cruz Coronado allemaal te wachten als hij aan zijn eerste jaar aan de Explorer Academy begint. Een aantal bijzondere kinderen van over de hele wereld worden er opgeleid tot buitengewone Explorers. Maar voor Cruz staat er meer op het spel...
Niet lang nadat hij op de Explorer Academy aankomt, ontdekt hij dat zijn familie een mysterieus verleden heeft op een geheime afdeling van de National Geographic Society. Een verleden dat zijn toekomst in gevaar kan brengen. Terwijl hij codes moet ontcijferen, aan school werkt, nieuwe vrienden maakt en op expeditie gaat, blijft Cruz zich één ding afvragen: wie zit er achter hem aan...en waarom?

Als mediathecaris op een middelbare school ben ik niet alleen meer bezig met de boeken die ik zelf graag lees, maar probeer ik ook altijd in mijn achterhoofd te houden welke boeken er voor een bepaalde groep interessant kunnen zijn. Toen ik het aanbod kreeg om Het Nebula-mysterie te lezen, zag ik meteen mogelijkheden. Dit zou immers een perfect boek zijn voor de wat moeilijk-lezende brugklassers, dankzij de vele illustraties en het avontuurlijke karakter van het boek. Het is namelijk uitgegeven door National Geographic en zit dus vol weetjes. De vraag was natuurlijk wel: klopte deze voorspelling?

het nebula-mysterie

Cruz wordt toegelaten tot een bijzondere school: de Explorer Acdemy. Alleen de meest bijzondere kinderen van de hele planeet krijgen die kans en zijn klasgenoten komen dus overal vandaan. Cruz ontdekt al snel dat zijn moeder ook hier op school zat en een mysterieus verleden heeft op een geheime afdeling van de National Geographic Society. Cruz moet codes ontcijferen en wennen aan zijn nieuwe school, terwijl er iemand achter hem aan zit.

Het Nebula-mysterie is precies wat ik had verwacht: avontuurlijk, kleurrijk en prima geschikt voor lezers tussen de 10 en 12 jaar oud. Het lettertype leest prettig en is ook geschikt voor kinderen met dyslexie. Tevens zijn de illustraties prettig en kleurrijk, wat erg goed past bij de inhoud van het boek.

Het boek is een grote ontdekkingstocht en dat is precies wat de makers voor ogen leken te hebben. Achterin het boek wordt extra uitleg gegeven over een aantal technologische ontwikkelingen die in het boek worden benoemd. Dit geeft het boek nog meer dimensie mee en leert kinderen dat er heel veel mogelijk is en heel veel valt te behalen. Een slimme en leerzame zet.

Als ik een doelgroep zou moeten bepalen voor dit boek dan is het deels de nieuwsgierig leerling die kennis wil opzuigen als een spons, maar ook deels de leerling die moeite heeft met lezen. De avonturen komen namelijk vlotjes achter elkaar voor steeds weer een nieuw hoogtepunt. Zeker wanneer je weinig leesconcentratie hebt, kan dat een ideale uitkomst zijn.

Wetenschap, avontuur en veel herkenbare personages maken van Het Nebula-mysterie een aantrekkelijk en kleurrijk boek. De illustraties maken het nog aantrekkelijker.

Het Nebula-mysterie zit goed in elkaar en zit naast actie ook boordevol wetenschap. Dit zal veel jonge lezers aanspreken. Het einde vraagt ook om meer en het is maar goed dat het tweede deel ondertussen ook al is verschenen!

het nebula-mysterie

three-stars

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.