Rise of Fire (Reign of Shadows #2) – Sophie Jordan

Geplaatst op 15 maart 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

door Sophie Jordan
Ook door deze auteur: Ziel van vuur
Andere boeken in deze serie: reign of Shadows
Uitgever: Harper Collins Genres: Fantasy, Young Adult
Uitgave: Paperback

Het was al weer een tijd geleden dat ik Reign of Shadows van Sophie Jordan las. Ik vond het een fantastische hertelling van Repunzel met een interessante twist. Toch duurde het lang voor ik dit tweede deel, Rise of Fire, kocht, en eigenlijk alleen maar omdat ik het boek voor een fantastische prijs op YALC kon kopen. Zou dit slot van de duologie net zo verslavend blijken?

Luna en Fowler zijn het koninkrijk van Relhok ontvlucht, maar ze zijn nog niet verlost van de duisternis. Luna heeft daar weinig last van, want zij is altijd blind geweest. Als ze worden aangevallen en Fowler serieus gewond raakt, wordt Luna gedwongen een keuze te maken: hun lot in handen van vreemdelingen leggen of het risico nemen Fowler voor altijd te verliezen.

Ik weet nog dat ik het eerste deel vooral kocht vanwege de fantastische omslag. Ook Rise of Fire is weer prachtig vormgegeven en staat prachtig in mijn boekenkast. Alleen daarom had ik al heel veel zin om in het boek te beginnen. Toen ik eenmaal klaar zat om te beginnen, moest ik er echt even inkomen: veel van deel 1 was al weggezakt, maar ik had niet echt heel veel zin om dat boek te herlezen. Gelukkig kwam het allemaal wel weer terug tijdens het lezen en raakte ik ook steeds meer in het boek. Het is vlot geschreven dus eenmaal op stoom, ging ik er ook in sneltreinvaart doorheen.

Toch vond ik Rise of Fire ergens een beetje underwhelming. Het ging vooral over de romantiek en ik had een veel spectaculairder slot verwacht. Daarnaast vond ik dat de kracht van boek één – het feit dat Luna blind ik – enigszins verloren ging. Soms kreeg ik de indruk dat de auteur zelf was vergeten dat Luna blind is door de manier van beschrijven. Dat vond ik zonde.

Ik had gewoon gehoopt op wat meer. Meer spanning, meer zoals het eerste boek. Meer dynamiek tussen de personages. Het was het gewoon nét niet.

Rise of Fire leest vlot weg, maar wist mij niet te overtuigen. Ik had simpelweg meer verwacht van dit slot.

Rise of Fire was veelbelovend, maar de focus lag vooral op de romantiek en niet op het verhaal waar ik in eerste instantie verliefd op was geworden. De kaft is prachtig, helaas wist de inhoud me niet op dezelfde manier te betoveren.

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.