Reign of Shadows (Reign of Shadows #1) – Sophie Jordan

Geplaatst op 22 juli 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Reign of Shadows (Reign of Shadows #1) – Sophie Jordanreign of Shadows door Sophie Jordan
Ook door deze auteur: Ziel van vuur
Serie: Reign of Shadows #1
Andere boeken in deze serie:
Uitgever: Harper Collins | Februari 2017
Genres: Young Adult, Fantasy, Romantiek, Hertelling
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9780062377654
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Destiny and darkness collide in this romantic, sweeping new fantasy series from New York Times bestselling author Sophie Jordan.

Seventeen years ago, an eclipse cloaked the kingdom of Relhok in perpetual darkness. In the chaos, an evil chancellor murdered the king and queen and seized their throne. Luna, Relhok's lost princess, has been hiding in a tower ever since. Luna's survival depends on the world believing she is dead.

But that doesn't stop Luna from wanting more. When she meets Fowler, a mysterious archer braving the woods outside her tower, Luna is drawn to him despite the risk. When the tower is attacked, Luna and Fowler escape together. But this world of darkness is more treacherous than Luna ever realized.

With every threat stacked against them, Luna and Fowler find solace in each other. But with secrets still unspoken between them, falling in love might be their most dangerous journey yet.

Reign of Shadows zette ik destijds op mijn goodreads TBR omdat ik het omslag zo belachelijk mooi vond. En toen vond ik het boek goedkoop op de Bookdepository en toen moest en zou ik hem kopen. En dit bleek absoluut geen miskoop te zijn.

Luna is de dochter van de vermoorde koning en koningin en is vlak na haar geboorte meegenomen door twee bedienden om haar te redden. Sindsdien woont ze in een toren, om veilig te blijven voor de man die de macht nam. Maar er is iets bijzonders aan het koninkrijk; 17 jaar geleden was er een zonsverduistering en die is nog steeds aan de gang. Dan ontmoet ze de dappere Fowler en ze voelt zich onmiddellijk tot hem aangetrokken. Als de toren wordt aangevallen, besluiten ze samen te vluchten. Op hun tocht worden ze langzaam maar zeker verliefd, maar of dat nou wel zo verstandig is…

Ik hou niet zo van die super voor de hand liggende romances, maar de worldbuilding in dit boek maakt ontzettend veel goed. Ik kon me meteen voorstellen hoe lelijk en grauw de wereld moet zijn zonder echt zonlicht en dat prikkelde mijn fantasie.

Ook vond ik het prettig dat het vanaf pagina 1 al duidelijk is dat Luna de prinses is. Niet dat ze tegen het eind van het boek erachter komt dat ze de lang verloren prinses is #insertdrama #specialsnowflake. Ook heeft Luna een bepaalde eigenschap die mij ontzettend verraste en erg goed paste bij de inhoud.

Reign of Shadows is een hertelling van Rapunzel en past daarom perfect binnen de huidige trends. Het is geen een-op-een kopie, want het boek heeft zeker zijn originele elementen.

Hoewel de focus erg op romantiek ligt, heeft het boek zeker zijn spannende (fantasie)elementen. Je voelt tijdens het lezen een constante dreiging. Ook groei je mee in de relatie tussen Luna en Fowler. Hun relatie voelt overtuigend, ook al weet je vanaf het begin al dat ze samen zullen komen.

Dat dit een duister boek is, blijkt uit allerlei aspecten. Niet alleen is het er letterlijk altijd donker, je hebt ook nog het feit dat iedereen elkaar lijkt te willen doden (tekort aan vitamine D, anyone?) en dat er een gevaar schuilt in wezens (?) met de naam Dwellers. Wat het precies zijn, god mag het weten, maar ze zijn wel gevaarlijk.

Reign of Shadows was een aangenaam boek om te lezen. Ik heb me goed vermaakt en genoten van de spannende tocht die Luna en Fowler aflegde. Zo nu en dan zette Sophie Jordan mij compleet op het verkeerde been en dat vond ik verfrissend. Ik ben erg benieuwd naar het vervolg en wat dit zal gaan brengen.

Reign of Shadows is een hertelling van Rapunzel om van te smullen.

De donkere duistere wereld van Reign of Shadows sprak mij onmiddellijk aan, waardoor ik heb genoten van het vlotte verhaal. Het is op de juiste plekken spannend en de romantiek die overduidelijk aanwezig is, wordt goed opgebouwd. De personages waren overtuigend en wisten te boeien. Hoewel sommige elementen onduidelijk bleven, smaakt het wel naar meer!

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Reign of Shadows (Reign of Shadows #1) – Sophie Jordan

  1. Toffe recensie! Waren er ook dingen die je minder goed vond of moet je dan spoilers gaan ontwijken? Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden naar dit boek dus als mijn to Read stapel thuis een stuk kleiner is komt deze er op 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.