Ziel van vuur (Firelight #1) – Sophie Jordan

Geplaatst op 25 september 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Ziel van vuur (Firelight #1) – Sophie JordanZiel van vuur door Sophie Jordan
Ook door deze auteur: reign of Shadows
Serie: Firelight #1
Uitgever: Blossom Books | februari 2012
Genres: Young Adult, Paranormal Romance, Fantasy, Urban Fantasy, Romantiek
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789020679144
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Jacinda is een draki; ze kan zich transformeren tot een draak. Zodra is vastgesteld dat ze tot een van de meest bijzondere draki-soorten hoort, wordt haar leven beheerst door haar kolonie. In een vlaag van opstandigheid overtreedt ze een van de meest heilige wetten. Uit angst voor de straf die onherroepelijk zal volgen, dwingt haar moeder haar te vluchten naar de mensenwereld, waar haar drakigeest langzaam weg zal sterven. Jacinda zal er alles aan doen om dit te voorkomen. Zelfs als dat betekent dat ze moet omgaan met Will, een knappe jongen die een groot geheim met zich meedraagt.

Het lijkt wel alsof ik deze maand vooral boeken heb gelezen die ik al heel lang wilde lezen. Maar soms is dat alleen maar prettig, want zo wordt mijn Goodreads ook een beetje opgeschoond. Ziel van vuur kocht ik bij Blossom Books op de Uitmarkt en daar heb ik geen spijt van gehad! Mythe waarschuwde me wel al: Talon (Pupil) lijkt op dit boek.

En helaas moet ik dat beamen. Ergens vind ik dit boek beter dan Pupil, en aan de andere kant doet het me minder. De romantiek vond ik in Ziel van vuur vrij standaard en misschien wat oppervlakkig overkomen. Het deed me ergens denken aan Het verhaal van Sky. Wel vond ik dat de drakenmaatschappij duidelijker en helderder werd beschreven.

Draken zijn niet mijn favoriete fabeldieren. Waar anderen helemaal hotel de botel worden van deze magische wezens, word ik warmer van andere vliegende wezens. Toch vind ik dat Sophie Jordan goed omgegaan is met de kenmerken die aan een draak gegeven worden (schatten verzamelen) en hun machtige gaven. Het is geen zware fantasy, maar lekker lucht en toegankelijk. Wat best knap is voor een schrijfster die normaal geen fantasy schrijft.

Dit boek is puur paranormal romance en dat druipt er vanaf. Jacinda is veel meer bezig met Will dan met het gevaar dat op de loer ligt. En dat is prima, het werkt in dit boek. Maar het is gewoonweg niet echt mijn ding. Ik wil meer actie.. meer gevaar.

Ondanks deze kritiek heb ik me wel vermaakt tijdens het lezen. Ik ben blij dat ik het boek eindelijk heb kunnen openslaan. Het is wel zo dat ik het steeds vergeleek met Pupil, omdat de boeken zoveel overeenkomsten hebben. Maar he, Ziel van vuur was er eerder en ergens zijn de boeken ook heel anders. Draken… gewoon niet helemaal mijn ding. Wil ik de rest van de serie ook lezen: jawel. Maar het heeft niet echt haast.

Zijn jullie wel echte drakenfans?

zielvanvuur

three-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

4 responses to “Ziel van vuur (Firelight #1) – Sophie Jordan

  1. Ik ben wel benieuwd naar dit boek. Het staat echt al zo lang op mijn lijstje. Ik ben op zich wel een drakenliefhebber, mits het heel goed geschreven is. Ik ben vooral benieuwd naar dit boek omdat Sophie Jordan normaal geen fantasy schrijft. Ik vind haar schrijfstijl in haar eerdere boeken wel heel prettig, dus vandaar dat ik deze nog steeds graag wil lezen!

  2. Nicole

    Dit boek staat al een tijd op mijn tbr lijst. En wil het wel graag lezen 🙂 Ik ben wel fan van draken, zijn ze een favoriet fabeldier, nee. Maar vind ze wel heel gaaf.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.