These Witches Don’t Burn (These Witches Don’t Burn #1) – Isabel Sterling

Geplaatst op 24 januari 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

These Witches Don’t Burn (These Witches Don’t Burn #1) – Isabel SterlingThese witches don't burn door Isabel Sterling
Ook door deze auteur: This coven won't break
Uitgever: Razorbill | Mei 2019
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9780451480323
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

"Infused with page-turning suspense, bittersweet romance, shocking twists, and tragic turns, Sterling has written a standout debut." --Dana Mele, author of People Like Us

Hannah's a witch, but not the kind you're thinking of. She's the real deal, an Elemental with the power to control fire, earth, water, and air. But even though she lives in Salem, Massachusetts, her magic is a secret she has to keep to herself. If she's ever caught using it in front of a Reg (read: non-witch), she could lose it. For good. So, Hannah spends most of her time avoiding her ex-girlfriend (and fellow Elemental Witch) Veronica, hanging out with her best friend, and working at the Fly By Night Cauldron selling candles and crystals to tourists, goths, and local Wiccans.

But dealing with her ex is the least of Hannah's concerns when a terrifying blood ritual interrupts the end-of-school-year bonfire. Evidence of dark magic begins to appear all over Salem, and Hannah's sure it's the work of a deadly Blood Witch. The issue is, her coven is less than convinced, forcing Hannah to team up with the last person she wants to see: Veronica.

While the pair attempt to smoke out the Blood Witch at a house party, Hannah meets Morgan, a cute new ballerina in town. But trying to date amid a supernatural crisis is easier said than done, and Hannah will have to test the limits of her power if she's going to save her coven and get the girl, especially when the attacks on Salem's witches become deadlier by the day.

Isabel Sterling's delightful, suspenseful debut is equal parts sweet romance and thrilling mystery. With everything she loves on the line, Hannah must confront this murderous villain before her coven--and any chance she has with the new girl--is destroyed.

Heksen en LGBTQ+ karakters in één boek? Count me in! Zonder ook maar een moment te twijfelen, heb ik These Witches don’t burn in mijn winkelmandje gegooid. Het verhaal sprak me ontzettend aan en deed me een beetje denken aan de Wicca serie van Cate Tiernan. Een verhaal vol covens, verborgen magie en een vleugje romantiek.

Hannah is een heks en dat mag echt niemand weten. Serieus niet, want anders worden haar krachten afgepakt. Hannah is namelijk een elementaire heks en heeft het vermogen om de vier elementen te beïnvloeden. Ze woont dan wel in Salem, dat betekent niet dat ze in het openbaar magie mag gebruiken. Dus nu slijt Hannah haar dagen met haar beste vriendin, in de heksenwinkel waar ze werkt en het ontwijken van haar ex-vriendin en mede heks Veronica. Haar ex is echter wel het laatste waar ze zich druk over moet maken als een verschrikkelijk bloedritueel het vreugdevuur van school onderbreekt. Hannah weet het zeker: dit is het werk van een bloedheks, een rivaliserende clan. Haar coven is minder overtuigt en dwingt Hannah samen te werken met haar ex. Ze is echter vastbesloten om te laten zien dat ze gelijk heeft.. Maar dan blijkt het allemaal nog gevaarlijker dan ze had voorzien.

Hekserij en LGBTQ+ personages, wat kan er mis gaan? Weinig, want These witches don’t burn bleek onmiddellijk een heerlijk verslavend boek te zijn. Vol magie en hekserij, maar ook met een flink scheut romantiek. En hoe verfrissend was het om te lezen dat er totaal geen drama werd gemaakt over de seksualiteit van Hannah (behalve dan door de ouders van haar bestie). Het is gewoon een gegeven en daar werd ik oprecht blij van.

Qua plot en world building kan je dit boek niet het meest originele verhaal ooit noemen. Het loopt zoals het hoort te lopen, de personages zijn zoals je ze wilt zien en qua verrassingen hoef je niet al te veel te verwachten. Maar weet je? Dat stoorde me echt totaal niet, want ik vond het heerlijk weglezen en ontzettend verslavend. Ik heb altijd al van heksenverhalen gehouden en deze deed er absoluut niet aan onder. Zo vond ik het fantastisch dat Hannah een bijbaantje heeft in een heksenwinkel, waar ze kristallen en kruiden verkoopt aan toeristen en wiccans. En dat er uitgelegd wordt dat ook gewone mensen bepaalde vormen van magie kunnen, zij het veel minder krachtig. Dat vond ik tof.

Dit is het type boek waar ik erg van kan genieten. Het vergt weinig moeite om jezelf er helemaal in te verliezen en je in te leveren in de situatie. Ik vond het ook heerlijk om dit boek te lezen terwijl ik wat minder concentratie had vanwege de zwangerschap of juist vlak voor het lezen. Het is namelijk geen heel complex verhaal. Hiermee bedoel ik niet dat het simpel of oppervlakkig is, maar dat het een bepaalde luchtigheid bevat die mij enorm aanspreekt. Niet elk boek hoeft diepgaand te zijn.

These witches don’t burn was een aangename verrassing. Hekserij en LGBTQ+ personages, er ging niks mis. Ik vond het heerlijk!

These witches don’t burn heeft mij ontzettend vermaakt. Ik vond de diversiteit in seksualiteit heel erg natuurlijk overkomen en naast dat stukje ‘echte leven’ was het aspect van hekserij ook heerlijk. Het was spannend en goed opgebouwd. Een aanrader voor fans van Wicca.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.