Sea Witch (Sea Witch #1) – Sarah Henning

Geplaatst op 13 mei 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Sea Witch (Sea Witch #1) – Sarah HenningSea witch door Sarah Henning
Serie: Sea witch #1
Uitgever: Harper Collins | Juli 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 348
ISBN: 9780008300852
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Everyone knows what happens in the end. A mermaid, a prince, a true love’s kiss. But before that young siren’s tale, there were three friends. One feared, one royal, and one already dead.

Ever since her best friend, Anna, drowned, Evie has been an outcast in her small fishing town. A freak. A curse. A witch.

A girl with an uncanny resemblance to Anna appears offshore and, though the girl denies it, Evie is convinced that her best friend actually survived. That her own magic wasn’t so powerless after all. And, as the two girls catch the eyes—and hearts—of two charming princes, Evie believes that she might finally have a chance at her own happily ever after.

But her new friend has secrets of her own. She can’t stay in Havnestad, or on two legs, unless Evie finds a way to help her. Now Evie will do anything to save her friend’s humanity, along with her prince’s heart—harnessing the power of her magic, her ocean, and her love until she discovers, too late, the truth of her bargain.

Het leuke aan YALC is elk jaar weer dat ik thuiskom met een grote stapel boeken voor een fijne prijs. Meestal neem ik boeken mee waar ik wel van heb gehoord, maar waarvan ik ze minder snel zou bestellen als ik ze in een boekhandel tegen zou komen. Vet jammer, want soms zijn het echte pareltjes! Vorig jaar kocht ik Sea Witch van Sarah Henning en nu ik weer een abonnement heb op storytel, besloot ik het boek te luisteren. (Ik luister op dit moment voornamelijk boeken die ik ongelezen in de kast heb staan om mijn TBR in te korten). Ik wist niet veel van het boek, behalve dan dat het te maken zou hebben met De kleine zeemeermin.

Er waren eens drie vrienden. Een prins, een heks en een doodgewoon meisje. Een van de meisjes, Anna, verdronk, De prins en de heks, Evie, blijven verslagen achter. Evie wordt door de dorpelingen gezien als een freak. Ze moeten echt niks van haar hebben en Evie voelt zich ontzettend alleen.

En dan duikt er opeens een meisje op dat als twee druppels water op Anna lijkt. Het meisje ontkent dat ze Anna is, maar Evie weet het zeker: haar magie heeft vast gewerkt om haar terug te halen! De twee worden al snel dikke vriendinnen en weten de aandacht te trekken van niet alleen de prins, maar ook zijn neef. In vertrouwen verteld het meisje dat ze een zeemeermin is en dat ze drie dagen heeft om haar ware liefde te vinden. Haar oog is gevallen op de prins. Evie gaat er vol voor: wie weet heeft ze nu ook kans op haar eigen happily ever after. Maar de prijs van magie is hoog…

Sea Witch is inderdaad een hertelling van De kleine zeemeermin, maar ook weer niet. Je zou het namelijk kunnen zien als de origin story van de zeeheks aan wie de kleine zeemeermin haar stem ruilt voor benen. Evie is een heks, maar heeft nog niet zo veel controle over haar krachten en mag ook eigenlijk niks leren, want heksen worden in dit land meteen ter dood veroordeeld. Evie snakt echter ook naar vriendschap, erbij willen horen en naar een doel in haar leven en dat komt duidelijk in het boek naar voren.

Af en toe springt Sea Witch in de tijd: we krijgen dan te weten wat er onder andere vier jaar geleden met Anna is gebeurd. Hoewel ik het soms erg vervelend vindt wanneer een verhaal meerdere tijden aankaart, vond ik het hier erg prettig. Ik wilde namelijk weten wat er nu precies gebeurd was en welke rol Evie en de prins hierin hadden. Het paste bij het verhaal en het voegde veel toe.

Ik vond het een interessante hertelling, omdat het een verhaal is vanuit een ander perspectief. Net als bijvoorbeeld Stepsister, hierin werd ook de andere kant van het verhaal belicht. Is dit de nieuwe trend binnen de hertellingen? Ik vind het fantastisch!

Het verhaal durft op sommige vlakken best ver te gaan en dat vond ik eigenlijk wel een fijne afwisseling. Er zijn zo veel ontzettend brave young adults. Nu wil ik daarmee niet zeggen dat ik dit boek maar op enig vlak té ver vond gaan, maar wel dat ik er pit in vond zitten en dat vond ik ontzettend fijn. Ik hou wel van een duister tintje!

Ook zit er heel veel van de Deense cultuur en geschiedenis in het boek verweven. Het speelt zich af in 19e eeuws Denemarken en dit is overtuigend neergezet. Zo waren de spreuken in het Deens en dat past natuurlijk heel goed bij het oorspronkelijke sprookje.

Desondanks was het verhaal wel traag. Het is een origin story en dus verwacht je te lezen over hoe Ursula is geworden wie ze is. Het overgrote deel gaat echter over heel andere dingen. Het is meer het verhaal van de beste vriendin van een zeemeermin, dan dat het zeeheks-element naar voren komt. Ik verwacht echter dat dit in het vervolg Sea Witch Rising een grotere rol zal spelen.

Sea Witch is duister en magisch, vol zeemeerminnen, vloeken en gebroken harten.

Al met al vond ik Sea Witch erg leuk om te lezen. Het verhaal was iets anders dan ik had verwacht, omdat het zee-heks element pas erg laat een rol speelde. Toch genoot ik van Evie en haar vriendin de zeemeermin. Ik wilde constant weten wat er nou precies gebeurd was. Hoewel het me uiteindelijk niet enorm verraste, was het een zeer vermakelijk boek.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “Sea Witch (Sea Witch #1) – Sarah Henning

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.