Taste of Darkness (Healer #3) – Maria V. Snyder

Geplaatst op 21 februari 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Taste of Darkness (Healer #3) – Maria V. SnyderTaste of Darkness door Maria V Snyder
Serie: Healer #3
Andere boeken in deze serie: Scent of Magic
Uitgever: Harlequin | Januari 2014
Aantal pagina's: 454
ISBN: 9781848452800
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

She's fought death and won. But how can she fight her fears?

Avry knows hardship and trouble. She fought the plague and survived. She took on King Tohon and defeated him. But now her heart-mate, Kerrick, is missing, and Avry fears he's gone forever.

But there's a more immediate threat: The Skeleton King plots to claim the Fifteen Realms for his own. With armies in disarray and the dead not staying down, Avry's healing powers are needed now more than ever.

Torn between love and loyalty, Avry must choose her path carefully. For the future of her world depends on her decision.

Ik ben groot fan van de boeken van Maria V. Snyder. Het is dan wel geen young adult, maar wel enorm toegankelijke fantasy die mij keer op keer weet te prikkelen. Haar personages spreken me erg aan, evenals het vlotte tempo van haar boeken. Taste of Darkness is het derde en laatste deel van de Healer trilogie en nadat ik deel 2 ergens toch een beetje vond tegenvallen, wilde ik de trilogie toch graag uitlezen. En dat bleek maar goed ook!

Avry heeft de plaag overleefd en de koning verslagen. Maar haar geliefde Kerrick is verdwenen en Avry vreest dat ze hem nooit meer terug zal zien. Toch heeft ze grotere problemen: de Skeleton King wil de 15 rijken overnemen en gebruikt een soort zombieleger opgezet om dit voor elkaar te krijgen. Avry’s healing powers zijn meer nodig dan ooit. Kiest ze voor haar geliefde of de toekomst van haar rijk?

Waarom ik blij ben dat ik het heb gelezen? Ik vond dit derde deel namelijk een stuk toegankelijker en ondanks dat het echt al een tijd geleden was dat ik deel twee las, zat ik echt zo weer in het verhaal. Maria V Snyder heeft een toegankelijke manier van schrijven en bood mij net genoeg herhaling aan om alle puzzelstukjes weer in elkaar te passen. Ik vloog dan ook door het boek!

Taste of Darkness bevatte dan ook weer alles van wat ik van Snyder gewend ben: een meeslepende romance tussen twee interessante personages. Spanning en een goed uitgewerkt plot. Dit was een oprecht fijne afsluiter van de serie, vooral omdat het tweede deel me niet zo wist te grijpen.

Wat is zo prettig vind aan Snyder’s werk is dat haar werelden fijn in elkaar zitten en hoewel veel personages onderweg zijn, wordt dit nooit eeuwenlang uitgemolken. Er wordt van plotpunt naar plotpunt gewerkt wat jou als lezer alert houdt en wat het boek een fijn tempo geeft. Daar hou ik van. Evenals van haar fijne personages.

De romantiek in dit boek is nergens klef of overdreven. De personages blijven realistisch en denken na over de toekomst, in tegenstelling tot diverse young adult heldinnen, die liever de wereld zien branden dan dat ze hun vriendjes opofferen. In Taste of Darkness worden prioriteiten gesteld en keuzes gemaakt. Die twijfel kwam goed uit de verf en tja, ik hou daar van. Er is immers niet voor niets dat ik bijna al haar werk heb gelezen!

Taste of Darkness bevatte weer alles wat ik wilde. Het is niet voor niets dat ik fan ben van Maria V Snyder!

Ik weet dat ik hier over een derde deel heb gesproken, maar mocht je nog twijfelen om aan Maria V Snyders boeken te beginnen: DOEN! Het is fantastisch! Het eerste deel van deze trilogie is ooit vertaald, maar de rest niet. Het is echter goed leesbaar en tja, het derde deel is weer een prettige conclusie!

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.