Scent of Magic (Healer #2) – Maria V. Snyder

Geplaatst op 5 juli 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Scent of Magic (Healer #2) – Maria V. SnyderScent of Magic door Maria V Snyder
Ook door deze auteur: Taste of Darkness
Serie: Healer #2
Andere boeken in deze serie: Taste of Darkness
Uitgever: Mira | December 2012
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 414
ISBN: 9781848452046
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Hunted, Killed—Survived?

As the last Healer in the Fifteen Realms, Avry of Kazan is in a unique position: in the minds of her friends and foes alike, she no longer exists. Despite her need to prevent the megalomanical King Tohon from winning control of the Realms, Avry is also determined to find her sister and repair their estrangement. And she must do it alone, as Kerrick, her partner and sole confident, returns to Alga to summon his country into battle.

Though she should be in hiding, Avry will do whatever she can to support Tohon’s opponents. Including infiltrating a holy army, evading magic sniffers, teaching forest skills to soldiers and figuring out how to stop Tohon’s most horrible creations yet; an army of the walking dead—human and animal alike and nearly impossible to defeat.

War is coming and Avry is alone. Unless she figures out how to do the impossible ... again.

Maria V Snyder staat al jaren in mijn top 10 van auteurs waar ik alles van gelezen wil hebben. Ik vind haar manier van schrijven zo ontzettend fijn en haar Study serie behoord tot een van mijn favorieten. Ik wist natuurlijk dat ze meer had geschreven; ze las ik een aantal jaar terug het boek Avery, het enige vertaalde deel uit de Healer serie. Helaas duurde het een eeuwigheid voordat ik zover was dat ik ook deel twee en drie in mijn bezit had. Nu heb ik deel twee, Scent of Magic, eindelijk eens kunnen oppakken.

Avery van Kazan is de laatste heler in de 15 rijken. Zowel vriend als vijand denkt dat ze niet meer bestaat, waardoor ze in een unieke positie is komen te staan. Daarnaast is ze vastbesloten koning Tohon te stoppen en haar zus te vinden. Dat moet ze alleen doen, want Kerrick – haar geliefde – is dringend nodig in Alga. Avery doet haar best om de tegenstanders van Tohon te helpen, zelfs als ze daarvoor moet infiltreren in een heilig leger en de strijd aangaan tegen iets verschrikkelijks; levende doden.

En eerlijk is eerlijk; het was even wennen om echt in Scent of Magic te komen. Ik wist eigenlijk helemaal niet zo veel meer over het eerste deel – misschien had ik het moeten herlezen – dus geregeld was ik even kwijt hoe het nou ook al weer zat. Eigenlijk zou ik in ieder boek van een serie wel een korte recap willen hebben voorin; wat is er ook al weer gebeurd in het voorgaande deel?

Qua sfeer is Scent of Magic eigenlijk zoals in haar meeste boeken; de wereld komt gemakkelijk voor je ogen tot leven en de personages komen daarin tot leven. Een reis naar een bepaald doel staat hierin centraal. In dit deel was het sterk aanwezig, wat misschien komt doordat het een tweede deel is.

Toch heeft het boek niet echt last van ’tweede boek syndroom’, waarbij de focus enkel op de ontwikkeling van personages lijkt te liggen en er maar weinig gebeurd. Het voelt wel echt als een tussenboek, maar de reis die Avery en Kerrick doormaken is erg belangrijk. Om weer samen te komen, maar ook om even zonder elkaar zichzelf te ontwikkelen. Ik hou ervan als een vrouw niet perse een man nodig heeft om tof te zijn!

De twee zijn dus voornamelijk uit elkaar in dit boek, maar toch krijgen zowel Avery als Kerrick genoeg verteltijd. En het is ook beiden nodig om alle puzzelstukjes in elkaar te laten vallen. Maria V Snyder weet er tevens voor te zorgen dat het geen saai politiek verhaal is geworden (wat nog wel eens kan gebeuren bij middeleeuwse fantasy-settings waarbij er sprake is van oorlogen en koningen en tirannen). Yay. Het feit dat de twee niet bij elkaar zijn, zorgt ook dat het geen klef liefdesverhaaltje is geworden. Nogmaals yay!

Toch mist er ook wat voor mij. Ik kan me herinneren dat ik in Avery weer helemaal verliefd was op de groep personages die Maria V Snyder had opgezet.. Dat miste ik een beetje in Scent of Magic. Ik voelde wat minder klik met de personages. Het was daardoor nog steeds een tof boek, maar ik voelde me veel minder betrokken dan bij haar andere series. Wel heb ik me voorgenomen het derde deel niet zo lang te laten liggen, nu Scent of magic nog vrij vers in mijn geheugen zit!

Scent of magic is weer zoals ik van Maria V Snyder gewend ben; toffe personages in een toffe setting.

Al met al wat Scent of magic een prima fantasyboek vol elementen waar ik blij van word. Toch was het minder wow als ik bij haar andere boeken heb. Wel heb ik het voornemen om het derde deel niet te lang ongelezen in de kast te laten staan.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Scent of Magic (Healer #2) – Maria V. Snyder

  1. Andrea

    Dit herinnert me eraan dat ik ook nog een paar ongelezen boeken van Maria V. Snyder in de kast heb staan. Oeps! 🙂
    En ik wil even zeggen dat ik je recensies graag lees. Ik reageer er meestal niet op, omdat ik ze vaak veel later lees. Gewoon om te kijken of een boek iets voor me zal zijn of niet. En dan heb ik dus niet echt iets te zeggen. Maar ik heb er zeker iets aan. Dus bedankt!

  2. Net deel 1 gelezen en dus naarstig op zoek naar deel 2. Hmm moet dus in het Engels. Dan baal ik dat ik deel 1 in het Nederlands uit de bieb heb gelezen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.