Seizoen van de heks (The Chilling Adventures of Sabrina #1) – Sarah Rees Brennan

Geplaatst op 6 februari 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Seizoen van de heks (The Chilling Adventures of Sabrina #1) – Sarah Rees BrennanSeizoen van de heks door Sarah Rees Brennan
Serie: The Chilling Adventures of Sabrina #1
Uitgever: Volt | Januari 2020
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 288
ISBN: 9789021419701
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Het is de zomer voor haar zestiende verjaardag, Sabrina Spellman weet dat haar wereld op het punt staat te veranderen. Haar leven bestaat uit het bestuderen van magie en toverspreuken, rondhangen met vrienden en naar de film gaan met haar vriendje Harvey Kinkle.

Nu de tijd in de ‘normale’ wereld langzamerhand op aan het raken is, beseft ze dat het achterlaten van haar vrienden veel moeilijker is dan ze had verwacht. Al helemaal nu ze niet meer precies weet wat Harvey voor haar voelt. Wanneer haar neef Ambrose voorstelt om een spreuk uit te spreken die zijn ware gevoelens voor haar zullen onthullen gaat het helemaal mis. Een mysterieuze bosgeest bemoeit zich met de spreuk en alles begint averechts te werken.
Sabrina heeft zich altijd al aangetrokken gevoeld tot de macht van de magie. Toch begint ze steeds meer te twijfelen of haar magie haar niet het verkeerde pad op leidt. Zal ze ervoor kiezen om het pad van het licht te verlaten om het pad van de nacht te volgen?

Sinds The Chilling adventures of Sabrina op Netflix staat, ben ik een groot fan van de serie. Ik ben dol op het feit dat de makers gewaagde keuzes durven te maken wat betreft religie en gebeurtenissen en ik geniet ook van de tijdloosheid in de vormgeving van het geheel. Dat er boeken kwamen, kon natuurlijk niet uitblijven en daarom keek ik enorm uit naar Seizoen van de heks, de prequel op de serie.

Binnenkort wordt ze zestien en dus weet Sabrina dat ze op een tweedsplitsing van haar leven komt te staan: gaat ze volledig voor het pad van hekserij, net als de rest van de familie, of kiest ze voor haar gewone leventje met vrienden en haar vriendje Harvey Kinkle? Nu haar verjaardag dichterbij komt, vind Sabrina het moeilijker en moeilijker om te kiezen. Als Ambrose voorstelt om een spreuk uit te spreken die duidelijk moet maken wat Harvey echt voor haar voelt, gaat het helemaal mis. Een bosgeest begint zich namelijk met de speur te bemoeien.

Natuurlijk vond ik het erg leuk om me middels een compleet ander media toch in de wereld van Sabrina te kunnen onderdompelen. Ik lees bijvoorbeeld ook graag de verhalen van Charmed en Supernatural en ergens voelde Seizoen van de heks ook als zo’n typische aflevering, zij het dan dat het zich voor het begin van de serie afspeelt. Het nadeel daarvan vond ik dat het niet heel erg vernieuwend aanvoelt en dat je – zeker aan het begin – vooral met veel informatie te maken krijgt die je als trouwe kijker van de serie allang weet.

Tuurlijk er komt ook extra informatie langs, bijvoorbeeld over Ambrose en Hilda, maar het is nog maar de vraag of dit echt canon is en niet is bedacht door de schrijfster. Deze extra details kom je vooral te weten op de donkere pagina’s, waar steeds een ander personage extra input geeft. Aan de ene kant heel leuk (en soms zelf boeiender dan het verhaal zelf), maar aan de andere kant lijdt het een beetje af van het completere verhaal.

Sowieso had ik lange tijd geen idee waar dit verhaal nou eigenlijk naar toe wilde. De eerste helft van het boek is vooral introductie en dat had ik gewoonweg niet nodig. Tuurlijk, ik vond het leuk en vermakelijk, maar het had van mij wel net iets meeslepender mogen zijn (vooral voor fans!). Ik raad dit boek dan ook vooral aan wanneer je nog niet aan de serie bent begonnen of pas enkele afleveringen hebt gezien.

Seizoen van de heks is wel echt een heel toegankelijk boek. Niet te eng, maar ook niet zo mat dat het de sfeer van de serie verliest. Het is gewoon een prettig boek met hier en daar spannende, horror-achtige en soms ook grappige elementen.

Voor (toekomstige) fans van The Chilling Adventures of Sabrina is Seizoen van de heks een boek om in te gaten te houden.

Ik heb me enorm vermaakt met het lezen van Seizoen van de heks. Hoewel ik dit boek liever had gelezen aan het begin van de serie, zal het veel mensen bevallen om op een andere manier in de serie te kunnen duiken, terwijl we wachten op het nieuwe seizoen.

three-half-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.