Jong gehekst is oud gedaan (De Heksen van Westwick #1) – Colleen Cross

Geplaatst op 9 december 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Jong gehekst is oud gedaan (De Heksen van Westwick #1) – Colleen CrossJong gehekst is oud gedaan door Colleen Cross
Serie: De Heksen van Westwick #1
Uitgever: Dutch Venture Publishing | April 2020
Genres: Whodunnit
Aantal pagina's: 264
ISBN: 9781989268476
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-half-stars

Een baan kun je kiezen, maar je afkomst niet…

Alles wat Cendrine West wil, is een carrière als journalist nastreven. Wat kan het haar schelen dat ze van een machtige heksenfamilie afstamt en dat haar tante Pearl haar het liefste ook bezig zou zien met magie?

Twee dagen voordat Cen trouwt met een "normale' man wordt er een biljonair vermoord in het knusse hotel van haar familie in Westwick Corners. En het spoor lijkt regelrecht naar tante Pearl te leiden. Als Cen wil bewijzen dat haar tante onschuldig is, zal ze toch haar magische afkomst moeten omarmen én haar toverkunsten inzetten, omdat de zaak veel gecompliceerder is dan hij op het eerste gezicht lijkt. Er zijn bovennatuurlijke krachten aan het werk in het slaperige stadje waar normaal zo weinig gebeurt.

Als Cen de hulp van Tyler Gates inschakelt – de nieuwe en sexy sherriff in Westwick Corners – wordt haar leven nog ingewikkelder omdat ze hem eigenlijk veel leuker vindt dan haar aanstaande…

Zal Cendrine op tijd de onschuld van haar tante kunnen bewijzen en zelf ontdekken waar haar hart ligt? Je leest het in het eerste deel van de serie "De heksen van Westwick'!

Dit boek is een los te lezen verhaal. Het genre "cozy witch mystery' is ontzettend populair in de Verenigde Staten en laat zich het beste omschrijven als een kruising tussen Charmed en Murder, She Wrote.

Als ik een jaar lang alleen maar heksenboeken zou mogen lezen, dan zou ik alsnog heel erg van leven houden. Ik vind het gewoon fantastisch: of het nu high fantasy is of zich juist afspeelt in onze wereld. Jong gehekst is oud gedaan is van de tweede categorie en is een whodunnit met een magisch tintje.

Cendrine West staat op het punt te gaan trouwen met een ‘normale’ man. Zij is namelijk een heks die afstamt uit een machtige heksenfamilie. Van Cen hoeft dat allemaal niet zo: zij wil gewoon journalist worden! Als er een moord wordt gepleegd lijkt haar tante wel erg verdacht en om diens onschuld te bewijzen moet ze al haar toverkunsten gebruiken. Daarnaast moet ze samenwerken met de sexy nieuwe sherriff Tyler Gates.

Om nu te zeggen dat mijn verwachtingen van Jong gehekst is oud gedaan hoog waren, zou liegen zijn. Maar ik had wel bepaalde verwachtingen om ik nu eenmaal dol ben op heksenverhalen. Helaas wist het boek het niet helemaal waar te maken en dat komt vooral omdat ik gewoonweg geen klik had met het verhaal.

Ik had geen klik met de plot, geen klik met de personages en al helemaal geen klik met de romantiek in het boek. Naast dat de personages nul chemie met elkaar lijken te hebben, vond ik het totaal onlogisch dat Cen op het punt stond te gaan trouwen maar echt nul komma nul affectie leek uit te stralen naar haar verloofde. Volgens mij waren ze alleen verloofd for the sake of the drama en daar hou ik niet van. Als je drama wilt, dan moet je ons ook DRAMA geven.

Wat mij betreft had er meer magie in mogen zitten. Meer gefundeerde background en nut. Ik wilde mezelf verliezen in de mogelijkheden van magie en hekserij en ik heb niet het idee dat ik dit heb gekregen.

De plot was oke, niet verrassend, best vermakelijk voor een middagje, maar niet om over een huis te schrijven. Ik vond het vrij makkelijk en miste emotionele diepgang. Maar dit komt natuurlijk voornamelijk omdat ik geen klik voelde.

Als je zin hebt in een middagje misdaad oplossen met een magisch tintje, dan is Jong gehekst is oud gedaan een aanrader. Verwacht echter geen enorm uitgewerkte wereld. Ik had er eigenlijk meer van gehoopt, want het klonk is mijn ideale boek voor tijdens een regenachtige zondagmiddag.

two-half-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.