Storm and Fury (The Harbinger #1) – Jennifer L. Armentrout

Geplaatst op 17 april 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Storm and Fury (The Harbinger #1) – Jennifer L. ArmentroutStorm and Fury door Jennifer L. Armentrout
Ook door deze auteur: Witheet
Serie: The Harbringer #1
Uitgever: Inkyard Press | Juni 2019
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 512
ISBN: 9781335218797
Uitgave: eBook
Goodreads
three-half-stars

Eighteen-year-old Trinity Marrow may be going blind, but she can see and communicate with ghosts and spirits. Her unique gift is part of a secret so dangerous that she’s been in hiding for years in an isolated compound fiercely guarded by Wardens—gargoyle shape-shifters who protect humankind from demons. If the demons discover the truth about Trinity, they’ll devour her, flesh and bone, to enhance their own powers.

When Wardens from another clan arrive with disturbing reports that something out there is killing both demons and Wardens, Trinity’s safe world implodes. Not the least because one of the outsiders is the most annoying and fascinating person she’s ever met. Zayne has secrets of his own that will upend her world yet again—but working together becomes imperative once demons breach the compound and Trinity’s secret comes to light. To save her family and maybe the world, she’ll have to put her trust in Zayne. But all bets are off as a supernatural war is unleashed…

Jennifer L. Armentrout is een bekende young adult en new adult auteur. In Nederland kennen wij haar vooral van de Wacht op mij serie en de Lux serie. Ze schrijft ontzettend veel en is ongekend populair. Nu wisselt mijn ervaring met Armentrout nogal: ik vind de boeken vermakelijk maar vaak nogal op elkaar lijken. Nu kreeg ik de kans om het eerste deel van The Harbringer serie, Storm and Fury te lezen. Dit is een spin-off van een van haar series. De spin-off van deze serie wordt heruitgegeven bij Zomer & Keuning

Trinity wordt langzaam blind, maar heeft de bijzondere gave om geesten te zien en met ze te communiceren. Omdat ze hierdoor veel gevaar loopt, wordt ze op een geheime locatie bewaakt door Wardens, gargoyles die mensen tegen demonen beschermen. Demonen zullen haar namelijk verslinden zodra ze ontdekt wordt, om haar krachten over te nemen. Als er verontrustend nieuws komt dat iets demonen en Wardens doodt, is Trinity plots zo veilig niet meer. Ze moet samenwerken met een van de buitenstaande Wardens, Zayne. Haar geheim is niet meer veilig en een bovennatuurlijke oorlog staat op het punt van uitbreken.

Ik heb zelf Witheet, deel één van de Dark Elements waar Storm and Fury een spin-off van is, gelezen. Dit boek vond ik wel aardig, maar niet leuk genoeg om de hele serie te willen lezen. Sowieso vond ik de oude kaften echt moeilijk lelijk. Echt, ik kon al beter photoshoppen op mijn 16e. Toch was ik benieuwd naar dit boek: het is namelijk een nieuwe serie en engelen, demonen en geesten kunnen zien blijft altijd mijn zwakke punt. Ik wil dat gewoon lezen!

Storm and Fury beviel me aardig. Ja, ik vond het weer aardig van hetzelfde – al haar personages lijken op elkaar en het plotverloop is vrijwel altijd hetzelfde. Toch was het vermakelijk. Dit boek voelt heel erg ‘nu’ en ik genoot van de verwijzingen naar series als Supernatural, waar Armentrout ook groot fan van is.

Wat ik wel erg mooi vond, is dat Armentrout heel veel van zichzelf heeft verwerkt in dit boek. Niet alleen de series, maar ook de aandoening van Trinity. De schrijfster heeft dit zelf ook.

Ondanks dat het een spin-off is, heb je geen kennis nodig van de andere serie. Dit vond ik prettig. Ja, er komen personages terug, maar ik had niet het gevoel dat ik echt wat miste. Toch ben ik nu wel nieuwsgierig: misschien scoor ik de ebooks van deel 2 en 3 wel!

Maar goed, terug naar Storm and Fury. Ik vond het behoorlijk van hetzelfde, maar de cliffhanger op het einde is wel weer zo van ‘potsie, nu wil ik door!’. Daar is Armentrout echt heel goed in en dat merk je. Daarnaast is het verhaal ook gewoon consequent en zit het goed in elkaar. Het is niet helemaal mijn ding, maar veel mensen zullen dit fantastisch vinden. Een heerlijke guily pleasure. Tuurlijk, Trinity is weer een special snowflake, maar veel lezers zullen wegzwijmelen bij Zayne.

Ben jij fan van Jennifer Armentrout of was je groot fan van de Dark Elements serie? Dan wil je Storm and Fury niet missen. Ook fans van de Lux serie zullen deze serie erg leuk vinden.

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Storm and Fury (The Harbinger #1) – Jennifer L. Armentrout

  1. Ik hoor heel veel goede verhalen over From Blood and Ash van Jennifer Armentrout, ik denk dat jij die ook wel trekt als ik op de flaptekst afga. Is meer een NA dan een YA.

    Ik wil toch eerst The Dark Elements uit lezen, maar ik vind Lux leuker. Tipje, ze staan in het Engels op Storytel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.