Witheet (The Dark Elements #1) – Jennifer L. Armentrout

Geplaatst op 4 maart 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Witheet (The Dark Elements #1) – Jennifer L. ArmentroutWitheet door Jennifer L. Armentrout
Ook door deze auteur: Obsidian
Serie: The Dark Elements #1
Uitgever: Harper Collins | Februari 2016
Genres: Young Adult, Fantasy, Urban Fantasy, Bovennatuurlijk
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9789402709407
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Normaal zijn, is eigenlijk alles wat de zeventienjarige Layla wil. Maar haar gave om een ziel weg te nemen door iemand te kussen maakt haar voor altijd anders dan de Wachters, bij wie ze is opgegroeid. Vooral lastig bij Zayne, de zó niet bereikbare jongen op wie ze stiekem verliefd is. Dan ontmoet ze Roth, een zondig lekkere maar ook gevaarlijke demon. Hoewel ze beter uit zijn buurt kan blijven, heeft hij één groot voordeel: dat verboden-te-kussengedoe is helemaal geen issue met hem. Hij heeft immers geen ziel...

Wanneer Layla ontdekt dat niemand minder dan zijzelf het middelpunt vormt van een duivels plan, kan ze niet anders dan Roth vertrouwen. Doet ze daar goed aan of zal deze deal met de duivel op een ramp uitlopen?

Wachters, demonen, een halfbloedje. Het klonk mij allemaal als muziek in de oren. Dat ik de vorige boeken van Jennifer L. Armentrout niet bijzonder goed vond, vergat ik even. Doe mij maar die supernatural spin-off, dacht ik. Want zo klonk Witheet. En tja, als ik ergens fan van ben…

En dan was er in dit boek Layla, een half demon en half wachter, maar bovenal gewoon een 17-jarige scholiere. Zij heeft de bijzondere gave zielen te kunnen zien en brengt daarom voor haar adoptiefamilie (Wachters) merktekens aan bij demonen, zodat de Wachters hen kunnen vernietigen. Daarnaast vecht Layla een innerlijke strijd uit: haar demonenhelft snakt naar het eten van zielen. Ze heeft stiekem een oogje op haar Zayne, de wachter die haar alles leerde, maar ontmoet dan de sexy demon Roth. Roth weet haar veel meer over haar verleden te kunnen vertellen. Maar of dat nou goed is.

Hallo Supernaturalfanfic. Er worden zelfs letterlijke verwijzingen gemaakt. Er zit een impala in. En een demonenval. En dat vind ik zo lastig. Want ik heb zo veel liefde voor de serie, maar dit was voor mij meer supernatural meets doktersromannetje. En daar baal ik zo ontzettend veel van.

Met de spanning van het verhaal is niks mis, maar de manier waarop het verhaal verteld werd, wist mij niet helemaal te grijpen. Kromme zinnen en een veel te hoog ‘alle mannen zijn hot’ gehalte maakte het voor mij echt niet aantrekkelijker. Natuurlijk lees ik graag over mooie mannen, maar van mij hoeft er niet herhalend verteld te worden over de deukjes in de buik van Roth. Daar heb ik geen boodschap aan.

Ik hou van verhalen waarin de plot en de setting bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een personages. Ik heb echter de indruk dat Layla nog net zo’n doos is als bij de eerste pagina. Ik kon me totaal niet inleven in haar karakter.

Witheet is niet wat ik had gehoopt. Ik had verwacht dat romantiek de hoofdnoot zou spelen, maar niet dat het vooral over lust zou gaan. Nergens had ik echt het gevoel dat het spannend was of dat Layla echt in de problemen zat. Het was naar mijn gevoel veelal hetzelfde. Tevens vond ik – hoewel er vele demonen worden genoemd – dat de wereld van demonen en wachters niet optimaal werd uitgediept. Ik zou zelfs kunnen zeggen dat je het allemaal weg zou kunnen laten en dan zou het niet eens heel erg zijn. Dat is jammer, want daardoor voelen al die awesome duistere elementen als nutteloos.

Ondanks dat het boek dus niet aan mijn hoge verwachtingen (en misschien ook wel eisen) heeft kunnen voldoen, ben ik wel benieuwd hoe dit boek zich verder gaat ontwikkelen. De tenenkrommende romance (inclusief driehoeksverhouding) is niks voor mij, maar het idee van wachter/demon vind ik wél leuk genoeg om door te willen lezen. Toch zijn er andere bovennatuurlijke verhalen die mijn voorkeur blijven houden.

Helaas moet ik bekennen dat Witheet niet echt mijn ding is. Ik miste de wow-factor. De romantiek liet me koud en het bovennatuurlijke aspect had van mij een prominentere rol mogen hebben. Ben je echter fan van de boeken van Jennifer L Armentrout (of haar pseudoniem, J Lynn), dan zal dit boek je wel aanspreken. Een groot voordeel is wel dat we niet te lang hoeven te wachten op de vervolgen.

Koop dit boek bij bol.com

witheet

three-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

5 responses to “Witheet (The Dark Elements #1) – Jennifer L. Armentrout

  1. Jammer dat je hem niet zo goed vond D: Ik moet hem nog lezen en ik kende het boek totaal niet dus ik wist ook niet of ik er hoge of niet hoge verwachtingen van moest hebben. Ik ga er gewoon in beginnen zonder dat ik er al te veel van weet, dat is wel het beste denk ik ;3

  2. Ik kan me je mening wel goed voorstellen, want dat seksuele is precies wat mij niet zo aanspreekt bij de meeste New Adults (waarvan J Lynn er aardig wat geschreven heeft). Dit boek lijkt me ook niet echt iets voor mij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.