Het volk van Danu – Margareth Hol

Geplaatst op 26 augustus 2020 door Emmy in Uncategorized / 2 Comments

door Margareth Hol
Uitgever: Batavia Publishers Genres: Fantasy, Mythologie
Uitgave: Paperback

Ik ben een sucker voor verhalen uit Ierland of met een andere Keltische oorsprong, dus toen ik Het volk van Danu echt heeeeel vaak langs zag komen in mijn social media advertenties, besloot ik hem op mijn verlanglijstje te zetten. Niet veel later werd ik door een vriendin benaderd: zij had hem gekocht en was niet helemaal fan. Of ik hem misschien wilde hebben. Ik superblij natuurlijk, want nu kon ik het boek lekker snel lezen!

het volk van Danu

Het volk van Danu is een fantasyverhaal geïnspireerd op Keltische legenden. Het gaat over Danu, de knappe en vriendelijke koningin van het volk dat in vrede op het Smaragdgroene Eiland leeft. Zij wordt op een dag verstoten door Balor, die gebruik maakt van Het Kwaadaardige Oog en allerlei gevaarlijke wezens. Eeuwige duisternis lonkt en alleen de jonge Finn en Lugh kunnen hem verslaan.

Ik ben aardig bekend met Keltische legenden, maar ik vind het altijd heerlijk om er middels verhalen meer over te leren. Helaas wist Het volk van Danu dit niet over te brengen. De hoofdstukken zijn kort en volgen elkaar hak op de tak op, waardoor ik nergens het gevoel kreeg dat het echt een doorlopend verhaal was. Hierdoor ontbrak het aan plot, wat echt jammer was, want het had zo veel kunnen worden. Met een beetje meer begeleiding had het grootser kunnen worden en veel vloeiender.

Sommige zinnen waren prachtig en sprookjesachtig, wat perfect paste bij de sfeer. Er zaten echter erg veel foutjes in. Ik zal niet beweren dat mijn teksten foutloos zijn, of dat Supernerd foutloos is verschenen, maar hier stond al een aardige fout in de eerste zin. En die fouten begonnen mij op den duur te scoren, evenals het vele gebruik van het uitroepteken. Het was overbodig en het maakte de schrijfstijl – net als de hoofdstukken – behoorlijk stijfjes.

Ik had zo graag gezien dat ik dit boek fantastisch zou vinden. Dat ik betoverd zou worden door een fijne schrijfstijl en zo kon wegdromen in de legendes van een van mijn favoriete plekken op aarde. Helaas werd het niet waargemaakt.

In elk hoofdstuk gebeurde ontzettend veel. Personages deden zonder enige uitleg hun intrede en de legenden vlogen je om de horen. Liever had ik het allemaal wat langzamer zien gaan, zodat die magische wereld echt tot uiting kwam en geloofwaardiger onderbouwt kon worden. Ik had liever drie boeken gezien of maar enkele legendes in dit boek, dan alles in een paar gebundelde hoofdstukken.

Na het zien van het omslag en de achterflap was ik al zo verliefd op het boek, dat de inhoud me helaas is tegengevallen. Ik ben blij dat ik het heb gelezen, want Keltische legenden blijven fantastisch. Ik had echter veel meer van de uitwerking van Het volk van Danu verwacht.

het volk van danu

Tags: , ,

Divider

2 responses to “Het volk van Danu – Margareth Hol

    • Goede vraag! IJzerhart verschijnt binnenkort en speelt zich af in Ierland. De boeken van Cathinca van Sprundel zijn geinpireerd op de legenden uit Wales en je hebt natuurlijk Julliet Marillier. Dit zijn de boeken die nu even in me opkomen, ik moet er even induiken om er meer te vinden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.