Blogtour: Helende Bladeren (Het Laatste Drakenei #1) – Claudia Boon

Geplaatst op 1 september 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Blogtour: Helende Bladeren (Het Laatste Drakenei #1) – Claudia BoonHelende bladeren door Claudia Boon
Serie: Het laatste drakenei #1
| Augustus 2020
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 360
ISBN: 9789083053806
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

De bewoners van Terram zijn opgegroeid met verhalen over de Kosmosdraak, de god van het universum. Ooit stuurde hij draken om de wereld te creëren en te beschermen. Honderden jaren geleden ging het mis en werd het portaal naar het dodenrijk geopend. Uiteindelijk wisten de draken hem weer te sluiten, maar de duisternis had flinke schade aangericht. Nu de Aardedraken bijna uitgestorven zijn, is alle hoop gevestigd op Nepheda, de laatste Aardedraak.

Eilika droomt ervan om op avontuur te gaan, de wereld te ontdekken en de draken te ontmoeten. Het blijft echter bij dromen; als meisje uit een boerendorp moet ze trouwen en een gezin stichten. Wanneer ze op een dag een aardedrakenei vindt, wordt alles anders.

Solix wordt een heilige genoemd vanwege zijn aardedrakenmagie. Zijn taak is om de laatste Aardedraak te beschermen. Hoewel hij niet in zijn eigen krachten gelooft, is hij vastbesloten om zijn taak serieus te nemen. Hij wordt flink op de proef gesteld wanneer hij merkt dat Nepheda stervende is.

Aster kan zich nauwelijks haar ouders en haar geboorteland herinneren. Haar belangrijkste regel is: laat niemand jouw magie zien en leid een normaal leven. Als ze op haar tocht een jongen ontmoet, gaat ze twijfelen. Is het wel slim om haar magie verborgen te houden?

Deze drie jongeren zijn de grootste stukken op dit schaakbord en zullen het lot van zowel de draken als van Terram bepalen.

Van alle fantasywezens die ik ken, staan draken niet heel hoog op mijn favorietenlijstje. Vaak zijn de boeken waarin draken een rol spelen ook vrij zware fantasy, waar ik echt zin in moet hebben. Toch sprak Helende bladeren, Claudia Boon’s debuut en eerste deel van Het laatste drakenei, me meteen aan. Die prachtige omslag in de combinatie met een avontuurlijk verhaal wist me te overtuigen.

helende bladeren

Bijna alle aardedraken zijn uitgestorven nadat het portaal naar het dodenrijk werd gesloten. Alleen Napheda is nog over. Eilika droomt ervan om op avontuur te gaan en draken te ontmoeten. Als het boekenmeisje een aardedrakenei vindt, verandert haar leven meteen. Solix heeft als taak de aardedraak te bescherm en wordt een heilige genoemd vanwege zijn magie. Hij wordt flink op de proef gesteld als de draak stervende blijkt te zijn. Tot slot heb je Aster, die bijna niet meer herinnerd waar ze vandaan komt. Ze wil niemand haar magie laten zien. Deze drie jongeren hebben meer invloed op het voortbestaan van Terram en het lot van de draken dan ze ooit kunnen vermoeden.

Vol goede moed begon ik aan Helende bladeren. Ik raakte meteen geintrigeerd in Eilika, waar het verhaal mee begint. Ondanks dat er veel werd beschreven, klonk het allemaal veelbelovend.

Uiteindelijk vond ik al die beschrijvingen juist wel fijn om de wereld beter voor me te zien. Zeker omdat er ontzettend veel personages in het verhaal zaten en er ook behoorlijk wat gewisseld werd in perspectief. Soms maakte het boek voor mij wat lastig om er echt helemaal in te duiken. Er kwamen steeds meer personages bij en dat vond ik op den duur storend. Ik hou er namelijk niet van om steeds van het ene personages naar het andere getrokken te worden.

Ik heb het verhaal ervaren als een groot avontuur vol magie en hier en daar een draak. Het voelde niet zwaar, maar juist heel toegankelijke YA fantasy. Daarnaast is de vormgeving ook prachtig: niet alleen het omslag is prachtig: de binnenkant is even goed verzorgd.

De magie was gaaf en ik vond het goed gedaan dat de draken echt een fundamentele rol in de wereld hadden dan dat ze ‘gewoon maar bestonden’. Er hadden van mij minder personages in gemogen om de kwaliteit en het tempo van het verhaal meer in balans te krijgen. Desondanks vond ik het een leuk boek en zullen er veel lezers enthousiast van Helende bladeren worden.

helende bladeren

Ik heb een exemplaar ontvangen van de auteur, Claudia Boon, in het kader van de blogtour. Heel erg bedankt! De andere stops van de blogtour vind je hieronder.

blogtour helende bladeren
three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.