Update leesdoelen 2020 – 3

Geplaatst op 1 oktober 2020 door Emmy in Boeken / 4 Comments

Oktober is begonnen en dus zitten we al op 3/4 jaar van 2020, het raarste jaar van ons leven. Het is voor mij ook weer een moment om terug te blikken naar mijn leesdoelen en hoe het lezen dit jaar gaat. Lees je mee?

Goodreads

Ik heb aan het begin van dit jaar mijn goodreads challenge op 150 gezet. Veel minder dan normaal, maar wel nog steeds een uitdaging, zo met de komst van een baby. Ik moet zeggen dat het goed gaat: de 100 waarvan men zei dat ik het niet ging halen, heb ik al gehaald. Op het moment van schrijven (29 september 2020) sta ik op 125 gelezen boeken (14 boeken vooruitlopend op schema) en ik verwacht vandaag nog een boek uit te lezen. Er moet dus wat geks gebeuren wil ik het niet halen.

Vind ik het jammer dat het minder is dan normaal? Ja en nee. Tuurlijk zou ik graag meer willen lezen en soms mijn tijd nuttiger besteden – vooral als ik weer uren door social media heb zitten scrollen, maar aan de andere kant heb ik ook leestijd ingeleverd voor het mooiste in mijn leven: Lily.

In juli verwachtte ik rond de 175 boeken te eindigen en ik denk dat dit best haalbaar kan zijn. Ik ben echt benieuwd wat de eindscore gaat zijn!

Mijn TBR uitdaging

Ik had dit jaar als doel om op 100 ongelezen boeken in mijn kast uit te komen. Vorige keer stond ik op 123 ongelezen boeken en was mijn doel om na de zomervakantie op 115 uit te komen. Even leek het erop dat het ging lukken.. want ik stond een tijdje op 118.. Maar toen kwamen er weer boeken bij en nu sta ik op 127. Oeps. Dit komt deels omdat ik wat boeken voor de swaps heb gelezen, maar ook omdat ik minder las en meer kocht.

100 ongelezen boeken aan het eind van het jaar is dus niet echt realistisch. Ik hoop dat ik onder de 120 kan komen. Dat zie ik als een mooi nieuw (haalbaar) doel. Alles wat er onder komt is mooi meegenomen. Ik heb ook echt leeszin, dus kom maar op!

Grannie challenge

Elk jaar stelde Esmee de Grannie Challenge samen, wat ik altijd erg leuk vond om te doen. Nu heb ik zelf een lijst gemaakt, maar de mooie naam gehouden. Zullen we eens kijken of ik hem nu wél helemaal in kan vullen?

Ik heb weer wat kunnen afstrepen, máár er is wel nog werk aan de winkel. Ik heb wat boeken opgeschreven, zodat ik ze niet weer vergeet.

Overige

Ik had als doel dit jaar ook minder boeken te kopen en minder boeken aan te nemen. Dit lukt best goed. Er komen echter wel veel leuke boeken uit, dus soms is het erg lastig. Arghhh.. zo veel boeken, zo weinig tijd! Ik lees wel meer boeken naar eigen keuze en het maken van een maandelijkse TBR geeft me wat meer houvast en minder keuzestress. Ik hou me er best goed aan en als ik toch wat anders wil lezen: helemaal prima!

Ook had ik het de vorige keer over zelfstudie en spirituele boeken en ook daar ben ik meer mee bezig. Lekker joh.

Tags:

Divider

4 responses to “Update leesdoelen 2020 – 3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.