Reading challenge 2021 update #3

Geplaatst op 6 oktober 2021 door Emmy in Boeken / 2 Comments

Hoe kan het dat oktober al is begonnen?! Gaat de tijd echt zo snel of heeft C. ook zo veel invloed gehad op onze belevingswereld? Ik ben in ieder geval blij dat alles langzaam weer een beetje normaal wordt (en dat de kinderen gewoon lekker naar school kunnen). Laten we zeggen dat het behoorlijk hard gaat met de boeken die ik in mijn mediatheek heb staan! Vandaag wil ik eens kijken naar hoe het met mijn eigen leesdoelen staat. Heb je alles gehaald? Wat wil ik nog lezen? Kijk maar mee.

Goodreads reading challenge

Mijn Goodreads reading challenge heb ik dit jaar op 100 gezet. Lager dan normaal en toch bleef ik reacties krijgen dat ik het nooit zou kunnen halen met een klein kindje om me heen. Well guess what…. Ik heb het gehaald. Makkelijk, want ik zit zelfs al op 139 gelezen boeken. Die 150 haal ik dus ook wel. De 200 waar ik voorzichtig op durfde te hopen vorig kwartaal wordt wel heel optimistisch, maar zeg nooit nooit! Ik ga mijn doel op goodreads niet verhogen en voel geen stress meer om hem te behalen. 150 zou leuk zijn, maar is geen harde ijs. We zien het wel!

TBR

Ik wilde mijn TBR (to be read) graag inkrimpen en meer lezen wat ik zelf wil. Dit gaat me makkelijker af: ik neem minder boeken aan, neem wel af en toe wat mee van de bieb en hou netjes bij hoe het ervoor staat. Het ultieme doel is 75 ongelezen boeken, maar met 80 neem ik ook genoegen.

Vorig kwartaal bleef ik tussen de 85 en de 90 schommelen. Nu is dat tussen de 75 en de 80. Ik ben zelfs al eens onder de 75 gedoken! Het is dat ik de afgelopen maand minder heb gelezen dan ik wilde, anders was ik nu ook op 75 geeindigd. Daar ben ik trots op. Ja, ik heb boeken van mijn tbr afgehaald, maar dat doe ik ook eens in de zoveel tijd. Juist door kritisch te blijven: wat staat er al jaren en lees ik gewoonweg niet meer? Daarom hou ik sinds kort ook bij (in mijn TBR excelbestandje) sinds wanneer ik het boek heb. I love me some lijstjes.

Die 75 moet wel gaan lukken. De droom is om ooit maar een plankje ongelezen boeken te hebben. Dit is een meerdere jaren plan, natuurlijk. Maar het lijkt me heerlijk om meteen toe te komen aan de boeken die ik aanschaf of leen.

Grannie Challenge

Esmee had een fantastische lijst samengesteld en ik wil wel eens zien hoe ver ik nu kom!

Grannies Leeslijst 2021:
 Een boek uit 2021 // Hof van Zilveren Vlammen
– Een boek uit 2010 – 2020 // Radio Silence
 Een boek uit 2000 – 2010 // Elena’s vlucht
– Een boek aangeraden door een vriend // The overdue life of Amy Byler (Thanks Annabel!)
– Een boek dat begint met de eerste letter van jouw naam // De Engelenmaker
Het nieuwste boek van jouw favoriete auteur // Ik heb geen favoriete auteur, geloof ik. Maar ik ben heel blij dat ik Rule of Wolves eindelijk heb gelezen!
– Een boek gekocht in een kringloopwinkel //
 Een serie eindelijk uitlezen // Phobos 4
 Een boek over mythische wezens // het huis op kippenpoten
 Een koninklijk verhaal // De prins en de naaister
 Een boek over een moord // Zusje van (oke, niet echt moord, maar toch…)
– Een boek dat je in één dag uitleest // Gegijzeld
– Een boek met een spiegel op de cover
– Een kinderboek // Avonturen van de dappere ridster
– Een boek dat zich afspeelt tijdens jouw favoriete seizoen //

Oke, het kringloopboek moet nog (die heb ik nog wel liggen), een boek met een spiegel op de cover wordt nog een uitdaging en een herfstboek moet lukken, toch? Het is immers herfst en ik ben DOL op de herfst.

Extra uitdagingen

Ik heb mezelf dus een aantal extra opdrachten gegeven via social media. Erg leuk en ik gebruik ze vooral achteraf. Ik gebruik geen van deze uitdagingen om mezelf te pushen. Op dit moment lees ik echt wat ik graag wil of juist een recensie-exemplaar. Ik denk dat als ik echt allerlei dingen zou moeten van mezelf het lezen opeens een stuk minder leuk zou zijn.

Mijn uitdagingen voor mezelf:

 • twee boeken van de reiziger serie lezen // Ik ben met de eerste van dit doel bezig. De tweede gaat niet lukken, maar ik ben wel heel blij dat ik tot nu toe steeds één boek van de serie in een jaar lees!
 • De rest van de Glazen Troon serie herlezen in het Nederlandse (boek 6 en 7) // DONE!
 • Elke maand een boek van school lenen en lezen.
  – Januari: 67 seconden
  – Februari: Toffee
  – Maart: Darius de grote is niet oké
  – April: Het diner
  – Mei: Gedichten van de broer van roos
  – Juni: liefde is voor losers
  – Juli: De engelenmaker
  – Augustus: Vele hemels boven de zevende
  – September: grappig jammer
  – Oktober
  – November
  – December
 • 5 dichtbundels lezen:

– Zee van vreemden
– Gedichten van de broer van roos
– the witch doesn’t burn in this one
– Het zout uit je ogen
– Fierce Fairytales

 • 5 graphic novels lezen

– De prins en de naaister
– Witch bundel 17
– 67 seconden
– noem me Nathan
– Hearstopper 1

 • Een boek voor elke letter van het alfabet // Alleen die ellendige X en Y nog…

A Als de zonde landt
B Bookish and the beast
C Circle of Shadows
D Droom durf donut
E Elle & Darcy
F Finale
G Girls of paper & fire
H Hof van zilveren vlammen
I Ik geef je de zon
J Joe speedboot
K Kat(rina)
L Love Potion
M Magnus
N Noem me Nathan
O Of fire and stars
P Phobos 4
Q Quidditch trough the ages
R Radio silence
S Shielded
T This coven won’t break
U Uit bloed en as
V Vergif
W Woeker
X
Y
Z Zee van vreemden

 • Luister 5 boeken

– Circle of shadows
– Of fire and stars
– Onverbeterlijk
– Heb je nou al een vriend?
– Blue lily, lily blue.

Jullie uitdagingen voor mij:

 • 3 klassiekers lezen
 • 10 boeken lezen van Nederlandse of Vlaamse bodem
  1. Magnus
  2. Kat(rina)
  3. Ik omhels je met duizend armen
  4. Elena’s vlucht
  5. Supernerd
  6. Droom, durf, donut
  7. Het transport
  8. De elfsteen
  9. Barsten
  10. Onverbeterlijk
 • Een boek lezen dat een blogger met een andere smaak 5 sterren gaf
 • Een assassin’s creed boek lezen
 • Een verhalenbundel (met minimaal 5 auteurs) lezen
 • Een boek met een draak
 • 5 prentenboeken
 1. Max en de maximonsters
  2. Toen rups een vlinder werd
 • Een boek met meer dan 500 pagina’s // Hof van zilveren vlammen
 • Een Duits boek (Demi, jij lolbroek)
 • Herlees 5 boeken
  1. Elena’s vlucht
  2. Supernerd
  3. Finale
  4. Morgenrood
  5. De ravenjongens
 • Lees 5 feel good boeken
  1. Onverbeterlijk
  2. Droom durf, donut
  3. Hoofd, hart, haggis

Nou, dit zijn nog best wel wat uitdagingen. Maar ik ga mezelf niet dwingen bepaalde boeken te lezen, want dan heb ik minder leeszin. Ik zie eind december wel hoeveel ik er daadwerkelijk af kan strepen.

Hoe gaat het met jullie leesuitdaging? Wil het lezen een beetje lukken of heb je geen uitdaging voor jezelf gesteld? Of juist wel?

Tags:

Divider

2 responses to “Reading challenge 2021 update #3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.