Zee van vreemden – Lang Leav

Geplaatst op 20 februari 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Zee van vreemden – Lang LeavZee van vreemden door Lang Leav
Uitgever: BBNC | December 2020
Genres: Poezie
Aantal pagina's: 220
ISBN: 9789045325521
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

'Zee van vreemden' is een testament van de kracht van woorden en de impact die zij kunnen hebben op de relaties die je aangaat met anderen - en nog belangrijker: op de relatie met jezelf. Lang Leav drukt delicate gevoelens en gedachten uit in woorden zoals niemand anders dit kan. Haar boodschap en haar werk inspireren en enthousiasmeren een heel nieuwe generatie dichters. Lang Leav is dichter en romanschrijver. Ze werd geboren in een Thais vluchtelingenkamp toen haar familie op de vlucht was voor de Rode Khmer-beweging. Ze groeide op in Sydney, Australië en heeft onder meer de Qantas Spirit of Youth Award, Churchill Fellowship en Goodreads Choice Award toegekend gekregen. Haar boeken worden wereldwijd gevierd en sieren bestsellerlijsten. Haar gedichten beroeren dagelijks de harten van haar 500k volgers op Instagram.

De laatste tijd heb ik steeds meer interesse gekregen voor het lezen van poëzie. Als een echte millennial ben ik dol geworden op de typische instapoems, omdat ik vaak het gevoel heb dat ik er door begrepen word. Zodoende keek ik er enorm uit om Zee van vreemden van Lang Leav te lezen. Dit boek had allerlei prijzen gewonnen, dus het moest wel prachtig zijn.

Zee van vreemden is een bundel van poezie en proza van de auteur Lang Leav. Een bundel vol liefde, verdriet, afscheid en zelfliefde.

Op bepaalde vlakken was Zee van vreemden ook een mooie bundel. Toch raakte het me niet zoals andere bundels me tot nu toe wel wisten te raken. Misschien ligt het aan de vertaling – ik las hem immers in het Nederlands – dat er toch wat elementen verloren zijn gegaan. Ik zeg dat niet vaak, maar ik weet niet waar het in dit geval anders aan kan liggen.

Lang Leav schrijft prima en het is alsnog mooi, maar toch raakte het me minder dan gehoopt. Toch ben ik blij dat dit op de markt is, want het raakt zo veel mensen. Het is een hele nieuwe doelgroep en dat vind ik mooi. Het is ook nog eens prachtig vormgegeven, dus ik heb alsnog genoten.

Zee van vreemden is Lang Leav’s tweede bundel. Het gaat over liefde, zelfliefde, verdriet, afscheid… alles wat een mens maar kan voelen als gevoelswezen. Dit houdt het puur.

Wil je kennismaken met de wonderlijke wereld van instagramdichters, dan is Zee van Vreemden van Lang Leav zeker een mooie keuze om mee te beginnen. De Nederlandse editie is uitgeven door Mus, een imprint van BBNC.

three-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.