Het zout uit je ogen – Miriam Bruijstens

Geplaatst op 20 mei 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Het zout uit je ogen – Miriam BruijstensHet zout uit je ogen door Miriam Bruijstens
Illustrator: Iris Boter
Ook door deze auteur: Het boek van Tess
Uitgever: Van Goor | November 2019
Genres: Poezie
Aantal pagina's: 64
ISBN: 9789000367849
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Een bijzondere poëziebundel als ode aan de liefde.

In deze unieke bundel staan ongeveer 30 gedichten over verliefd worden, over verliefd zijn en van een afstandje hopen op iets meer. Deze gedichten worden afgewisseld met mooie korte verhalen, met hetzelfde universele thema. Prachtig geïllustreerd door Iris Boter, net als Bruijstens' gedichten voor kinderen.

Een van de voordelen van mijn werk? Ik kan gemakkelijk boeken lenen die al lang op mijn leeslijstje staan. Ook mag ik af en toe boeken doorgeven die ik graag in onze collectie zou willen opnemen. Onlangs liet ik een aantal poëziebundels aanschaffen, omdat ik denk dat we daar in het onderwijs meer mee kunnen. Een van die boeken was Het zout uit je ogen van Miriam Bruijstens, dat prachtig geïllustreerd is door Iris Boter. Ik keek er enorm naar uit om dit boek ook zelf te lezen.

Het zout uit je ogen is een bijzondere poëziebundel met ongeveer 30 gedichten en korte verhalen over de liefde. Over verliefd worden, zijn of vanaf een afstandje dromen over meer. De gedichten zijn voorzien van mooie tekeningen van Iris Boter.

Ik vond Het zout uit je ogen een heel mooi boek. Bundel, eigenlijk. Het bestaat uit gedichten en korte verhalen. Ik vind die afwisseling altijd erg prettig, omdat ik dan wat meer in één keer kan lezen.

Ondanks de verschillende gedichten en verhalen voelde het allemaal heel erg met elkaar verbonden, wat mede kwam door de illustraties. Het zijn ogenschijnlijk simpele tekeningen met één kleur en lijn. Toch weten die tekeningen je ook te raken. Mij wel in ieder geval.

De gedichten en verhalen raakten me ook. Het voelde als een soort zoektocht binnen de liefde. Dat vond ik prachtig, omdat er ook zaken worden aangekaart die heel herkenbaar zijn, maar waar mensen vaak liever niet over spreken. Het raakte me en ik herkende mezelf.

De schrijfstijl is mooi: puur en open. Dat paste goed bij het thema. Geen vage metaforen, maar gewoon zoals het is: daar hou ik van.

Het zout uit je ogen is een prachtige bundel. Een toegankelijke bundel ook nog, vol met mooie, herkenbare en kwetsbare verhalen die zo uit het hart lijken te komen. Een enorme aanrader, ook als je (nog) niets met gedichten hebt.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.