Onverbeterlijk – Lisette Jonkman

Geplaatst op 13 maart 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Onverbeterlijk – Lisette JonkmanOnverbeterlijk door Lisette Jonkman
Ook door deze auteur: Glazuur
Uitgever: LS Amsterdam | Mei 2020
Genres: Feelgood
Aantal pagina's: 167
ISBN: 9789024592470
Uitgave: Luisterboek
Goodreads
four-stars

Onverbeterlijk is een heerlijk feelgoodverhaal van Lisette Jonkman, bekend van de Verkikkerd- en Onbreekbaar-serie. Perfect quarantaineleesvoer! De laatste plek waar journaliste Bente in quarantaine wil zitten, is op de boerderij van de onverbeterlijk onbeleefde schrijver die ze net heeft geïnterviewd. Als Bente na het verschrikkelijke gesprek weer op het station staat, klaar om naar huis te gaan, belt haar moeder met het nieuws dat haar vader corona heeft en Bente beter niet thuis kan komen. ‘Blijf maar waar je bent,’ zegt haar moeder... Blijven waar ze is? Op het platteland, in the middle of nowhere, bij die afschuwelijke vent? Zo afschuwelijk vond ze hem er overigens niet uitzien toen hij zijn voordeur opendeed, maar zijn stugge houding heeft ervoor gezorgd dat ze binnen een paar uur een enorme hekel aan hem kreeg. Het wordt dus geen enkel probleem om die verplichte anderhalve meter afstand te houden... Toch?

Lisette Jonkman kondigde tijdens de eerste lockdown aan dat ze een novelle had geschreven passend bij de situatie. Vet leuk, dacht ik, maar ik had eerst andere luisterboeken te luisteren op Storytel. En toen mijn zusje aangaf dat zelfs zij het al geluisterd had, kon ik natuurlijk niet achterblijven. In een paar uur genoot ik van Onverbeterlijk, welke naast als audioboek ook als ebook beschikbaar is.

Bente heeft net een hork van een auteur geinterviewd als ze het nieuws krijgt dat haar vader Corona heeft en dus in quarantaine moet. Ze kan geen kant op en moet dus langer blijven. Op het platteland. Bij die eikel. Maar het enige alternatief is haar hoofdredacteur en dat ziet ze al helemáál niet zitten. Een ding is zeker: die 1,5 meter afstand houden gaat een eitje worden. Toch?

Onverbeterlijk is een verhaal zoals je ze graag ziet: grappig, romantisch en meeslepend. En in dit verhaal zou ik bijna durven zeggen: een tikje autobiografisch. Ja, Lisette, jij had zo Bente kunnen zijn. Benteleuk. En dat half verbouwde huis… wie is hier toevallig ook een huis aan het verbouwen? Geeft niet, want ik heb van elke minuut luisteren genoten.

Drama, romantiek en af en toe een rood oortje, maar vooral fijn. Onverbeterlijk is perfect lees of luistervoer voor nu, dus mocht je Storytel of Kobo plus hebben, dan kan je het gratis luisteren en anders kan je het boek hier aanschaffen. Doen, het is het waard!

Lisette Jonkman is niet voor niets de koningin van de Nederlandse feelgood. Van mij mag ze nog heel veel meer van dit soort projecten schrijven! Het is namelijk genieten!

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Onverbeterlijk – Lisette Jonkman

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.