Glazuur – Lisette Jonkman

Geplaatst op 24 juli 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Glazuur – Lisette JonkmanGlazuur | 15 mei 2012
Aantal pagina's: 272
ISBN: 9789021806419
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De vierentwintigjarige Sophie baalt vreselijk van haar baan als manusje-van-alles bij het grote reclamebureau CopyBlinders: het enige wat ze doet is koffie halen. En zelfs daar blundert ze dagelijks mee. Nog erger is dat haar vroegere beste vriendin Karlin haar baas is geworden en in een regelrechte bitch is veranderd. Bovendien heeft Karlin een relatie met Rein, op wie Sophie al een paar eeuwen heimelijk verliefd is. Als Sophie voor de zoveelste keer uitgekafferd wordt, uitglijdt in de gang en ervan is overtuigd dat ze nooit een droombaan, droombankrekening of droomrelatie zal krijgen is de maat vol: ze neemt het heft in eigen handen. Hou je vast!

Ja, ik beken. Ik heb een ontzettend vooroordeel wat betreft chicklits. In mijn hoofd zijn het allemaal oppervlakkige verhalen over oppervlakkige (en stiekem bloedmooie, ook al weten ze het niet) vrouwen die oppervlakkig verliefd worden op andere oppervlakkige mensen. Oh, en ze zijn allemaal rete succesvol, ook al weten ze dat ook niet. Had ik het even mis.

Glazuur is zo’n verhaal waarbij je je meteen identificeert met Sophie omdat haar leven zo ontzettend echt is beschreven. Iedere vrouw herkend vast wel iets in haar, of het nou dat rotbaantje, de lege portemonnee of het niet kunnen lopen op fatsoenlijke hakken is. Oh, en vergeet maatje 40 niet.. Want eindelijk, iemand die een normaal figuur heeft! Ik werd heel erg blij van dit boek, want ik heb 1. keihard gelachen (en gelukkig niet in mijn broek geplast. 2. Genoten van de moderne twist en uitspraken in het verhaal (lekker nerdy) en 3. mezelf zo erg in Sophie herkend.

Het boek las echt als een trein en binnen een paar uur had ik het uit.. Het is dat ik tussendoor moest werken want anders was het nog sneller gegaan. Was ik even blij dat we iets eerder weg mochten. Eerder lezen!

Ik merkte tijdens het lezen heel erg dat Lisette zich heel goed in kon leven in Sophie, juist daardoor voelt het verhaal extra realistisch. En de humor maakt het een ontzettend luchtig boek waar je maar niet genoeg van kunt krijgen. Ja, ik vond het jammer dat het boek uit was en ik niet meer kon lezen over het leven van Sophie! (Ik schreeuw om een vervolg, maar dan over haar studententijd!!!)
Wel vond ik dat het einde, waar alle actie gebeurd, alles een beetje overdreven en een beetje onrealistisch is.. Maar ik denk dat dit mijn vooroordeel jegens chicklit was die weer even om de hoek kwam kijken.

Ik kan Glazuur dan ook niet anders dan 4 sterren geven, want dit boek heeft me boven verwachting verrast. De personages grepen me enorm en Lisette is iemand die ik zeker in de gaten ga houden wat betreft boeken. Want eerlijk is eerlijk, deze chicklit ging er in als een geglazuurde koek! Nu maar hopen dat de bieb verkikkerd heeft!

Bestel dit boek op bol.com!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Glazuur – Lisette Jonkman

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.