Circle of Shadows – Evelyn Skye

Geplaatst op 18 januari 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Circle of Shadows – Evelyn SkyeCircle of Shadows door Evelyn Skye
Serie: Circle of Shadows #1
Uitgever: Balzer + Bray | Januari 2019
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 454
ISBN: 9780062643728
Uitgave: Hardcover, Luisterboek
Goodreads
three-stars

A thrilling new fantasy series full of magic and betrayal—from Evelyn Skye, New York Times bestselling author of the Crown’s Game series.

Sora can move as silently as a ghost and hurl throwing stars with lethal accuracy. Her gemina, Daemon, can win any physical fight blindfolded and with an arm tied around his back. They are apprentice warriors of the Society of Taigas—marked by the gods to be trained in magic and the fighting arts to protect the kingdom of Kichona.

As their graduation approaches, Sora and Daemon look forward to proving themselves worthy of belonging in the elite group—but in a kingdom free of violence since the Blood Rift Rebellion many years ago, it’s been difficult to make their mark.

So when Sora and Daemon encounter a strange camp of mysterious soldiers while on a standard scouting mission, they decide the only thing to do to help their kingdom is to infiltrate the group. Taking this risk will change Sora’s life forever—and lead her on a mission of deception that may fool everyone she’s ever loved.

Love, spies, and adventure abound as Sora and Daemon unravel a complex web of magic and secrets that might tear them—and the entire kingdom—apart forever.

Eind 2019 kocht ik een hele stapel Engelse boeken in de uitverkoop. Ik kocht boeken die al lang op mijn wishlist stonden, maar ook een aantal boeken op de gok. Ik geloof dat ik Circle of Shadows besloot te kopen omdat hij eens in de fairyloot had gezeten en het verhaal me wel aansprak.

Sora en haar gemina Daemon leven in het het koninkrijk Kichona, waar alles goed en wel is. Ze zijn in de leer als Taiga: een soort magische ninja’s die het vermogen van dieren kunnen oproepen om extra vaardigheden te kunnen gebruiken. Sora en Daemon hebben – nu hun opleiding er bijna op zit – ontzettend veel zin in om aan de slag te gaan. Ze zullen eens laten zien hoe waardevol ze zijn!

Tijdens hun vakantie komen ze er echter achter dat de dood gewaande prins Gin nog leeft en van plan is zijn zus van de troon te stoten. Om dat te doen heeft hij een heel leger aan Taigas verzameld. Maar deze Taigas hebben heel andere magische krachten…

Circle of Shadows was eigenlijk wat je van veel young adults kan verwachten: een setting die gebaseerd is op iets dat al bestaat maar is aangepast en overgoten met een laag magie. Ook in dit boek is dat het geval: de Taigas doen denken aan ninja’s en het land waarin ze wonen deed mij denken aan Japan. Afgezien dat de personages absoluut geen Aziatisch uiterlijk hebben, deed het me er wel aan denken. In een aantal reviews die ik later las kwam dit ook ter sprake: ik ben blij dat ik niet de enige was die dit opviel!

Het boek is behoorlijk beschrijvend en had zeker korter gekund. Ik heb het boek geluisterd en soms moest ik echt pauzeren omdat er vanalles op me af kwam wat gewoon niet altijd even functioneel was. Ook waren bepaalde zaken niet logisch, zoals hoe de prins zijn volgelingen alsnog een soort nickname laat hebben.

De hoofdpersoon in Circle of Shadows, Sora, is wat je kunt verwachten: een special snowflake die als ze eenmaal motivatie heeft fantastisch goed is en ook speciale vermogens heeft. Haar Gemina, Daemon blijkt haar special snowflake-ness later te evenaren. De functie? Tja. Daar valt vanalles over te zeggen.

En laten we dan nog niet beginnen over hun bijnamen. Mijn hemel.

Ondanks dat er echt nog wel wat haken en ogen aan het verhaal zaten, zoals dat er veel te veel zaken toevallig zijn en het van clichés aan elkaar hangt, vond ik het toch vermakelijker dan verwacht. Ik had niet echt hoge verwachtingen namelijk, want het leek me echt een 13 in een dozijn verhaal. Dat was het uiteindelijk misschien ook wel, maar dan wel een vermakelijke.

Eigenlijk is het voornamelijk door het laatste stukje van Circle of Shadows dat ik meer enthousiasme voor dit verhaal kan opbrengen. Door het einde wil ik toch wel weten hoe het verder gaat.

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.