Of Fire and Stars (Of Fire and Stars #1) – Audrey Coulthurst

Geplaatst op 14 februari 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

door Audrey Coulthurst
Uitgever: Balzer + Bray Genres: Fantasy, Young Adult
Uitgave: Hardcover, Luisterboek

Of Fire and Stars stond al een tijdje op mijn wishlist toen ik een voordelig tweedehands exemplaar tegenkwam in de boekhandel. Ik besloot het boek mee te nemen, want ik ben dol op fantasy aan het hof met een flinke dosis magie. Ook wist ik dat dit boek een flinke dosis f/f love zou afleveren, wat een extra motivatie was om het boek mee te nemen!

Prinses Dennaleaia is al van af kleins af aan verloofd met de prins van Mynaria. Hun huwelijk zal de band tussen de twee landen verstevigen. Niemand mag echter weten dat Denna de gave van vuur heeft, aangezien magie in Mynaria verboden is. Als Denna in het paleis komt en moet wennen aan haar nieuwe woonplaats, ontmoet ze de zus van de prins: princes Amaranthine. Naast een onbekende vijand die de koninklijke familie een voor een doodt, begint Denna te twijfelen aan haar gevoel. Voor Mare.

Wat is dat met fantasy boeken waarbij de hoofdpersonen allemaal lastige namen hebben die vervolgens afgekort worden? Het zal aan mij liggen, maar soms kan ik me daar zo aan storen!

Oke, nu terug naar Of Fire and Stars.

Ik vond het een prima boek (ik heb hem geluisterd), maar het was niet echt heel bijzonder. Het paste perfect tussen de andere ‘prinses moet trouwen maar wordt verliefd op een ander oh en trouwens ze heeft magische krachten’ boeken die je met regelmaat ziet langskomen. Het enige verschil is dan dat de ander een vrouw is. En hun relatie komt langzaam op gang.

Het boek was dan ook weinig verrassend.

Tuurlijk er zaten leuke dingen in, zoals de magie en het idee daarachter. Maar het kwam niet helemaal goed uit de verf. Het leek teveel op andere boeken en daardoor was de hele setting behoorlijk vlak. Ook de personages wisten me hierin onvoldoende te overtuigen. Ze waren er, maar trokken niet perse mijn aandacht.

Het leukste aan het boek vond ik de relatie tussen Denna en Mare en hoe dit van ‘we kunnen elkaar niet uitstaan’ naar ‘we kunnen niet zonder elkaar’ ging. Het liep daarna weer enorm uit te hand natuurlijk (we hebben het wel over YA en dus true loveeeee), maar ik voelde hem wel. Het voelde kloppend en natuurlijk. Mare vond ik het interessantst, omdat zij constant als teleurstelling wordt neergezet. Ik ben blij dat Denna daar voorbij kon kijken.

Ik heb best genoten van het verhaal, maar Of fire and stars is geen boek die je vernieuwend of baanbrekend kunt noemen. Het is een aardig boek, maar wel vrij traag en zonder echte verrassingen. Kan je daar tegen en heb je zin in een meisje-meisje relatie – waar naar mijn beleving nog veel te weinig boeken over zijn! – dan is dit boek wel een aanrader.

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Of Fire and Stars (Of Fire and Stars #1) – Audrey Coulthurst

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.