Rule of Wolves (King of Scars #2) – Leigh Bardugo

Geplaatst op 11 augustus 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Rule of Wolves (King of Scars #2) – Leigh BardugoRule of Wolves door Leigh Bardugo
Ook door deze auteur: Shadow and Bone
Serie: King of Scars #2
Uitgever: Orion | Maart 2021
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 592
ISBN: 9781510109186
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-half-stars

The Grishaverse will be coming to Netflix soon with Shadow and Bone, an original series!

The wolves are circling and a young king will face his greatest challenge in the explosive finale of the instant #1 New York Times-bestselling King of Scars Duology.

The Demon King. As Fjerda's massive army prepares to invade, Nikolai Lantsov will summon every bit of his ingenuity and charm—and even the monster within—to win this fight. But a dark threat looms that cannot be defeated by a young king's gift for the impossible.

The Stormwitch. Zoya Nazyalensky has lost too much to war. She saw her mentor die and her worst enemy resurrected, and she refuses to bury another friend. Now duty demands she embrace her powers to become the weapon her country needs. No matter the cost.

The Queen of Mourning. Deep undercover, Nina Zenik risks discovery and death as she wages war on Fjerda from inside its capital. But her desire for revenge may cost her country its chance at freedom and Nina the chance to heal her grieving heart.

King. General. Spy. Together they must find a way to forge a future in the darkness. Or watch a nation fall.

Eindelijk was daar het vervolg op King of Scars, Rule of Wolves en lezen we eindelijk hoe het afloopt met Nikolai, Zoya, Nina en al die andere fantastische personages. Natuurlijk was ik een beetje bang: betekende dit dat ik definitief afscheid moest gaan nemen van al die dierbare personages?

Nikolai en Zoya staan voor grote problemen: Fjerda staat op het punt om aan te vallen en het lijkt er niet op dat de jonge koning kans maakt deze oorlog te winnen. Laat staan dat hij zijn innerlijke strijd met het monster aankan. Nina doet alles wat ze kan vanuit Fjerda. Plicht, liefde en naderend onheil overspoeld hen allemaal.

Het was zo leuk hoe oude en nieuwe personages in dit verhaal verweven zijn! Nicolai en Nina heb ik gedurende alle grishaverse boeken fantastisch gevonden, dus ik ben heel blij dat beiden een enorme rol hebben in deze duologie. Ook was het fantastisch om personages uit beide series terug te zien komen bij de grote climax. Daar genoot ik intens van. Wel ben ik niet helemaal tevreden met hoe het afloopt met sommige personages. Het voelde niet altijd als even afgerond. Of ik was gewoon aan het zeuren en wilde het graag zien eindigen zoals ik zelf wilde. Vooral Nina had ik graag net zo sterk gezien als in de Six of Crows boeken.

Rule of Wolves zit weer vol politieke intriges. De fragiele banden van Ravka met de andere landen is een groot stuk van de plot. Het was interessant, want dit liet weer duidelijk zien hoe goed Leigh Bardugo deze wereld heeft uitgedacht. Ik smulde ervan.

Plotgewijs is het een dik boek met hier en daar wat rommelige invulling. Hierdoor voelde het boek soms onnodig lang en dat vond ik jammer en voelde ook helemaal niet als ik van Bardugo gewend ben. Ik vond het niet slecht – integendeel! – maar het was wel iets wat me opviel: het leek meer alsof dit boek voor de fans was dan dat het als een meesterwerk in elkaar stak. Sommige stukken gingen snel en sommige stukken juist heel langzaam, waarbij ik me meer dan eens afvroeg welke toevoeging het had. Maar de snelle stukken. Oh boy, maak je klaar voor een achtbaan aan emoties. Want dit boek geeft het je allemaal. Het laat je hart doen kloppen, scheurt het in stukken, vult het met hoop en met duisternis: precies wat we van Bardugo gewend zijn.

Rule of Wolves was een achtbaan aan emoties. Niet alles vond ik even sterk, maar toch heb ik enorm van het boek genoten. Leigh Bardugo weet me te raken met haar fantastische personages, goed uitgewerkte wereld en dialogen waar ik gewoon jaloers op ben.

four-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.